Nasu-zuke friss japán padlizsán savanyúság tálalva

Nasu-zuke

A nasu-zuke egy tradicionális japán savanyúság, amelyet padlizsán felhasználásával készítenek. A savanyú rizsecet és a miso keveréke friss ízeket ad a padlizsánnak, miközben az ételek közötti frissítő szerepét is betölti. Eredetileg a japán vidéken népszerű étel, amely gyorsan terjedt a nagyobb városokba, mint könnyed étkezési kísérő. A titka a pácban rejlik, amely a friss padlizsánt egyszerre édesen és savanyúan tartja. Az étel különleges frissessége lehetővé teszi, hogy bármely japán étkezés mellett remek kiegészítő legyen, mint például sushi vagy ramen.

Előkészület 15 perc
Elkészítés N/A
Teljes 4 óra
180 Kcal
Facebook
Twitter
LinkedIn

Hozzávalók

Adagok: 4
2 db Padlizsán
1 tk.
100 ml Rizsecet
2 ek. Cukor
1 ek. Miso
1 cm Friss gyömbér

Bevásárló kosár ikon Bevásárló lista (0)

    Allergén információ
    SzójaSzója

    Elkészítési Lépések

    1

    A padlizsánokat alaposan mosd meg, majd szeleteld fel vékony karikákra. Ne hámozd meg őket, mert a bőr segít megőrizni a formájukat és az ízüket.

    A padlizsán szeletelése előtt enyhén sózd meg őket, hogy csökkentsd a keserűséget.

    2

    Helyezd a padlizsán szeleteket egy tálba, majd szórd meg őket egy teáskanál sóval. Hagyd állni 10-15 percig, hogy a padlizsánok levet engedjenek.

    Ez a sózás segít abban, hogy a padlizsán szeletek ne szívjanak fel túl sok olajat, ha később sütésre kerül a sor.

    3

    Közben készítsd elő a páclevet: egy kis tálban keverd össze a rizsecetet, cukrot, misot és reszelt gyömbért. Alaposan keverd össze, hogy a cukor és a miso feloldódjon.

    A gyömbér frissessége és íze hozzáad egy kis pikáns vonást a pácléhez.

    4

    Miután a padlizsán levet engedett, öblítsd le hideg vízzel, és töröld szárazra egy tiszta konyharuhával.

    A víz jól elvezeti a fölösleges sót, és elősegíti, hogy a padlizsán ne legyen túl sós.

    5

    Helyezd a padlizsán szeleteket egy tiszta tálba, majd öntsd rá a kész páclevet. Alaposan keverd össze, hogy minden szeletet bevonjon a páclé.

    Ha van, használj nehéz súlyt a padlizsánok tetejére, hogy jobban átjárja őket a pác.

    6

    Fedd le a tálat, és hagyd pihenni a hűtőben legalább 2-3 órán át, de akár egy egész éjszakán keresztül is. Minél tovább áll, annál intenzívebb lesz az íze.

    Ha sietsz, minimum 30 percet érdemes hagyni, hogy az ízek jól összeérjenek.

    7

    Tálald hidegen, mint egy frissítő, savanykás kísérőt japán ételekhez vagy akár előételként.