Narancsos sĂŒtƑtökkrĂ©mleves tĂĄlalva

Narancsos sĂŒtƑtökkrĂ©mleves

A narancsos sĂŒtƑtökkrĂ©mleves egy kĂŒlönleges, Ă­zletes fogĂĄs, amely az Ƒszi-tĂ©li szezon egyik legjobb vĂĄlasztĂĄsa. A sĂŒtƑtök termĂ©szetes Ă©dessĂ©gĂ©t a friss narancslĂ© Ă©s reszelt narancshĂ©j teszi mĂ©g izgalmasabbĂĄ, mĂ­g a fƱszerek, mint a szerecsendiĂł Ă©s a fahĂ©j, melegĂ­tƑ hatĂĄst adnak az Ă©telnek. Ez a leves nemcsak finom, hanem rendkĂ­vĂŒl tĂĄplĂĄlĂł is, Ă­gy tökĂ©letes vĂĄlasztĂĄs egy könnyƱ ebĂ©dhez vagy vacsorĂĄhoz. A pirĂ­tott tökmag ropogĂłs textĂșrĂĄt ad hozzĂĄ, amely igazĂĄn kĂŒlönlegessĂ© teszi ezt az Ă©telt.

ElƑkĂ©szĂŒlet 10 perc
Elkészítés 30 perc
Teljes 40 perc
340 Kcal
Facebook
Twitter
LinkedIn

HozzĂĄvalĂłk

Adagok: 4
⭕ 600 g SĂŒtƑtök
⭕ 1 db Narancs
⭕ 1 db Vöröshagyma
⭕ 2 gerezd Fokhagyma
⭕ 30 g Vaj
⭕ 800 ml ZöldsĂ©gleves alaplĂ©
⭕ 200 ml Tejszín
⭕ 1 csipet Ɛrölt szerecsendiĂł
⭕ 1 csipet Ɛrölt fahĂ©j
⭕ 1 tk. Só
⭕ 1 csipet Fekete bors
⭕ 2 ek. PirĂ­tott tökmag

BevĂĄsĂĄrlĂł kosĂĄr ikon BevĂĄsĂĄrlĂł lista (0)

    Allergén informåció

    Elkészítési Lépések

    1

    A sĂŒtƑtököt hĂĄmozd meg, magozd ki, Ă©s vĂĄgd kisebb kockĂĄkra. A narancsot facsard ki, a hĂ©jĂĄt reszeld le. A vöröshagymĂĄt Ă©s fokhagymĂĄt hĂĄmozd meg, majd aprĂ­tsd fel.

    A sĂŒtƑtök hĂĄmozĂĄsa könnyebb, ha elƑtte pĂĄr percre beteszed a mikrĂłba.

    2

    Egy nagy lĂĄbasban olvaszd fel a vajat közepes lĂĄngon, majd add hozzĂĄ a vöröshagymĂĄt Ă©s fokhagymĂĄt. PĂĄrold ĂŒvegesre 3-4 perc alatt.

    Vigyåzz, hogy a hagyma ne égjen meg, mert keserƱ lesz a leves.

    3

    Add hozzĂĄ a sĂŒtƑtököt, Ă©s pirĂ­tsd tovĂĄbbi 5 percig, hogy az Ă­zek intenzĂ­vebbĂ© vĂĄljanak.

    A pirĂ­tĂĄs sorĂĄn a sĂŒtƑtök enyhĂ©n karamellizĂĄlĂłdik, ami mĂ©lyebb Ă­zt ad a levesnek.

    4

    Öntsd hozzĂĄ a zöldsĂ©gleves alaplevet, majd forrald fel. FƑzd közepes lĂĄngon 20 percig, amĂ­g a sĂŒtƑtök teljesen megpuhul.

    Ha nincs zöldségleves alapleved, hasznålhatsz vizet és zöldségleves kockåt.

    5

    HasznĂĄlj botmixert a leves pĂŒrĂ©sĂ­tĂ©sĂ©hez, majd add hozzĂĄ a narancslevet Ă©s a reszelt narancshĂ©jat. Keverd alaposan össze.

    A pĂŒrĂ©sĂ­tĂ©shez Ăłvatosan hasznĂĄld a botmixert, nehogy a forrĂł leves kifröccsenjen. A narancshĂ©jjal egyĂŒtt mĂ©g intenzĂ­vebb lesz a narancs Ă­ze.

    6

    Öntsd hozzĂĄ a tejszĂ­nt, majd fƱszerezd Ƒrölt szerecsendiĂłval, fahĂ©jjal, sĂłval Ă©s fekete borssal. Keverd alaposan össze.

    A tejszĂ­ntƑl a leves krĂ©mesebb lesz. A fƱszerekkel Ăłvatosan bĂĄnj, nehogy elnyomjĂĄk a sĂŒtƑtök Ă©s a narancs Ă­zĂ©t.

    7

    FƑzd mĂ©g 2-3 percig alacsony lĂĄngon, hogy az Ă­zek tökĂ©letesen összeĂ©rjenek.

    Ne forrald a levest a tejszĂ­n hozzĂĄadĂĄsa utĂĄn, mert kicsapĂłdhat.

    8

    Tålald forrón, pirított tökmaggal és egy kevés friss narancshéjjal megszórva.

    A pirĂ­tott tökmag ropogĂłs textĂșrĂĄt Ă©s finom Ă­zt ad a levesnek.