Narancsos kacsás calzone aranybarnára sütve

Narancsos Kacsás Calzone

A narancsos kacsás calzone egy igazi ínyenc fogás, amely ötvözi az olasz konyha klasszikusait a francia gasztronómia kifinomultságával. A kacsa szaftos, gazdag ízét tökéletesen kiegészíti a narancs édeskés, citrusos karaktere, míg a sajtok és a fűszerek mélyítik az ízek harmóniáját. Ez a calzone tökéletes választás különleges alkalmakra vagy egy elegáns, otthoni vacsorához.

Előkészület 30 perc
Elkészítés 25 perc
Teljes 55 perc
1450 Kcal
Facebook
Twitter
LinkedIn

Hozzávalók

Adagok: 2
500 g Liszt
7 g Száraz élesztő
300 ml Langyos víz
30 ml Olívaolaj
10 g
250 g Kacsamell
100 ml Narancslé
1 tk. Narancshéj
1 ek. Méz
20 g Vaj
2 gerezd Fokhagyma
1 tk. Fekete bors
1 tk. Oregánó
200 g Mozzarella sajt
50 g Parmezán sajt
1 db Tojás

Bevásárló kosár ikon Bevásárló lista (0)

    Allergén információ
    GluténGlutén
    TejTej

    Elkészítési Lépések

    1

    Keverd össze a lisztet, az élesztőt és a sót egy nagy tálban. Add hozzá az olívaolajat és a langyos vizet, majd gyúrd össze lágy, de nem ragacsos tésztává. Ha túl száraz, adj hozzá még egy kis vizet.

    A víz hőmérséklete nagyon fontos! Ha túl forró, megöli az élesztőt, ha túl hideg, nem aktiválódik megfelelően.

    2

    Takard le a tésztát egy tiszta konyharuhával, és hagyd kelni meleg helyen körülbelül egy óráig, amíg a duplájára nő.

    A keléshez ideális hely a meleg sütő (kb. 30°C) vagy egy radiátor közelében. A tészta akkor jó, ha duplájára nőtt.

    3

    A kacsamellet vágd kisebb darabokra, majd egy serpenyőben olvaszd meg a vajat, és pirítsd meg a kacsadarabokat közepes lángon 8-10 percig.

    A kacsamellet ne pirítsd túl, mert kiszáradhat. Akkor jó, ha kívül aranybarna, belül még rózsaszín.

    4

    Öntsd hozzá a narancslevet, reszeld bele a narancshéjat, adj hozzá mézet és a zúzott fokhagymát, majd főzd további 5-7 percig, amíg a szósz besűrűsödik és bevonja a húst.

    A narancshéjjal óvatosan bánj, csak a színes részét reszeld le, mert a fehér része keserű lehet.

    5

    Fűszerezd fekete borssal és oregánóval, majd hagyd kihűlni a kacsás keveréket.

    A kihűlés azért fontos, hogy a tészta ne ázzon el a forró tölteléktől.

    6

    A megkelt tésztát oszd két egyforma részre, majd nyújtsd ki kör alakúra, kb. 5 mm vastagságúra.

    A tésztát ne nyújtsd túl vékonyra, mert átszakadhat.

    7

    A tészta egyik felére kanalazz a narancsos kacsából, majd szórd rá a reszelt mozzarellát és parmezánt.

    Ne tegyél túl sok tölteléket, mert kifolyhat sütés közben.

    8

    Hajtsd rá a másik felét, és a széleit alaposan nyomkodd le, hogy ne folyjon ki a töltelék.

    A széleket alaposan nyomkodd le villával, hogy biztosan zárva legyenek.

    9

    Melegítsd elő a sütőt 200°C-ra. A calzone tetejét kend meg felvert tojással, hogy szép aranybarna színt kapjon.

    A tojással való kenés szép színt és fényességet ad a calzonénak.

    10

    Helyezd a calzonét sütőpapírral bélelt tepsire, és süsd 20-25 percig, amíg aranybarna nem lesz.

    A sütési idő függ a sütődtől. Figyeld a calzonét, és ha túl gyorsan barnulna, takard le alufóliával.

    11

    Várj néhány percet, mielőtt felszeletelnéd, hogy a töltelék ne folyjon ki túl forrón.

    Ez a lépés azért fontos, hogy ne égesd meg a szádat, és a töltelék is kicsit stabilizálódjon.