Barna sörös mártás tálalva sült húsokkal

Német barna sörös mártás

A barna sörös mártás a német konyha egyik klasszikus eleme, amelyet gyakran sült húsok és burgonyás köretek mellé tálalnak. A barna sör gazdag, malátás íze különleges mélységet ad ennek a mártásnak, amelyet a hagyományos alapanyagok tesznek igazán autentikussá. Ez a recept ideális választás, ha valami különlegeset szeretnél készíteni, ami egy igazi német étkezés hangulatát idézi fel.

Előkészület 10 perc
Elkészítés 15 perc
Teljes 25 perc
180 Kcal
Facebook
Twitter
LinkedIn

Hozzávalók

Adagok: 4
250 ml Barna sör
30 g Vaj
1 db Hagyma
2 gerezd Fokhagyma
20 g Liszt
300 ml Marha alaplé
1 tk. Mustár
10 g Barnacukor
1 csipet
1 csipet Bors

Bevásárló kosár ikon Bevásárló lista (0)

    Allergén információ
    GluténGlutén
    TejTej

    Elkészítési Lépések

    1

    A vajat olvaszd meg egy közepes méretű lábasban, majd pirítsd meg rajta az apróra vágott hagymát és fokhagymát.

    A hagymát és fokhagymát alacsony lángon pirítsd, hogy ne égjenek meg, mert keserű ízt adhatnak a mártásnak.

    2

    Add hozzá a lisztet, és keverd addig, amíg világos aranybarna nem lesz.

    A lisztet folyamatosan keverd, hogy ne csomósodjon össze. A világos aranybarna szín elérése kulcsfontosságú a mártás ízéhez és állagához (ez a roux).

    3

    Öntsd hozzá a barna sört, és keverd simára a keveréket.

    A sört lassan, fokozatosan öntsd hozzá, miközben folyamatosan kevered, hogy elkerüld a csomósodást. Ha mégis csomós lenne, használj habverőt.

    4

    Add hozzá a marha alaplét, a mustárt, a barnacukrot, sót és borsot.

    A marha alaplé lehet házi vagy bolti, de a jó minőségű alaplé sokat dob a mártás ízén. Kóstold meg a mártást főzés közben, és ízlés szerint igazítsd a fűszerezést.

    5

    Főzd közepes lángon 10-15 percig, amíg a mártás besűrűsödik.

    A mártást időnként keverd meg, hogy ne égjen le. Ha túl sűrű lenne, adj hozzá egy kevés alaplevet vagy sört. Ha túl híg, főzd tovább.

    6

    Tálald sült húsok, burgonyapüré vagy friss kenyér mellé.

    A mártást tálalás előtt kóstold meg még egyszer, és ha szükséges, igazítsd a fűszerezést. Friss petrezselyemmel is megszórhatod.