Keverd össze a lisztet, az élesztőt és a sót egy nagy tálban. Add hozzá az olívaolajat és a langyos vizet, majd gyúrd össze lágy, de nem ragacsos tésztává. Ha túl száraz, adj hozzá még egy kis vizet.
A víz hőmérséklete nagyon fontos! Ha túl forró, megöli az élesztőt, ha túl hideg, nem aktiválódik megfelelően.
Takard le a tésztát egy tiszta konyharuhával, és hagyd kelni meleg helyen körülbelül egy óráig, amíg a duplájára nő.
A keléshez ideális hely a meleg sütő (kb. 30°C) vagy egy radiátor közelében. A tészta akkor jó, ha duplájára nőtt.
A kacsamellet vágd kisebb darabokra, majd egy serpenyőben olvaszd meg a vajat, és pirítsd meg a kacsadarabokat közepes lángon 8-10 percig.
A kacsamellet ne pirítsd túl, mert kiszáradhat. Akkor jó, ha kívül aranybarna, belül még rózsaszín.
Öntsd hozzá a narancslevet, reszeld bele a narancshéjat, adj hozzá mézet és a zúzott fokhagymát, majd főzd további 5-7 percig, amíg a szósz besűrűsödik és bevonja a húst.
A narancshéjjal óvatosan bánj, csak a színes részét reszeld le, mert a fehér része keserű lehet.
Fűszerezd fekete borssal és oregánóval, majd hagyd kihűlni a kacsás keveréket.
A kihűlés azért fontos, hogy a tészta ne ázzon el a forró tölteléktől.
A megkelt tésztát oszd két egyforma részre, majd nyújtsd ki kör alakúra, kb. 5 mm vastagságúra.
A tésztát ne nyújtsd túl vékonyra, mert átszakadhat.
A tészta egyik felére kanalazz a narancsos kacsából, majd szórd rá a reszelt mozzarellát és parmezánt.
Ne tegyél túl sok tölteléket, mert kifolyhat sütés közben.
Hajtsd rá a másik felét, és a széleit alaposan nyomkodd le, hogy ne folyjon ki a töltelék.
A széleket alaposan nyomkodd le villával, hogy biztosan zárva legyenek.
Melegítsd elő a sütőt 200°C-ra. A calzone tetejét kend meg felvert tojással, hogy szép aranybarna színt kapjon.
A tojással való kenés szép színt és fényességet ad a calzonénak.
Helyezd a calzonét sütőpapírral bélelt tepsire, és süsd 20-25 percig, amíg aranybarna nem lesz.
A sütési idő függ a sütődtől. Figyeld a calzonét, és ha túl gyorsan barnulna, takard le alufóliával.
Várj néhány percet, mielőtt felszeletelnéd, hogy a töltelék ne folyjon ki túl forrón.
Ez a lépés azért fontos, hogy ne égesd meg a szádat, és a töltelék is kicsit stabilizálódjon.
To provide the best experiences, we and our partners use technologies like cookies to store and/or access device information. Consenting to these technologies will allow us and our partners to process personal data such as browsing behavior or unique IDs on this site and show (non-) personalized ads. Not consenting or withdrawing consent, may adversely affect certain features and functions.
Click below to consent to the above or make granular choices. Your choices will be applied to this site only. You can change your settings at any time, including withdrawing your consent, by using the toggles on the Cookie Policy, or by clicking on the manage consent button at the bottom of the screen.