A narancs héját reszeld le, majd facsard ki a levét, és tedd félre.
A narancs héját csak a színes részét reszeld le, a fehér rész keserű lehet.
Egy közepes lábosban keverd össze a tejet, tejszínt, cukrot, mézet és a fahéjat. Melegítsd alacsony hőfokon, amíg a cukor teljesen feloldódik.
A fahéjat egészben is bele teheted, majd a végén eltávolíthatod, ha erőteljesebb ízt szeretnél.
Add hozzá a reszelt narancshéjat, és hagyd néhány percig állni, hogy az ízek összeérjenek.
Ez a lépés segít a narancs ízének jobban kioldódni a tejes keverékben.
Egy külön tálban verd fel a tojássárgájákat, majd fokozatosan adj hozzá egy kevés forró tejes keveréket, hogy temperáld a tojásokat.
A temperálás elengedhetetlen a tojások kicsapódásának elkerülése érdekében.
A temperált tojásos keveréket öntsd vissza a lábosba, és alacsony hőfokon kevergesd folyamatosan, amíg besűrűsödik (kb. 5 perc).
A keverék akkor jó, ha bevonja a fakanál hátulját. Ne forrald, mert a tojások kicsapódhatnak.
Vedd le a tűzről, add hozzá a vanília kivonatot és a narancslevet, majd hagyd teljesen kihűlni.
A narancslevet csak a tűzről levéve add hozzá, hogy megőrizze a friss ízét.
Öntsd a fagylaltalapot egy fagylaltgépbe, és dolgozd fel a gyártó utasításai szerint, amíg krémes állagot nem kapsz.
A fagylaltgép használata előtt érdemes a fagyasztótálat legalább 24 órára a fagyasztóba tenni.
Ha nincs fagylaltgéped, öntsd egy lapos edénybe, és tedd a fagyasztóba. 30 percenként keverd át, hogy elkerüld a jégkristályok kialakulását.
A gyakori átkeverés segít megelőzni a jégkristályok kialakulását, így a fagylalt krémesebb lesz.
Amikor a fagylalt teljesen megszilárdult (kb. 4-5 óra fagyasztás után), tálald friss narancsszeletekkel és egy kevés őrölt fahéjjal megszórva.
A tálalás előtt hagyd a fagylaltot pár percig szobahőmérsékleten állni, hogy könnyebben kanalazható legyen.
To provide the best experiences, we and our partners use technologies like cookies to store and/or access device information. Consenting to these technologies will allow us and our partners to process personal data such as browsing behavior or unique IDs on this site and show (non-) personalized ads. Not consenting or withdrawing consent, may adversely affect certain features and functions.
Click below to consent to the above or make granular choices. Your choices will be applied to this site only. You can change your settings at any time, including withdrawing your consent, by using the toggles on the Cookie Policy, or by clicking on the manage consent button at the bottom of the screen.