Készítsd el a narancslikőrös tölteléket: a narancslikőrt keverd bele a tejszínbe, majd tedd félre.
A tölteléket érdemes előre elkészíteni, hogy legyen ideje hűlni és sűrűsödni.
A mandulalisztet és a porcukrot szitáld át egy tálba, hogy ne maradjanak csomók.
A szitálás elengedhetetlen, hogy a macaronok felülete sima legyen.
Verj kemény habot a tojásfehérjéből, majd fokozatosan add hozzá a kristálycukrot. A habnak szilárdnak kell lennie, és a csúcsoknak meg kell maradniuk.
A tojásfehérjének szobahőmérsékletűnek kell lennie, hogy könnyebben felverhető legyen. A habot addig verd, amíg fényes és kemény nem lesz.
Óvatosan keverd bele a mandulalisztet és a porcukrot a tojásfehérjébe. Az elegyet ne keverd túl, hogy megőrizze a habosságát.
A keverést lassan és óvatosan végezd, hogy a hab ne törjön össze. A cél, hogy egy sűrű, de mégis habos masszát kapj.
Habzsákba töltsd a tésztát, majd formázz kis korongokat egy sütőpapírral bélelt tepsire.
A korongok legyenek egyforma méretűek, hogy egyenletesen süljenek.
Hagyd a tésztát pihenni 30 percig, hogy megszilárduljon a teteje, mielőtt a sütőbe teszed.
A pihentetés alatt a macaronok tetején egy vékony hártya képződik, ami fontos a "lábak" kialakulásához sütés közben.
Közben előmelegítjük a sütőt 150°C-ra. Süsd a macaront 12-15 percig, majd hagyd teljesen kihűlni.
A sütési idő sütőtől függően változhat. Ha a macaronok "lábai" kialakultak, és a tetejük megszilárdult, akkor készen vannak.
A fehér csokoládét olvaszd fel, majd keverd bele a narancslikőrös tejszínt, hogy sima és krémes állagot kapj.
A csokoládét vízgőz felett olvaszd fel, hogy ne égjen meg.
Miután a töltelék egyenletes, tedd a hűtőbe 10-15 percre, hogy kissé megszilárduljon.
A hűtés segít a tölteléknek megszilárdulni, így könnyebb lesz a macaronokba tölteni.
Amikor a macaronok kihűltek, a krémes narancslikőrös tölteléket kanalazd az egyik felükre, majd helyezd rá a másik felét.
A tölteléket egyenletesen oszlasd el a macaronokon.
Hagyd a kész macaronokat hűtőben pihenni legalább 1-2 órán át, hogy az ízek összeérjenek.
A pihentetés nagyon fontos, hogy a macaronok ízei összeérjenek, és a tésztájuk megpuhuljon.
To provide the best experiences, we and our partners use technologies like cookies to store and/or access device information. Consenting to these technologies will allow us and our partners to process personal data such as browsing behavior or unique IDs on this site and show (non-) personalized ads. Not consenting or withdrawing consent, may adversely affect certain features and functions.
Click below to consent to the above or make granular choices. Your choices will be applied to this site only. You can change your settings at any time, including withdrawing your consent, by using the toggles on the Cookie Policy, or by clicking on the manage consent button at the bottom of the screen.