Készítsd elő a hozzávalókat: mérd ki a mandulalisztet, porcukrot és a tojásfehérjét.
A macaron készítésénél a pontos mérés elengedhetetlen a sikerhez.
Egy tálban keverd össze a mandulalisztet és a porcukrot. Az egész keveréket egy szitán átpasszírozd, hogy ne maradjanak benne darabos részek.
A szitálás nagyon fontos, mert a darabos mandulaliszt rontja a macaronok felületét.
A tojásfehérjét egy keverőtálban kezd el habbá verni, majd fokozatosan add hozzá a granulált cukrot. Addig verjük, amíg kemény csúcsokat nem képez, és fényes lesz.
A tojásfehérje legyen szobahőmérsékletű, és zsírtalan edényben verd fel. A kemény hab elengedhetetlen a macaronokhoz.
A mandulalisztes-porcukros keveréket óvatosan forgatva add hozzá a felvert tojásfehérjéhez. Ne keverd túl, hogy ne essen össze a hab.
A keverésnél légy nagyon óvatos, mert ha túl kevered, a massza folyós lesz, és nem lesz szép a macaron.
A masszát egy sütőpapíros tepsire adagold, használj egy habzsákot a tökéletes kör alakú macaronok kialakításához.
A habzsák használata egyenletes méretű macaronokat eredményez. A tepsit ütögesd meg párszor, hogy a buborékok eltűnjenek.
Hagyd a kész macaronokat szobahőmérsékleten pihenni 30-60 percig, hogy a tetejük egy vékony kérget képezzen.
A pihentetés nagyon fontos, mert a kérgen keresztül tudnak majd szépen felemelkedni a macaronok a sütőben.
Melegítsd elő a sütőt 150 °C-ra (légkeveréses), majd süsd a macaronokat 12-15 percig. Az aljuknak könnyen el kell válniuk a sütőpapírtól.
A sütési idő függ a sütőtől, figyelj a macaronokra. Ha légkeveréses a sütőd, akkor alacsonyabb hőfokon süsd.
A narancsos töltelékhez reszeld le a narancs héját, majd facsard ki a levét. A fehér csokoládét olvaszd meg vízgőz felett, majd keverd össze a vajjal, tejszínnel és a narancs levével.
A narancshéjjal óvatosan bánj, csak a színes részét reszeld le. A fehér csokoládét ne égesd meg olvasztás közben.
Keverd simára a narancsos-fehér csokoládé ganache-t, majd hagyd kihűlni.
A ganache-t hűtőben is hűtheted, hogy gyorsabban megszilárduljon.
A kihűlt macaronokat töltsd meg a narancsos ganache-sal, majd a tetejüket zárd le egy másik macaronnal.
A ganache ne legyen túl folyós, különben kifolyik a macaronok közül. Használj habzsákot a töltéshez a szebb eredményért.
A kész macaronokat hagyd pihenni egy-két órát, hogy az ízek összeérjenek.
Ez a pihentetés segít, hogy a macaronok ízei jobban összeérjenek, és a tésztájuk is puhább legyen.
To provide the best experiences, we and our partners use technologies like cookies to store and/or access device information. Consenting to these technologies will allow us and our partners to process personal data such as browsing behavior or unique IDs on this site and show (non-) personalized ads. Not consenting or withdrawing consent, may adversely affect certain features and functions.
Click below to consent to the above or make granular choices. Your choices will be applied to this site only. You can change your settings at any time, including withdrawing your consent, by using the toggles on the Cookie Policy, or by clicking on the manage consent button at the bottom of the screen.