Narancsos és étcsokoládés gnocchi tálalva

Narancsos és étcsokoládés gnocchi

A narancsos és étcsokoládés gnocchi az egyik legkülönlegesebb desszert, amely a citrusos frissességet ötvözi az étcsokoládé mély, gazdag ízével. A narancslé és a méz kellemes édességet és fanyarságot ad az ételnek, míg a csokoládémártás selymesen bevonja a lágy gnocchikat. Ez a recept tökéletes választás egy elegáns vacsora lezárásaként, vagy ha egy igazán különleges édességgel szeretnéd meglepni magadat és vendégeidet.

Előkészület 30 perc
Elkészítés 10 perc
Teljes 40 perc
750 Kcal
Facebook
Twitter
LinkedIn

Hozzávalók

Adagok: 4
500 g Burgonya
150 g Liszt
1 db Tojás
150 ml Narancslé
1 tk. Narancshéj reszelt
100 g Étcsokoládé
100 ml Tejszín
40 g Méz
30 g Vaj
30 g Porcukor
1 csipet

Bevásárló kosár ikon Bevásárló lista (0)

    Allergén információ
    GluténGlutén
    TejTej

    Elkészítési Lépések

    1

    Főzd meg a burgonyát héjában sós vízben kb. 20 perc alatt, amíg teljesen meg nem puhul.

    A burgonyát villával ellenőrizd, hogy megpuhult-e. Ha könnyen átszalad rajta a villa, akkor jó.

    2

    Hámozd meg a burgonyát, majd még melegen törd át egy krumplinyomón vagy villával egy tálban.

    A burgonyát melegen könnyebb áttörni, így elkerülhető a csomós állag.

    3

    Hagyd a tört burgonyát kissé kihűlni, majd add hozzá a tojást, a sót és a lisztet. Gyúrd össze egy lágy, de nem ragacsos tésztává.

    A burgonya ne legyen túl forró, mert a tojás megfőhet benne. A lisztet fokozatosan adagold, hogy ne legyen túl kemény a tészta.

    4

    Oszd a tésztát több részre, és sodord ki hengerekké. Egy éles késsel vágd kb. 2 cm-es darabokra.

    A tésztát lisztezett felületen sodord, hogy ne ragadjon. Az éles kés segít a szép, egyenletes gnocchik kialakításában.

    5

    Forralj fel egy nagy lábos vizet, majd adj hozzá sót. Főzd a gnocchikat kis adagokban, amíg fel nem jönnek a víz felszínére (kb. 2 perc), majd szűrd le őket.

    A gnocchik akkor vannak készen, amikor feljönnek a víz felszínére. Ne főzd túl őket, mert széteshetnek.

    6

    Egy serpenyőben olvaszd meg a vajat, majd pirítsd meg benne a kifőtt gnocchikat, hogy kissé aranybarnára piruljanak.

    A vajban pirítás extra ízt és textúrát ad a gnocchinak. Ne pirítsd túl, mert megéghet.

    7

    Egy kis lábosban keverd össze a narancslevet, a mézet és a tejszínt, majd közepes lángon kezdd el melegíteni.

    A narancslé, méz és tejszín kombinációja édes és citrusos ízt ad a mártásnak.

    8

    Amikor a szósz kissé besűrűsödik, add hozzá az apróra vágott étcsokoládét, és kevergetve olvaszd fel, hogy selymes mártást kapj.

    A csokoládét apróra vágd, hogy könnyebben elolvadjon. Kevergetés közben figyelj, hogy a csokoládé ne égjen le.

    9

    Öntsd a narancsos-étcsokoládés mártást a pirított gnocchikra, majd óvatosan forgasd össze, hogy minden darabot bevonjon.

    Óvatosan forgasd össze a gnocchit a mártással, hogy ne törjenek össze.

    10

    Szórd meg porcukorral és reszelt narancshéjjal az extra ízhatásért.

    A porcukor és a narancshéj friss és édes ízt kölcsönöz a gnocchinak.

    11

    Tálald azonnal, melegen, egy kevés extra csokoládéreszelékkel és narancshéjjal díszítve!

    A frissen tálalt gnocchi a legfinomabb, a csokoládéreszelék és a narancshéj pedig fokozza az ízélményt.