Tördeld darabokra az étcsokoládét, és reszeld le a narancshéjat.
Használj jó minőségű, magas kakaótartalmú étcsokoládét a gazdagabb ízért. A narancs héját csak a színes részéből reszeld, a fehér rész keserű lehet.
Egy kis lábosban melegítsd fel a narancslevet és a tejszínt alacsony lángon, amíg elkezd gőzölögni, de ne forrald fel.
A forralás elkerülése fontos, mert a tejszín kicsapódhat. A lényeg, hogy meleg legyen, de ne forrjon.
Add hozzá az étcsokoládé darabokat a láboshoz, és folyamatosan kevergetve olvaszd fel.
A csokoládét folyamatosan kevergetve olvaszd fel, hogy ne égjen le. Használj hőálló spatulát.
Keverd bele a vajat, a mézet, a chili pelyhet és a reszelt narancshéjat. Add hozzá a csipet sót is, hogy kiemeld az ízeket.
A vajtól lesz selymes a szósz. A chili pehely mennyiségét ízlés szerint állítsd be. A só kiemeli a csokoládé ízét, ne hagyd ki!
Főzd alacsony lángon további 2-3 percig, amíg a szósz sima és selymes állagú lesz.
Ne főzd túl sokáig, mert a szósz besűrűsödhet. Ha túl sűrű lenne, adj hozzá egy kevés tejszínt.
Tálald melegen süteményekhez, fagylalthoz vagy gyümölcsökhöz, vagy tárold hűtőszekrényben későbbi felhasználásra.
A szósz hűtőben tárolva megszilárdul. Tálalás előtt melegítsd fel mikrohullámú sütőben vagy vízfürdőben.
To provide the best experiences, we and our partners use technologies like cookies to store and/or access device information. Consenting to these technologies will allow us and our partners to process personal data such as browsing behavior or unique IDs on this site and show (non-) personalized ads. Not consenting or withdrawing consent, may adversely affect certain features and functions.
Click below to consent to the above or make granular choices. Your choices will be applied to this site only. You can change your settings at any time, including withdrawing your consent, by using the toggles on the Cookie Policy, or by clicking on the manage consent button at the bottom of the screen.