Narancslikőrös macaron

Narancslikőrös macaron

A narancslikőrös macaron a francia macaron tésztát ötvözi a narancslikőr gazdag ízével. A fehér csokoládéval készült töltelék gazdag és krémes, így egy igazán különleges és ínycsiklandó desszertet készíthetünk belőle. Ez a macaron tökéletes választás ünnepi alkalmakra és különleges eseményekre.

Előkészület 40 perc
Elkészítés 15 perc
Teljes 55 perc
750 Kcal
Facebook
Twitter
LinkedIn

Hozzávalók

Adagok: 12
150 g Mandulaliszt
150 g Porcukor
100 g Tojásfehérje
50 g Kristálycukor
2 ek. Narancslikőr
100 ml Tejszín
100 g Fehér csokoládé

Bevásárló kosár ikon Bevásárló lista (0)

    Allergén információ
    GluténGlutén
    TejTej

    Elkészítési Lépések

    1

    Készítsd el a narancslikőrös tölteléket: a narancslikőrt keverd bele a tejszínbe, majd tedd félre.

    A tölteléket érdemes előre elkészíteni, hogy legyen ideje hűlni és sűrűsödni.

    2

    A mandulalisztet és a porcukrot szitáld át egy tálba, hogy ne maradjanak csomók.

    A szitálás elengedhetetlen, hogy a macaronok felülete sima legyen.

    3

    Verj kemény habot a tojásfehérjéből, majd fokozatosan add hozzá a kristálycukrot. A habnak szilárdnak kell lennie, és a csúcsoknak meg kell maradniuk.

    A tojásfehérjének szobahőmérsékletűnek kell lennie, hogy könnyebben felverhető legyen. A habot addig verd, amíg fényes és kemény nem lesz.

    4

    Óvatosan keverd bele a mandulalisztet és a porcukrot a tojásfehérjébe. Az elegyet ne keverd túl, hogy megőrizze a habosságát.

    A keverést lassan és óvatosan végezd, hogy a hab ne törjön össze. A cél, hogy egy sűrű, de mégis habos masszát kapj.

    5

    Habzsákba töltsd a tésztát, majd formázz kis korongokat egy sütőpapírral bélelt tepsire.

    A korongok legyenek egyforma méretűek, hogy egyenletesen süljenek.

    6

    Hagyd a tésztát pihenni 30 percig, hogy megszilárduljon a teteje, mielőtt a sütőbe teszed.

    A pihentetés alatt a macaronok tetején egy vékony hártya képződik, ami fontos a "lábak" kialakulásához sütés közben.

    7

    Közben előmelegítjük a sütőt 150°C-ra. Süsd a macaront 12-15 percig, majd hagyd teljesen kihűlni.

    A sütési idő sütőtől függően változhat. Ha a macaronok "lábai" kialakultak, és a tetejük megszilárdult, akkor készen vannak.

    8

    A fehér csokoládét olvaszd fel, majd keverd bele a narancslikőrös tejszínt, hogy sima és krémes állagot kapj.

    A csokoládét vízgőz felett olvaszd fel, hogy ne égjen meg.

    9

    Miután a töltelék egyenletes, tedd a hűtőbe 10-15 percre, hogy kissé megszilárduljon.

    A hűtés segít a tölteléknek megszilárdulni, így könnyebb lesz a macaronokba tölteni.

    10

    Amikor a macaronok kihűltek, a krémes narancslikőrös tölteléket kanalazd az egyik felükre, majd helyezd rá a másik felét.

    A tölteléket egyenletesen oszlasd el a macaronokon.

    11

    Hagyd a kész macaronokat hűtőben pihenni legalább 1-2 órán át, hogy az ízek összeérjenek.

    A pihentetés nagyon fontos, hogy a macaronok ízei összeérjenek, és a tésztájuk megpuhuljon.