Narancsos-étcsokoládés macaron

Narancsos-étcsokoládés macaron

A narancsos-étcsokoládés macaron egy francia édesség, amely a narancs frissítő ízét ötvözi a gazdag étcsokoládéval. A friss citrusos íz és a csokoládé krémes édessége tökéletes harmóniát alkot, így egy különleges és ínycsiklandó desszertet hoz létre.

Előkészület 40 perc
Elkészítés 15 perc
Teljes 55 perc
750 Kcal
Facebook
Twitter
LinkedIn

Hozzávalók

Adagok: 12
150 g Mandulaliszt
150 g Porcukor
100 g Tojásfehérje
50 g Kristálycukor
1 db Narancs héja
100 g Étcsokoládé
100 ml Tejszín

Bevásárló kosár ikon Bevásárló lista (0)

    Allergén információ
    GluténGlutén
    TejTej

    Elkészítési Lépések

    1

    Készítsd el a narancsos tölteléket: reszeld le a narancs héját, majd tedd félre.

    Használj bio narancsot, ha teheted, hogy elkerüld a vegyszereket a héján.

    2

    A mandulalisztet és a porcukrot szitáld át egy tálba, hogy ne maradjanak csomók.

    Ha nincs mandulaliszted, finomra darált mandulát is használhatsz, de szitáld át alaposan.

    3

    Verj kemény habot a tojásfehérjéből, majd fokozatosan add hozzá a kristálycukrot. A habnak szilárdnak kell lennie, és a csúcsoknak meg kell maradniuk.

    A tojásfehérjébe tegyél egy csipet sót, hogy könnyebben felverődjön.

    4

    Óvatosan keverd bele a mandulalisztet és a porcukrot a tojásfehérjébe. Az elegyet ne keverd túl, hogy megőrizze a habosságát.

    A keverésnél a cél, hogy a massza szalagszerűen folyjon le a spatuláról.

    5

    Habzsákba töltsd a tésztát, majd formázz kis korongokat egy sütőpapírral bélelt tepsire.

    Használj egy kör alakú sablont a sütőpapír alatt, hogy egyforma méretű korongokat készíts.

    6

    Hagyd a tésztát pihenni 30 percig, hogy megszilárduljon a teteje, mielőtt a sütőbe teszed.

    A pihentetés ideje függ a páratartalomtól. Ha magas a páratartalom, hosszabb ideig kell pihentetni.

    7

    Közben előmelegítjük a sütőt 150°C-ra. Süsd a macaront 12-15 percig, majd hagyd teljesen kihűlni.

    A sütési idő sütőfüggő. Figyeld a macaronokat, hogy ne égjenek meg.

    8

    Az étcsokoládét olvaszd fel, majd keverd bele a tejszínt, hogy sima és krémes állagot kapj.

    Az étcsokoládét vízfürdő felett olvaszd fel, hogy ne égjen meg.

    9

    Add hozzá a narancs reszelt héját a csokoládés krémhez, és keverd jól össze, hogy egy szilárd, de lágy krémes tölteléket kapj.

    A narancshéj helyett használhatsz narancsolajat is, ha intenzívebb ízt szeretnél.

    10

    Miután a töltelék egyenletes, tedd a hűtőbe 10-15 percre, hogy kissé megszilárduljon.

    A hűtés segít a krémnek abban, hogy ne folyjon ki a macaronokból.

    11

    Amikor a macaronok kihűltek, a krémes narancsos-étcsokoládés tölteléket kanalazd az egyik felükre, majd helyezd rá a másik felét.

    Próbáld meg egyforma mennyiségű krémet tenni minden macaronra, hogy az ízek egyensúlyban legyenek.

    12

    Hagyd a kész macaronokat hűtőben pihenni legalább 1-2 órán át, hogy az ízek összeérjenek.

    A macaronok íze a legjobb, ha egy éjszakát pihennek a hűtőben.