Nasi Goreng tálalva friss uborkával és korianderrel

Nasi Goreng

A Nasi Goreng Indonézia nemzeti étele, amely az évek során világszerte népszerűvé vált. Az indonéz sült rizs egyik legfőbb jellemzője az édes szójaszósz (kecap manis), amely sötét, gazdag ízt ad az ételnek. A Nasi Goreng eredetileg egy maradék rizs újrafelhasználására készült étel, amelyet a helyi fűszerekkel és friss hozzávalókkal ízesítettek. Ma már számos változatban készítik, csirkével, rákkal vagy akár vegetáriánus verzióban is. A tökéletes nasi goreng titka a jó minőségű, egy napos főtt rizs és a magas hőfokon történő gyors sütés. Próbáld ki ezt a receptet, hogy te is megízleld Indonézia egyik legismertebb fogását!

Előkészület 15 perc
Elkészítés 20 perc
Teljes 35 perc
600 Kcal
Facebook
Twitter
LinkedIn

Hozzávalók

Adagok: 4
400 g Főtt jázmin rizs
250 g Csirkecomb filé
2 db Tojás
1 db Hagyma
3 gerezd Fokhagyma
1 db Chili paprika
3 ek. Édes szójaszósz (Kecap Manis)
2 ek. Szójaszósz
1 tk. Rákpaszta
2 szál Zöldhagyma
1 csokor Friss koriander
2 ek. Olaj
1 db Uborka
50 g Sült hagyma chips
1 tk.
0.5 tk. Bors

Bevásárló kosár ikon Bevásárló lista (0)

    Allergén információ
    SzójaSzója

    Elkészítési Lépések

    1

    A főtt rizst hagyd teljesen kihűlni, a legjobb, ha előző nap készíted el.

    A friss rizs túl puha és ragacsos lenne, ezért a kihűlt, száraz rizs a legalkalmasabb a nasi gorenghez. Ha nincs előző napi rizs, terítsd szét a frissen főtt rizst egy tepsire, és hagyd kihűlni.

    2

    Aprítsd fel a hagymát, fokhagymát és a chilit, valamint vágd fel a csirkehúst kisebb darabokra.

    A hozzávalókat készítsd elő, mielőtt elkezdenéd a főzést, mert a nasi goreng gyorsan elkészül.

    3

    Egy serpenyőben vagy wokban hevítsd fel az olajat, majd süsd benne a csirkehúst aranybarnára.

    A wok ideális a nasi gorenghez, mert egyenletesen oszlatja el a hőt. Ha nincs wokod, használj egy nagy serpenyőt.

    4

    Add hozzá a hagymát, fokhagymát és a chilit, majd pirítsd őket 2-3 percig, amíg illatosak lesznek.

    Vigyázz, hogy a fokhagyma ne égjen meg, mert keserű lesz.

    5

    Adj hozzá egy kis rákpasztát és keverd el, hogy az ízek összeérjenek.

    A rákpaszta (terasi vagy belacan) intenzív ízt ad a nasi gorengnek. Ha nem szereted, elhagyhatod, de az íze nem lesz ugyanaz.

    6

    Told a serpenyő tartalmát az egyik oldalra, és üsd bele a tojásokat. Kevergetve süsd, majd keverd össze a többi hozzávalóval.

    A tojást ne süsd túl szárazra, a legjobb, ha még kicsit lágy marad.

    7

    Add hozzá a kihűlt rizst, az édes szójaszószt és a szójaszószt, majd keverd jól össze, hogy mindenhol egyenletesen bevonja az ízesítés.

    Az édes szójaszósz (kecap manis) jellegzetes ízt ad a nasi gorengnek. Ha nincs, helyettesítheted egy kis melasszal és szójaszósszal.

    8

    Süsd még pár percig, majd keverd bele az aprított zöldhagymát és koriandert.

    A zöldhagyma és a koriander frissességet ad a nasi gorengnek.

    9

    Tálald friss uborkával, sült hagyma chips-szel és extra korianderrel megszórva.

    A friss uborka hűsítő kontrasztot ad a nasi gorengnek. A sült hagyma chips ropogós textúrát ad. Egy tükörtojás is remekül passzol hozzá.