Nihari csicseriborsĂłval tĂĄlalva, gazdag hĂșsos Ă©s fƱszeres ragu

Nihari csicseriborsĂłval

A Nihari egy klasszikus pakisztĂĄni Ă©tel, amely gazdag fƱszerekkel Ă©s hosszĂș fƑzĂ©si idƑvel kĂ©szĂŒl. Eredetileg hĂșsos Ă©tel volt, de ma mĂĄr a csicseriborsĂł hozzĂĄadĂĄsa is nĂ©pszerƱ, hogy mĂ©g tĂĄplĂĄlĂłbbĂĄ vĂĄljon. A fƱszeres Ă­zvilĂĄg Ă©s a csicseriborsĂł frissessĂ©ge teszi ezt az Ă©telt igazi kĂŒlönlegessĂ©ggĂ©, amely minden falatnĂĄl egy Ășj Ă©lmĂ©nyt kĂ­nĂĄl.

ElƑkĂ©szĂŒlet 30 perc
Elkészítés 3 óra
Teljes 3 Ăłra 30 perc
1500 Kcal
Facebook
Twitter
LinkedIn

HozzĂĄvalĂłk

Adagok: 4
⭕ 500 g BĂĄrĂĄnyhĂșs
⭕ 1 db Hagyma
⭕ 4 gerezd Fokhagyma
⭕ 1 cm GyömbĂ©r
⭕ 200 g Csicseriborsó
⭕ 2 ek. Olívaolaj
⭕ 2 ek. FƱszerkeverĂ©k (Nihari masala)
⭕ 1 tk. Só
⭕ 1 csipet Bors
⭕ 1 csokor Friss koriander
⭕ 1 ek. CitromlĂ©
⭕ 1.5 l Víz

BevĂĄsĂĄrlĂł kosĂĄr ikon BevĂĄsĂĄrlĂł lista (0)

    Allergén informåció

    Elkészítési Lépések

    1

    A bĂĄrĂĄnyhĂșst felkockĂĄzom, majd egy nagy lĂĄbasban felhevĂ­tett olĂ­vaolajon megpirĂ­tom, amĂ­g a hĂșs kĂ­vĂŒl ropogĂłs nem lesz.

    A hĂșs gyors megpirĂ­tĂĄsa segĂ­t, hogy az Ă©tel gazdagabb Ă­zƱ legyen, miközben a belseje szaftos marad.

    2

    A hagymĂĄt finomra vĂĄgom, majd hozzĂĄadom a pirĂ­tott hĂșshoz. Közepes lĂĄngon folyamatosan kevergetem, amĂ­g a hagyma megpuhul.

    Ha a hagymåt is szép aranybarnåra pirítjuk, még gazdagabb ízƱ lesz az étel.

    3

    A fokhagymĂĄt Ă©s a gyömbĂ©rt reszelem, majd ezt is hozzĂĄadom a hĂșsos keverĂ©khez. JĂłl összekeverem.

    A friss fokhagyma Ă©s gyömbĂ©r adjĂĄk a Nihari jellegzetes Ă­zĂ©t, ezĂ©rt ĂŒgyelj arra, hogy ne hagyd ki.

    4

    A csicseriborsĂłt elƑzƑ nap beĂĄztatom vĂ­zben, majd leöblĂ­tem Ă©s hozzĂĄadom a hĂșsos keverĂ©khez.

    A csicseriborsĂł fƑzĂ©s elƑtt valĂł ĂĄztatĂĄsa segĂ­t, hogy gyorsabban megpuhuljon.

    5

    Öntsd fel a vizet (1.5 liter), Ă©s forrald fel. Ha felforrt, csökkentsd a hƑt, Ă©s hagyd fƑzni legalĂĄbb 2 ĂłrĂĄn keresztĂŒl, hogy a hĂșs Ă©s a csicseriborsĂł teljesen megpuhuljanak.

    Ha az Ă©tel tĂșl sƱrƱnek tƱnik, adhatsz hozzĂĄ mĂ©g egy kis vizet a fƑzĂ©s közben.

    6

    Adj hozzĂĄ 2 evƑkanĂĄl Nihari masalĂĄt (speciĂĄlis fƱszerkeverĂ©ket), sĂłt, borsot, Ă©s a citromlevet, majd jĂłl keverd el.

    A fƱszerkeveréket friss fƱszerboltból szerezheted be, de ha nem talålsz, egyéb indiai fƱszerkeverékkel is pótolhatod.

    7

    FƑzd tovĂĄbb a Niharit, amĂ­g a hĂșs teljesen megpuhul Ă©s a fƱszerek jĂłl összeĂ©rnek. Ez ĂĄltalĂĄban 2-3 ĂłrĂĄt vesz igĂ©nybe.

    Ha hosszabb ideig fƑzöd, a hĂșs mĂ©g szaftosabbĂĄ vĂĄlik.

    8

    Tålald a Niharit friss korianderrel díszítve, és egy kis extra citromlével.

    A citromlĂ© frissĂ­tƑ hatĂĄsĂș, Ă©s kiemeli az Ă©tel fƱszeres Ă­zĂ©t.