Negi-miso zöldhagyma és miso töltelékű katsudon, ropogós csirke miso szósszal és friss zöldhagymával

Negi-miso zöldhagyma és miso töltelékű katsudon

A Katsudon egy híres japán étel, amelyet általában panírozott és sült sertéshúsból készítenek, de a csirkés változat is népszerű. Az étel gazdag ízvilágát a miso töltelék és a ropogós csirke adja, amelyet szószban főznek, hogy még szaftosabb és ízletesebb legyen. A zöldhagyma friss íze és a miso paszta enyhén sós, de mégis krémes alapot ad az ételnek, amely igazi ínycsiklandó élményt nyújt.

Előkészület 15 perc
Elkészítés 25 perc
Teljes 40 perc
700 Kcal
Facebook
Twitter
LinkedIn

Hozzávalók

Adagok: 4
2 db Csirke filé
2 ek. Miso paszta
2 szál Zöldhagyma (negi)
2 db Tojás
100 g Panko morzsa
50 g Búzaliszt
1 db Tojás (panírozáshoz)
2 ek. Szezámolaj
250 ml Alaplé (dashi)
2 ek. Szójaszósz
1 tk. Cukor

Bevásárló kosár ikon Bevásárló lista (0)

    Allergén információ
    GluténGlutén

    Elkészítési Lépések

    1

    A csirke filéket vágd vékony szeletekre, és mindkét oldalát sózd, borsozd.

    A csirke filéket ne vágd túl vastagra, hogy könnyen átsüljön.

    2

    A miso pasztát keverd össze egy evőkanál vízzel, hogy sima masszát kapj.

    A miso paszta hígítása segít a könnyebb kenésben.

    3

    A zöldhagymát apróra vágd, és keverd össze a miso pasztával.

    A negi (zöldhagyma) friss, enyhén édes íze jól illik a misohoz.

    4

    A csirke szeleteket töltsd meg a miso-zöldhagyma keverékkel, majd hajtsd össze őket.

    Figyelj arra, hogy a töltelék ne folyjon ki a csirke szeletekből, és jól zárd le őket.

    5

    A panírozáshoz először a lisztbe, majd a felvert tojásba, végül a panko morzsába mártsd a csirke szeleteket.

    A panko morzsa extra ropogós textúrát ad a húsnak.

    6

    Egy serpenyőben hevítsd fel a szezámolajat, és süsd ki a panírozott csirke szeleteket mindkét oldalukon 4-5 percig, amíg aranybarna nem lesz.

    A megfelelő olajhőmérséklet biztosítja, hogy a panír ne ázzon el, és ropogós maradjon.

    7

    Készíts egy szószt az alapléből, szójaszószból és cukorból. Forrald fel, majd öntsd rá a sült csirkére, és főzd még 2-3 percig.

    A szósz fokozza a hús ízét és hozzáadja a kívánt szaftosságot.

    8

    Tálald a negi-miso töltelékű katsudont rizsen, és tálalás előtt díszítsd egy kevés friss zöldhagymával.

    A friss zöldhagyma frissíti az ételt, és egy kis ropogós textúrát ad a mártáshoz.