A narancsot facsard ki, majd reszeld le a héját. A fokhagymát és a gyömbért hámozd meg, majd aprítsd finomra.
A narancs héját alaposan mosd meg, mielőtt lereszeled. A gyömbért érdemes nagyon apróra vágni, hogy ne legyen túl erőteljes az íze.
Egy közepes méretű lábosban keverd össze a narancslevet, a rizsecetet, a szójaszószt és a mézet.
Használj jó minőségű rizsecetet és szójaszószt a legjobb íz érdekében.
Add hozzá a reszelt narancshéjat, az aprított fokhagymát, a gyömbért és a chili pelyhet, majd keverd alaposan össze.
A chili pehely mennyiségét a kívánt csípősség függvényében állítsd be. Kezdd kevesebbel, és kóstold meg, mielőtt többet adnál hozzá.
Egy kis tálban keverd össze a keményítőt és a vizet, hogy sima elegyet kapj, amely segít majd besűríteni a szószt.
Fontos, hogy a keményítőt hideg vízzel keverd el, különben csomós lesz.
Öntsd a keményítős keveréket a lábosba, folyamatos keverés mellett, hogy elkerüld a csomósodást.
A keményítőt lassan, folyamatos keverés mellett öntsd a szószba, hogy elkerüld a csomósodást.
Közepes lángon főzd a szószt 5-7 percig, amíg besűrűsödik és fényes állagot kap.
Ne hagyd felügyelet nélkül a szószt, mert könnyen leéghet.
Vedd le a tűzről, hagyd kicsit hűlni, majd használd pácoláshoz, öntetként vagy mártásként húsokhoz és zöldségekhez.
A szószt légmentesen záródó edényben tárold a hűtőben.
To provide the best experiences, we and our partners use technologies like cookies to store and/or access device information. Consenting to these technologies will allow us and our partners to process personal data such as browsing behavior or unique IDs on this site and show (non-) personalized ads. Not consenting or withdrawing consent, may adversely affect certain features and functions.
Click below to consent to the above or make granular choices. Your choices will be applied to this site only. You can change your settings at any time, including withdrawing your consent, by using the toggles on the Cookie Policy, or by clicking on the manage consent button at the bottom of the screen.