Nihari bárányhússal tálalva főtt tojással és friss korianderrel

Nihari bárányhússal

A Nihari a pakisztáni konyha egyik legismertebb ételévé vált, amit hagyományosan a téli hónapokban fogyasztanak. Az étel népszerűsége a fűszeres, gazdag ízvilágában rejlik. Az autentikus Nihari fűszereinek titka a hosszú főzési idő, amely során a hús rendkívül puhává válik, és az ízek összeérnek. Ez az étel egy igazi komfort étel, amit családi összejöveteleken és ünnepi alkalmakkor is tálalnak.

Előkészület 15 perc
Elkészítés 2 óra
Teljes 2 óra 15 perc
3300 Kcal
Facebook
Twitter
LinkedIn

Hozzávalók

Adagok: 4
1 kg Bárányhús (lapocka)
1.5 l Víz
2 db Hagyma
4 gerezd Fokhagyma
30 g Friss gyömbér
2 ek. Nihari masala (fűszerkeverék)
1 tk. Kömény (őrölt)
0.5 tk. Szerecsendió (őrölt)
1 tk. Feketebors (őrölt)
1 tk.
1 csokor Friss koriander (cilantro)
2 db Zöld chili
4 db Főtt tojás
2 ek. Növényi olaj

Bevásárló kosár ikon Bevásárló lista (0)

    Allergén információ
    GluténGlutén

    Elkészítési Lépések

    1

    A hagymát vágd finomra, a fokhagymát és a gyömbért pépesítsd. Az olajon egy nagyobb lábasban pirítsd meg a hagymát, amíg aranybarna nem lesz.

    Ne hagyd, hogy a hagyma megégjen, mert keserű ízt adhat. Folyamatosan keverd, hogy egyenletesen piruljon.

    2

    Add hozzá a fokhagymát és a gyömbért, és pirítsd tovább 1-2 percig, hogy a fűszerek kiadják az illatukat.

    A friss gyömbér és fokhagyma hozzáadása biztosítja a tradicionális Nihari ízt.

    3

    A bárányhúst felkockázva add hozzá a pirított hagymához, és pirítsd minden oldalát, amíg szép barna nem lesz.

    A hús pirítása fontos, hogy gazdag ízű legyen az étel.

    4

    Ezután add hozzá a Nihari masalát, köményt, szerecsendiót, feketeborsot és sót, és keverd jól össze.

    A Nihari masala keveréke biztosítja az autentikus fűszeres ízt, ami a Nihari jellegzetessége.

    5

    Öntsd fel vízzel, és hagyd főzni alacsony hőmérsékleten legalább 2 órán keresztül, amíg a bárányhús teljesen megpuhul.

    A lassú főzés segít abban, hogy a hús puhává váljon, és az ízek összeérjenek.

    6

    Főzés közben időnként ellenőrizd a folyadék szintjét, és ha szükséges, adj hozzá még vizet.

    Ha szeretnéd, hogy a szósz sűrűbb legyen, a végén a lábasban maradt levet egy kicsit forralhatod.

    7

    Tálalás előtt add hozzá a zöld chilit és a friss koriandert.

    A friss koriander és chili színezi és frissíti az ételt.

    8

    Tálald a Niharit főtt tojással és friss naan vagy rizs mellé.

    A főtt tojás és a friss naan tökéletes kísérői a Niharinak, hogy a gazdag szósz könnyen felvehető legyen.