Narancsos-csokis cannoli desszert tálalva

Narancsos-csokis cannoli

A narancsos-csokis cannoli a klasszikus szicíliai édesség modern változata, amely ötvözi a hagyományos ricottás alapot a friss narancs citrusos ízével és a csokoládé telt, krémes karakterével. A cannolit eredetileg farsangi édességként készítették, de ma már egész évben népszerű – különösen ünnepi alkalmakkor. Ahogy a csokoládé beleolvad a ricottába, az illata azonnal meleg, ünnepi hangulatot kelt. Egy jól sikerült cannoli minden falatja egy olasz utazásra repít. A krémes, mégis friss töltelék titka a megfelelő arányú narancslé és narancshéj, valamint az, hogy a csokoládét ne forrón, hanem langyosan keverd bele. Tökéletes választás karácsonyi menühöz, elegáns vacsorához, de még egy hétköznapi délutánt is különlegessé tehet.

Előkészület 25 perc
Elkészítés N/A
Teljes 25 perc
1680 Kcal
Facebook
Twitter
LinkedIn

Hozzávalók

Adagok: 10
250 g Ricotta sajt
80 g Étcsokoládé
2 tk. Narancshéj
2 ek. Narancslé
40 g Porcukor
1 tk. Vaníliakivonat
10 db Cannoli tésztahüvely

Bevásárló kosár ikon Bevásárló lista (0)

    Allergén információ

    Elkészítési Lépések

    1

    Olvaszd fel az étcsokoládét vízgőz fölött vagy mikróban, 20 másodperces szakaszokban, közben kevergetve, hogy ne égjen meg. Ezután hagyd hűlni, amíg langyos nem lesz.

    Vízkőz fölött olvasztva biztosabb, hogy nem ég meg a csoki. Mikróban fokozottan figyelj rá, és keverd meg gyakran.

    2

    A ricottát tedd egy nagyobb keverőtálba, és alaposan csepegtesd le. Ez fontos lépés, mert ha túl nedves, a töltelék eláztatja a cannoli héjat. Használj papírtörlőt vagy szűrőt.

    A ricottát legalább 1-2 óráig hagyd lecsepegni a hűtőben. Ha nagyon nedves, akár egy éjszakán át is.

    3

    Add hozzá a porcukrot, vaníliakivonatot, reszelt narancshéjat és narancslevet a ricottához, majd keverd simára. Ez adja meg az alap ízvilágot – friss és citrusos lesz tőle a krém.

    A narancshéjat csak a narancs külső, színes részéből reszeld le, mert a fehér rész keserű lehet.

    4

    Keverd hozzá az olvasztott, már kihűlt étcsokoládét a ricottás keverékhez. Dolgozd össze alaposan, amíg egységes, krémes állagot nem kapsz. A csokoládé és a narancs remek párost alkot.

    A csokoládé ne legyen forró, mert megolvasztja a ricottát, és folyós lesz a krém.

    5

    Tedd a tölteléket hűtőbe 10 percre, hogy kissé megdermedjen, így könnyebb lesz betölteni a tésztahüvelyekbe. Ezzel megelőzhető, hogy a krém kifolyjon vagy túl lágy legyen.

    Ha nincs időd hűteni, akkor használj keményebb ricottát, vagy adj hozzá egy kevés zselatint a krémhez.

    6

    Töltsd meg a cannoli tésztahüvelyeket a krémmel egy habzsák vagy kiskanál segítségével, mindkét oldalról egyenletesen. Ne töltsd túl, mert tálaláskor kifolyhat.

    A cannoli héjakat közvetlenül tálalás előtt töltsd meg, hogy a tészta ropogós maradjon.

    7

    Tálalás előtt szórd meg porcukorral, és ízlés szerint díszítsd csokoládéforgáccsal vagy további reszelt narancshéjjal. Azonnal tálald, hogy a tészta megőrizze ropogósságát.

    A cannolit hűtőben tárold, de tálalás előtt vedd ki, hogy a krém ne legyen túl kemény.