Főzd meg a barna rizst a csomagoláson található utasítás szerint, majd hagyd kihűlni.
A barna rizs főzése hosszabb időt vesz igénybe, mint a fehér rizsé. Érdemes előre megfőzni.
Hámozd meg a répát, és reszeld vékony csíkokra. Az avokádót hámozd meg, távolítsd el a magját, és vágd szeletekre.
Az avokádót locsold meg citromlével, hogy ne barnuljon meg.
A narancsok egyikét vágd gerezdekre, a másikat facsard ki, hogy a narancsléből öntetet készíts.
Az öntetbe keverhetsz egy kevés mézet vagy juharszirupot a még édesebb ízért. Ha nincs friss narancsod, használhatsz bolti narancslevet is, de figyelj, hogy ne legyen hozzáadott cukrot tartalmazó termék.
Egy nagy tálban rendezd el a barna rizst, a friss spenótot, a csicseriborsót, a reszelt répát, a narancsgerezdeket és az avokádót.
A Buddha-tálat a szivárvány színeiben rendezd el, hogy még szebb legyen.
Készítsd el az öntetet: keverd össze az olívaolajat, a frissen facsart narancslevet, a citromlevet, a sót és a borsot.
Az öntetbe tehetsz egy kis mézet vagy juharszirupot is, ha édesebben szereted.
Locsold meg az öntettel a Buddha-tálat, és szórd meg szezámmaggal. Tálalás előtt azonnal fogyaszd.
A szezámmag helyett használhatsz más magokat is, például napraforgómagot vagy tökmagot.
To provide the best experiences, we and our partners use technologies like cookies to store and/or access device information. Consenting to these technologies will allow us and our partners to process personal data such as browsing behavior or unique IDs on this site and show (non-) personalized ads. Not consenting or withdrawing consent, may adversely affect certain features and functions.
Click below to consent to the above or make granular choices. Your choices will be applied to this site only. You can change your settings at any time, including withdrawing your consent, by using the toggles on the Cookie Policy, or by clicking on the manage consent button at the bottom of the screen.