Narancsos chilis csokiszósz tálalva

Narancsos chilis csokiszósz

A narancsos chilis csokiszósz egy igazi ínyenc desszert kiegészítő, amely a csokoládé gazdagságát, a narancs üdeségét és a chili pikánsságát ötvözi. Ez a szósz tökéletes választás süteményekhez, fagylalthoz vagy akár gyümölcsökhöz. Tipp: Ha még intenzívebb ízélményt szeretnél, adj hozzá egy csipet fahéjat is.

Előkészület 10 perc
Elkészítés 10 perc
Teljes 20 perc
200 Kcal
Facebook
Twitter
LinkedIn

Hozzávalók

Adagok: 4
150 g Étcsokoládé (70%-os)
100 ml Narancslé
1 tk. Narancshéj (reszelt)
100 ml Tejszín
30 g Vaj
1 tk. Chilipehely
1 ek. Méz
1 csipet

Bevásárló kosár ikon Bevásárló lista (0)

    Allergén információ

    Elkészítési Lépések

    1

    Tördeld darabokra az étcsokoládét, és reszeld le a narancshéjat.

    Használj jó minőségű, magas kakaótartalmú étcsokoládét a gazdagabb ízért. A narancs héját csak a színes részéből reszeld, a fehér rész keserű lehet.

    2

    Egy kis lábosban melegítsd fel a narancslevet és a tejszínt alacsony lángon, amíg elkezd gőzölögni, de ne forrald fel.

    A forralás elkerülése fontos, mert a tejszín kicsapódhat. A lényeg, hogy meleg legyen, de ne forrjon.

    3

    Add hozzá az étcsokoládé darabokat a láboshoz, és folyamatosan kevergetve olvaszd fel.

    A csokoládét folyamatosan kevergetve olvaszd fel, hogy ne égjen le. Használj hőálló spatulát.

    4

    Keverd bele a vajat, a mézet, a chili pelyhet és a reszelt narancshéjat. Add hozzá a csipet sót is, hogy kiemeld az ízeket.

    A vajtól lesz selymes a szósz. A chili pehely mennyiségét ízlés szerint állítsd be. A só kiemeli a csokoládé ízét, ne hagyd ki!

    5

    Főzd alacsony lángon további 2-3 percig, amíg a szósz sima és selymes állagú lesz.

    Ne főzd túl sokáig, mert a szósz besűrűsödhet. Ha túl sűrű lenne, adj hozzá egy kevés tejszínt.

    6

    Tálald melegen süteményekhez, fagylalthoz vagy gyümölcsökhöz, vagy tárold hűtőszekrényben későbbi felhasználásra.

    A szósz hűtőben tárolva megszilárdul. Tálalás előtt melegítsd fel mikrohullámú sütőben vagy vízfürdőben.