Negi-miso zöldhagyma és miso töltelékƱ katsudon, ropogós csirke miso szósszal és friss zöldhagymåval

Negi-miso zöldhagyma és miso töltelékƱ katsudon

A Katsudon egy hĂ­res japĂĄn Ă©tel, amelyet ĂĄltalĂĄban panĂ­rozott Ă©s sĂŒlt sertĂ©shĂșsbĂłl kĂ©szĂ­tenek, de a csirkĂ©s vĂĄltozat is nĂ©pszerƱ. Az Ă©tel gazdag Ă­zvilĂĄgĂĄt a miso töltelĂ©k Ă©s a ropogĂłs csirke adja, amelyet szĂłszban fƑznek, hogy mĂ©g szaftosabb Ă©s Ă­zletesebb legyen. A zöldhagyma friss Ă­ze Ă©s a miso paszta enyhĂ©n sĂłs, de mĂ©gis krĂ©mes alapot ad az Ă©telnek, amely igazi Ă­nycsiklandĂł Ă©lmĂ©nyt nyĂșjt.

ElƑkĂ©szĂŒlet 15 perc
Elkészítés 25 perc
Teljes 40 perc
700 Kcal
Facebook
Twitter
LinkedIn

HozzĂĄvalĂłk

Adagok: 4
⭕ 2 db Csirke filĂ©
⭕ 2 ek. Miso paszta
⭕ 2 szĂĄl Zöldhagyma (negi)
⭕ 2 db Tojás
⭕ 100 g Panko morzsa
⭕ 50 g BĂșzaliszt
⭕ 1 db Tojás (panírozáshoz)
⭕ 2 ek. Szezámolaj
⭕ 250 ml AlaplĂ© (dashi)
⭕ 2 ek. Szójaszósz
⭕ 1 tk. Cukor

BevĂĄsĂĄrlĂł kosĂĄr ikon BevĂĄsĂĄrlĂł lista (0)

    Allergén informåció
    GluténGlutén

    Elkészítési Lépések

    1

    A csirke filéket vågd vékony szeletekre, és mindkét oldalåt sózd, borsozd.

    A csirke filĂ©ket ne vĂĄgd tĂșl vastagra, hogy könnyen ĂĄtsĂŒljön.

    2

    A miso pasztĂĄt keverd össze egy evƑkanĂĄl vĂ­zzel, hogy sima masszĂĄt kapj.

    A miso paszta hígítåsa segít a könnyebb kenésben.

    3

    A zöldhagymåt apróra vågd, és keverd össze a miso pasztåval.

    A negi (zöldhagyma) friss, enyhén édes íze jól illik a misohoz.

    4

    A csirke szeleteket töltsd meg a miso-zöldhagyma keverĂ©kkel, majd hajtsd össze Ƒket.

    Figyelj arra, hogy a töltelĂ©k ne folyjon ki a csirke szeletekbƑl, Ă©s jĂłl zĂĄrd le Ƒket.

    5

    A panĂ­rozĂĄshoz elƑször a lisztbe, majd a felvert tojĂĄsba, vĂ©gĂŒl a panko morzsĂĄba mĂĄrtsd a csirke szeleteket.

    A panko morzsa extra ropogĂłs textĂșrĂĄt ad a hĂșsnak.

    6

    Egy serpenyƑben hevĂ­tsd fel a szezĂĄmolajat, Ă©s sĂŒsd ki a panĂ­rozott csirke szeleteket mindkĂ©t oldalukon 4-5 percig, amĂ­g aranybarna nem lesz.

    A megfelelƑ olajhƑmĂ©rsĂ©klet biztosĂ­tja, hogy a panĂ­r ne ĂĄzzon el, Ă©s ropogĂłs maradjon.

    7

    KĂ©szĂ­ts egy szĂłszt az alaplĂ©bƑl, szĂłjaszĂłszbĂłl Ă©s cukorbĂłl. Forrald fel, majd öntsd rĂĄ a sĂŒlt csirkĂ©re, Ă©s fƑzd mĂ©g 2-3 percig.

    A szĂłsz fokozza a hĂșs Ă­zĂ©t Ă©s hozzĂĄadja a kĂ­vĂĄnt szaftossĂĄgot.

    8

    TĂĄlald a negi-miso töltelĂ©kƱ katsudont rizsen, Ă©s tĂĄlalĂĄs elƑtt dĂ­szĂ­tsd egy kevĂ©s friss zöldhagymĂĄval.

    A friss zöldhagyma frissĂ­ti az Ă©telt, Ă©s egy kis ropogĂłs textĂșrĂĄt ad a mĂĄrtĂĄshoz.