A nalli csontvelős húst alaposan mosd meg, és vágd kisebb darabokra, hogy gyorsabban megfőljön.
Ha a hús túl nagy darabokban van, nehezebb lesz a fűszerek ízét elérni benne, ezért ajánlott kisebb darabokra vágni.
A hagymát és a fokhagymát apróra vágd. A gyömbért hámozd meg, és reszeld le. A zöld chiliket szeleteld fel.
A gyömbért mindig frissen érdemes használni, mert erősebb és friss ízt ad az ételnek.
Egy nagy edényben melegítsd fel az olívaolajat, és add hozzá a hagymát. Pirítsd üvegesre, majd add hozzá a fokhagymát és a gyömbért. Pirítsd őket 1-2 percig.
Ne hagyd, hogy a hagyma megégjen, mert akkor keserűvé válhat az étel.
Add hozzá a húst, és pirítsd meg minden oldalát, hogy szép barna színt kapjon. Ezután öntsd hozzá a joghurtot, a szójaszószt, a fűszereket, a fahéjat, és keverd jól össze.
A joghurt lágyítja az ételt, miközben gazdag ízt ad a húsnak. Ne hagyd túl sokáig forrni, mert a joghurt túlzott melegítés hatására kicsapódhat.
Önts hozzá vizet, hogy a hús majdnem teljesen ellepje, majd tedd hozzá a sáfrányt és a curry port. Hagyjd főzni alacsony lángon 1,5-2 órán keresztül, amíg a hús megpuhul.
Minél hosszabb ideig fő a hús, annál ízesebb lesz, és könnyen szét fog esni a csontjáról.
Miután a hús megpuhult, szórd meg friss korianderrel és tálald az ételt forrón.
To provide the best experiences, we and our partners use technologies like cookies to store and/or access device information. Consenting to these technologies will allow us and our partners to process personal data such as browsing behavior or unique IDs on this site and show (non-) personalized ads. Not consenting or withdrawing consent, may adversely affect certain features and functions.
Click below to consent to the above or make granular choices. Your choices will be applied to this site only. You can change your settings at any time, including withdrawing your consent, by using the toggles on the Cookie Policy, or by clicking on the manage consent button at the bottom of the screen.