Narancsos fahéjas fagylalt friss narancsszeletekkel tålalva

Narancsos fahéjas fagylalt

A narancs Ă©s fahĂ©j kombinĂĄciĂłja az egyik legklasszikusabb Ă©s legmeghittebb Ă­zpĂĄrosĂ­tĂĄs. A mediterrĂĄn Ă©s közel-keleti konyhĂĄban Ă©vszĂĄzadok Ăłta hasznĂĄljĂĄk ezt az Ă­zkombinĂĄciĂłt Ă©dessĂ©gek Ă©s meleg italok kĂ©szĂ­tĂ©sĂ©re. Ez a hĂĄzi fagylalt a friss narancs citrusos aromĂĄjĂĄt Ă©s a fahĂ©j meleg, fƱszeres jellegĂ©t ötvözi egy krĂ©mes desszertben, amely tökĂ©letes vĂĄlasztĂĄs lehet akĂĄr tĂ©len, akĂĄr nyĂĄron. Ha egy igazĂĄn illatos, kĂŒlönleges fagylaltot keresel, ezt mindenkĂ©pp prĂłbĂĄld ki!

ElƑkĂ©szĂŒlet 15 perc
Elkészítés 10 perc
Teljes 25 perc
420 Kcal
Facebook
Twitter
LinkedIn

HozzĂĄvalĂłk

Adagok: 4
⭕ 150 ml NarancslĂ©
⭕ 1 db NarancshĂ©j
⭕ 300 ml Tejszín
⭕ 200 ml Tej
⭕ 80 g Kristálycukor
⭕ 40 g MĂ©z
⭕ 1 tk. FahĂ©j
⭕ 5 ml Vanília kivonat
⭕ 3 db Tojássárgája
⭕ 1 csipet Só

BevĂĄsĂĄrlĂł kosĂĄr ikon BevĂĄsĂĄrlĂł lista (0)

    Allergén informåció

    Elkészítési Lépések

    1

    A narancs héjåt reszeld le, majd facsard ki a levét, és tedd félre.

    A narancs héjåt csak a színes részét reszeld le, a fehér rész keserƱ lehet.

    2

    Egy közepes lĂĄbosban keverd össze a tejet, tejszĂ­nt, cukrot, mĂ©zet Ă©s a fahĂ©jat. MelegĂ­tsd alacsony hƑfokon, amĂ­g a cukor teljesen feloldĂłdik.

    A fahĂ©jat egĂ©szben is bele teheted, majd a vĂ©gĂ©n eltĂĄvolĂ­thatod, ha erƑteljesebb Ă­zt szeretnĂ©l.

    3

    Add hozzå a reszelt narancshéjat, és hagyd néhåny percig ållni, hogy az ízek összeérjenek.

    Ez a lépés segít a narancs ízének jobban kioldódni a tejes keverékben.

    4

    Egy kĂŒlön tĂĄlban verd fel a tojĂĄssĂĄrgĂĄjĂĄkat, majd fokozatosan adj hozzĂĄ egy kevĂ©s forrĂł tejes keverĂ©ket, hogy temperĂĄld a tojĂĄsokat.

    A temperĂĄlĂĄs elengedhetetlen a tojĂĄsok kicsapĂłdĂĄsĂĄnak elkerĂŒlĂ©se Ă©rdekĂ©ben.

    5

    A temperĂĄlt tojĂĄsos keverĂ©ket öntsd vissza a lĂĄbosba, Ă©s alacsony hƑfokon kevergesd folyamatosan, amĂ­g besƱrƱsödik (kb. 5 perc).

    A keverék akkor jó, ha bevonja a fakanål håtuljåt. Ne forrald, mert a tojåsok kicsapódhatnak.

    6

    Vedd le a tƱzrƑl, add hozzĂĄ a vanĂ­lia kivonatot Ă©s a narancslevet, majd hagyd teljesen kihƱlni.

    A narancslevet csak a tƱzrƑl levĂ©ve add hozzĂĄ, hogy megƑrizze a friss Ă­zĂ©t.

    7

    Öntsd a fagylaltalapot egy fagylaltgĂ©pbe, Ă©s dolgozd fel a gyĂĄrtĂł utasĂ­tĂĄsai szerint, amĂ­g krĂ©mes ĂĄllagot nem kapsz.

    A fagylaltgĂ©p hasznĂĄlata elƑtt Ă©rdemes a fagyasztĂłtĂĄlat legalĂĄbb 24 ĂłrĂĄra a fagyasztĂłba tenni.

    8

    Ha nincs fagylaltgĂ©ped, öntsd egy lapos edĂ©nybe, Ă©s tedd a fagyasztĂłba. 30 percenkĂ©nt keverd ĂĄt, hogy elkerĂŒld a jĂ©gkristĂĄlyok kialakulĂĄsĂĄt.

    A gyakori ĂĄtkeverĂ©s segĂ­t megelƑzni a jĂ©gkristĂĄlyok kialakulĂĄsĂĄt, Ă­gy a fagylalt krĂ©mesebb lesz.

    9

    Amikor a fagylalt teljesen megszilĂĄrdult (kb. 4-5 Ăłra fagyasztĂĄs utĂĄn), tĂĄlald friss narancsszeletekkel Ă©s egy kevĂ©s Ƒrölt fahĂ©jjal megszĂłrva.

    A tĂĄlalĂĄs elƑtt hagyd a fagylaltot pĂĄr percig szobahƑmĂ©rsĂ©kleten ĂĄllni, hogy könnyebben kanalazhatĂł legyen.