A padlizsánokat alaposan mosd meg, majd szeleteld fel vékony karikákra. Ne hámozd meg őket, mert a bőr segít megőrizni a formájukat és az ízüket.
A padlizsán szeletelése előtt enyhén sózd meg őket, hogy csökkentsd a keserűséget.
Helyezd a padlizsán szeleteket egy tálba, majd szórd meg őket egy teáskanál sóval. Hagyd állni 10-15 percig, hogy a padlizsánok levet engedjenek.
Ez a sózás segít abban, hogy a padlizsán szeletek ne szívjanak fel túl sok olajat, ha később sütésre kerül a sor.
Közben készítsd elő a páclevet: egy kis tálban keverd össze a rizsecetet, cukrot, misot és reszelt gyömbért. Alaposan keverd össze, hogy a cukor és a miso feloldódjon.
A gyömbér frissessége és íze hozzáad egy kis pikáns vonást a pácléhez.
Miután a padlizsán levet engedett, öblítsd le hideg vízzel, és töröld szárazra egy tiszta konyharuhával.
A víz jól elvezeti a fölösleges sót, és elősegíti, hogy a padlizsán ne legyen túl sós.
Helyezd a padlizsán szeleteket egy tiszta tálba, majd öntsd rá a kész páclevet. Alaposan keverd össze, hogy minden szeletet bevonjon a páclé.
Ha van, használj nehéz súlyt a padlizsánok tetejére, hogy jobban átjárja őket a pác.
Fedd le a tálat, és hagyd pihenni a hűtőben legalább 2-3 órán át, de akár egy egész éjszakán keresztül is. Minél tovább áll, annál intenzívebb lesz az íze.
Ha sietsz, minimum 30 percet érdemes hagyni, hogy az ízek jól összeérjenek.
Tálald hidegen, mint egy frissítő, savanykás kísérőt japán ételekhez vagy akár előételként.
To provide the best experiences, we and our partners use technologies like cookies to store and/or access device information. Consenting to these technologies will allow us and our partners to process personal data such as browsing behavior or unique IDs on this site and show (non-) personalized ads. Not consenting or withdrawing consent, may adversely affect certain features and functions.
Click below to consent to the above or make granular choices. Your choices will be applied to this site only. You can change your settings at any time, including withdrawing your consent, by using the toggles on the Cookie Policy, or by clicking on the manage consent button at the bottom of the screen.