Olvaszd fel az étcsokoládét vízgőz fölött vagy mikróban, 20 másodperces szakaszokban, közben kevergetve, hogy ne égjen meg. Ezután hagyd hűlni, amíg langyos nem lesz.
Vízkőz fölött olvasztva biztosabb, hogy nem ég meg a csoki. Mikróban fokozottan figyelj rá, és keverd meg gyakran.
A ricottát tedd egy nagyobb keverőtálba, és alaposan csepegtesd le. Ez fontos lépés, mert ha túl nedves, a töltelék eláztatja a cannoli héjat. Használj papírtörlőt vagy szűrőt.
A ricottát legalább 1-2 óráig hagyd lecsepegni a hűtőben. Ha nagyon nedves, akár egy éjszakán át is.
Add hozzá a porcukrot, vaníliakivonatot, reszelt narancshéjat és narancslevet a ricottához, majd keverd simára. Ez adja meg az alap ízvilágot – friss és citrusos lesz tőle a krém.
A narancshéjat csak a narancs külső, színes részéből reszeld le, mert a fehér rész keserű lehet.
Keverd hozzá az olvasztott, már kihűlt étcsokoládét a ricottás keverékhez. Dolgozd össze alaposan, amíg egységes, krémes állagot nem kapsz. A csokoládé és a narancs remek párost alkot.
A csokoládé ne legyen forró, mert megolvasztja a ricottát, és folyós lesz a krém.
Tedd a tölteléket hűtőbe 10 percre, hogy kissé megdermedjen, így könnyebb lesz betölteni a tésztahüvelyekbe. Ezzel megelőzhető, hogy a krém kifolyjon vagy túl lágy legyen.
Ha nincs időd hűteni, akkor használj keményebb ricottát, vagy adj hozzá egy kevés zselatint a krémhez.
Töltsd meg a cannoli tésztahüvelyeket a krémmel egy habzsák vagy kiskanál segítségével, mindkét oldalról egyenletesen. Ne töltsd túl, mert tálaláskor kifolyhat.
A cannoli héjakat közvetlenül tálalás előtt töltsd meg, hogy a tészta ropogós maradjon.
Tálalás előtt szórd meg porcukorral, és ízlés szerint díszítsd csokoládéforgáccsal vagy további reszelt narancshéjjal. Azonnal tálald, hogy a tészta megőrizze ropogósságát.
A cannolit hűtőben tárold, de tálalás előtt vedd ki, hogy a krém ne legyen túl kemény.
To provide the best experiences, we and our partners use technologies like cookies to store and/or access device information. Consenting to these technologies will allow us and our partners to process personal data such as browsing behavior or unique IDs on this site and show (non-) personalized ads. Not consenting or withdrawing consent, may adversely affect certain features and functions.
Click below to consent to the above or make granular choices. Your choices will be applied to this site only. You can change your settings at any time, including withdrawing your consent, by using the toggles on the Cookie Policy, or by clicking on the manage consent button at the bottom of the screen.