Narancsos Buddha-tál friss zöldségekkel és barna rizzsel

Narancsos Buddha-tál

A narancsos Buddha-tál egy igazi vitaminbomba, amely tele van friss és tápláló összetevőkkel. A narancs édes íze tökéletesen kiegészíti a ropogós répát és a krémes avokádót, míg a barna rizs és a csicseriborsó biztosítja a laktató alapot. Ez a recept gyorsan elkészíthető, így tökéletes választás lehet egy könnyű ebédhez vagy vacsorához, amely egyszerre egészséges és ízletes.

Előkészület 15 perc
Elkészítés 25 perc
Teljes 40 perc
350 Kcal
Facebook
Twitter
LinkedIn

Hozzávalók

Adagok: 2
200 g Barna rizs
100 g Friss spenót
2 db Narancs
200 g Csicseriborsó (konzerv vagy főtt)
100 g Répa
1 db Avokádó
2 ek. Olívaolaj
50 ml Narancslé (frissen facsart)
1 ek. Citromlé
2 ek. Szezámmag
1 tk.
0.5 tk. Bors

Bevásárló kosár ikon Bevásárló lista (0)

    Allergén információ

    Elkészítési Lépések

    1

    Főzd meg a barna rizst a csomagoláson található utasítás szerint, majd hagyd kihűlni.

    A barna rizs főzése hosszabb időt vesz igénybe, mint a fehér rizsé. Érdemes előre megfőzni.

    2

    Hámozd meg a répát, és reszeld vékony csíkokra. Az avokádót hámozd meg, távolítsd el a magját, és vágd szeletekre.

    Az avokádót locsold meg citromlével, hogy ne barnuljon meg.

    3

    A narancsok egyikét vágd gerezdekre, a másikat facsard ki, hogy a narancsléből öntetet készíts.

    Az öntetbe keverhetsz egy kevés mézet vagy juharszirupot a még édesebb ízért. Ha nincs friss narancsod, használhatsz bolti narancslevet is, de figyelj, hogy ne legyen hozzáadott cukrot tartalmazó termék.

    4

    Egy nagy tálban rendezd el a barna rizst, a friss spenótot, a csicseriborsót, a reszelt répát, a narancsgerezdeket és az avokádót.

    A Buddha-tálat a szivárvány színeiben rendezd el, hogy még szebb legyen.

    5

    Készítsd el az öntetet: keverd össze az olívaolajat, a frissen facsart narancslevet, a citromlevet, a sót és a borsot.

    Az öntetbe tehetsz egy kis mézet vagy juharszirupot is, ha édesebben szereted.

    6

    Locsold meg az öntettel a Buddha-tálat, és szórd meg szezámmaggal. Tálalás előtt azonnal fogyaszd.

    A szezámmag helyett használhatsz más magokat is, például napraforgómagot vagy tökmagot.