Nihari csicseriborsóval tálalva, gazdag húsos és fűszeres ragu

Nihari csicseriborsóval

A Nihari egy klasszikus pakisztáni étel, amely gazdag fűszerekkel és hosszú főzési idővel készül. Eredetileg húsos étel volt, de ma már a csicseriborsó hozzáadása is népszerű, hogy még táplálóbbá váljon. A fűszeres ízvilág és a csicseriborsó frissessége teszi ezt az ételt igazi különlegességgé, amely minden falatnál egy új élményt kínál.

Előkészület 30 perc
Elkészítés 3 óra
Teljes 3 óra 30 perc
1500 Kcal
Facebook
Twitter
LinkedIn

Hozzávalók

Adagok: 4
500 g Bárányhús
1 db Hagyma
4 gerezd Fokhagyma
1 cm Gyömbér
200 g Csicseriborsó
2 ek. Olívaolaj
2 ek. Fűszerkeverék (Nihari masala)
1 tk.
1 csipet Bors
1 csokor Friss koriander
1 ek. Citromlé
1.5 l Víz

Bevásárló kosár ikon Bevásárló lista (0)

    Allergén információ

    Elkészítési Lépések

    1

    A bárányhúst felkockázom, majd egy nagy lábasban felhevített olívaolajon megpirítom, amíg a hús kívül ropogós nem lesz.

    A hús gyors megpirítása segít, hogy az étel gazdagabb ízű legyen, miközben a belseje szaftos marad.

    2

    A hagymát finomra vágom, majd hozzáadom a pirított húshoz. Közepes lángon folyamatosan kevergetem, amíg a hagyma megpuhul.

    Ha a hagymát is szép aranybarnára pirítjuk, még gazdagabb ízű lesz az étel.

    3

    A fokhagymát és a gyömbért reszelem, majd ezt is hozzáadom a húsos keverékhez. Jól összekeverem.

    A friss fokhagyma és gyömbér adják a Nihari jellegzetes ízét, ezért ügyelj arra, hogy ne hagyd ki.

    4

    A csicseriborsót előző nap beáztatom vízben, majd leöblítem és hozzáadom a húsos keverékhez.

    A csicseriborsó főzés előtt való áztatása segít, hogy gyorsabban megpuhuljon.

    5

    Öntsd fel a vizet (1.5 liter), és forrald fel. Ha felforrt, csökkentsd a hőt, és hagyd főzni legalább 2 órán keresztül, hogy a hús és a csicseriborsó teljesen megpuhuljanak.

    Ha az étel túl sűrűnek tűnik, adhatsz hozzá még egy kis vizet a főzés közben.

    6

    Adj hozzá 2 evőkanál Nihari masalát (speciális fűszerkeveréket), sót, borsot, és a citromlevet, majd jól keverd el.

    A fűszerkeveréket friss fűszerboltból szerezheted be, de ha nem találsz, egyéb indiai fűszerkeverékkel is pótolhatod.

    7

    Főzd tovább a Niharit, amíg a hús teljesen megpuhul és a fűszerek jól összeérnek. Ez általában 2-3 órát vesz igénybe.

    Ha hosszabb ideig főzöd, a hús még szaftosabbá válik.

    8

    Tálald a Niharit friss korianderrel díszítve, és egy kis extra citromlével.

    A citromlé frissítő hatású, és kiemeli az étel fűszeres ízét.