A főtt rizst hagyd teljesen kihűlni, a legjobb, ha előző nap készíted el.
A friss rizs túl puha és ragacsos lenne, ezért a kihűlt, száraz rizs a legalkalmasabb a nasi gorenghez. Ha nincs előző napi rizs, terítsd szét a frissen főtt rizst egy tepsire, és hagyd kihűlni.
Aprítsd fel a hagymát, fokhagymát és a chilit, valamint vágd fel a csirkehúst kisebb darabokra.
A hozzávalókat készítsd elő, mielőtt elkezdenéd a főzést, mert a nasi goreng gyorsan elkészül.
Egy serpenyőben vagy wokban hevítsd fel az olajat, majd süsd benne a csirkehúst aranybarnára.
A wok ideális a nasi gorenghez, mert egyenletesen oszlatja el a hőt. Ha nincs wokod, használj egy nagy serpenyőt.
Add hozzá a hagymát, fokhagymát és a chilit, majd pirítsd őket 2-3 percig, amíg illatosak lesznek.
Vigyázz, hogy a fokhagyma ne égjen meg, mert keserű lesz.
Adj hozzá egy kis rákpasztát és keverd el, hogy az ízek összeérjenek.
A rákpaszta (terasi vagy belacan) intenzív ízt ad a nasi gorengnek. Ha nem szereted, elhagyhatod, de az íze nem lesz ugyanaz.
Told a serpenyő tartalmát az egyik oldalra, és üsd bele a tojásokat. Kevergetve süsd, majd keverd össze a többi hozzávalóval.
A tojást ne süsd túl szárazra, a legjobb, ha még kicsit lágy marad.
Add hozzá a kihűlt rizst, az édes szójaszószt és a szójaszószt, majd keverd jól össze, hogy mindenhol egyenletesen bevonja az ízesítés.
Az édes szójaszósz (kecap manis) jellegzetes ízt ad a nasi gorengnek. Ha nincs, helyettesítheted egy kis melasszal és szójaszósszal.
Süsd még pár percig, majd keverd bele az aprított zöldhagymát és koriandert.
A zöldhagyma és a koriander frissességet ad a nasi gorengnek.
Tálald friss uborkával, sült hagyma chips-szel és extra korianderrel megszórva.
A friss uborka hűsítő kontrasztot ad a nasi gorengnek. A sült hagyma chips ropogós textúrát ad. Egy tükörtojás is remekül passzol hozzá.
To provide the best experiences, we and our partners use technologies like cookies to store and/or access device information. Consenting to these technologies will allow us and our partners to process personal data such as browsing behavior or unique IDs on this site and show (non-) personalized ads. Not consenting or withdrawing consent, may adversely affect certain features and functions.
Click below to consent to the above or make granular choices. Your choices will be applied to this site only. You can change your settings at any time, including withdrawing your consent, by using the toggles on the Cookie Policy, or by clicking on the manage consent button at the bottom of the screen.