Öntsd az almalevet egy közepes méretű lábosba, és kezdd el közepes lángon melegíteni.
Használj jó minőségű, 100%-os almalevet a legjobb íz érdekében.
Vágd fel a narancsot vékony szeletekre, és add hozzá az almaleves alaphoz.
A narancsot alaposan mosd meg, vagy használj kezeletlen narancsot.
Tedd bele a fahéjrudat, a szegfűszeget, a csillagánizst és a csipetnyi szerecsendiót az edénybe.
A fűszerek mennyiségét ízlés szerint változtathatod.
Adj hozzá egy evőkanál mézet és a vanília kivonatot, majd keverd jól el.
A méz mennyiségét ízlés szerint szabályozd, a vanília kivonatot pedig helyettesítheted vaníliás cukorral.
Főzd alacsony lángon 10-15 percig, de ne hagyd felforrni, hogy az ízek szépen összeérjenek.
Fontos, hogy alacsony lángon főzd, és ne forrald fel, mert az ízek megváltozhatnak.
Vedd le a tűzről, és hagyd állni pár percig, hogy a fűszerek még jobban átadják aromáikat.
Minél tovább hagyod állni, annál intenzívebbek lesznek az ízek.
Szűrd le a cider-t, és öntsd bögrékbe vagy hőálló poharakba.
A szűréshez használhatsz finom szűrőt vagy gézlapot.
Díszítsd egy friss narancskarikával vagy fahéjrúddal, majd tálald melegen.
A díszítés nem csak esztétikai, hanem tovább fokozza az ital aromáját is.
To provide the best experiences, we and our partners use technologies like cookies to store and/or access device information. Consenting to these technologies will allow us and our partners to process personal data such as browsing behavior or unique IDs on this site and show (non-) personalized ads. Not consenting or withdrawing consent, may adversely affect certain features and functions.
Click below to consent to the above or make granular choices. Your choices will be applied to this site only. You can change your settings at any time, including withdrawing your consent, by using the toggles on the Cookie Policy, or by clicking on the manage consent button at the bottom of the screen.