Készítsd el a narancsos tölteléket: reszeld le a narancs héját, majd tedd félre.
Használj bio narancsot, ha teheted, hogy elkerüld a vegyszereket a héján.
A mandulalisztet és a porcukrot szitáld át egy tálba, hogy ne maradjanak csomók.
Ha nincs mandulaliszted, finomra darált mandulát is használhatsz, de szitáld át alaposan.
Verj kemény habot a tojásfehérjéből, majd fokozatosan add hozzá a kristálycukrot. A habnak szilárdnak kell lennie, és a csúcsoknak meg kell maradniuk.
A tojásfehérjébe tegyél egy csipet sót, hogy könnyebben felverődjön.
Óvatosan keverd bele a mandulalisztet és a porcukrot a tojásfehérjébe. Az elegyet ne keverd túl, hogy megőrizze a habosságát.
A keverésnél a cél, hogy a massza szalagszerűen folyjon le a spatuláról.
Habzsákba töltsd a tésztát, majd formázz kis korongokat egy sütőpapírral bélelt tepsire.
Használj egy kör alakú sablont a sütőpapír alatt, hogy egyforma méretű korongokat készíts.
Hagyd a tésztát pihenni 30 percig, hogy megszilárduljon a teteje, mielőtt a sütőbe teszed.
A pihentetés ideje függ a páratartalomtól. Ha magas a páratartalom, hosszabb ideig kell pihentetni.
Közben előmelegítjük a sütőt 150°C-ra. Süsd a macaront 12-15 percig, majd hagyd teljesen kihűlni.
A sütési idő sütőfüggő. Figyeld a macaronokat, hogy ne égjenek meg.
Az étcsokoládét olvaszd fel, majd keverd bele a tejszínt, hogy sima és krémes állagot kapj.
Az étcsokoládét vízfürdő felett olvaszd fel, hogy ne égjen meg.
Add hozzá a narancs reszelt héját a csokoládés krémhez, és keverd jól össze, hogy egy szilárd, de lágy krémes tölteléket kapj.
A narancshéj helyett használhatsz narancsolajat is, ha intenzívebb ízt szeretnél.
Miután a töltelék egyenletes, tedd a hűtőbe 10-15 percre, hogy kissé megszilárduljon.
A hűtés segít a krémnek abban, hogy ne folyjon ki a macaronokból.
Amikor a macaronok kihűltek, a krémes narancsos-étcsokoládés tölteléket kanalazd az egyik felükre, majd helyezd rá a másik felét.
Próbáld meg egyforma mennyiségű krémet tenni minden macaronra, hogy az ízek egyensúlyban legyenek.
Hagyd a kész macaronokat hűtőben pihenni legalább 1-2 órán át, hogy az ízek összeérjenek.
A macaronok íze a legjobb, ha egy éjszakát pihennek a hűtőben.
To provide the best experiences, we and our partners use technologies like cookies to store and/or access device information. Consenting to these technologies will allow us and our partners to process personal data such as browsing behavior or unique IDs on this site and show (non-) personalized ads. Not consenting or withdrawing consent, may adversely affect certain features and functions.
Click below to consent to the above or make granular choices. Your choices will be applied to this site only. You can change your settings at any time, including withdrawing your consent, by using the toggles on the Cookie Policy, or by clicking on the manage consent button at the bottom of the screen.