Nihari nallival, gazdag csontvelővel és fűszeres húsdarabokkal tálalva

Nihari nallival - csontvelővel

A Nihari egy hagyományos bengáli étel, amely csontvelőt és gazdag fűszereket használ a hús ízesítéséhez. Az étel eredete a térség mély gyökereihez nyúlik vissza, ahol a halászházakban és a főzőtudományokban széles körben elterjedt. A hosszú főzés biztosítja, hogy az étel gazdag és ízes legyen, és a hús szaftos és omlós maradjon.

Előkészület 20 perc
Elkészítés 2 óra
Teljes 2 óra 20 perc
1100 Kcal
Facebook
Twitter
LinkedIn

Hozzávalók

Adagok: 4
500 g Nalli (csontvelős hús)
2 db Hagyma
4 gerezd Fokhagyma
1 cm Ginger (gyömbér)
2 db Zöld chili
200 g Joghurt
2 ek. Szójaszósz
1 tk. Római kömény
1 tk. Koriander por
1 rúd Fahéj
1 csipet Sáfrány
1 tk. Curry por
2 ek. Olívaolaj
1 tk.
0.5 tk. Bors

Bevásárló kosár ikon Bevásárló lista (0)

    Allergén információ

    Elkészítési Lépések

    1

    A nalli csontvelős húst alaposan mosd meg, és vágd kisebb darabokra, hogy gyorsabban megfőljön.

    Ha a hús túl nagy darabokban van, nehezebb lesz a fűszerek ízét elérni benne, ezért ajánlott kisebb darabokra vágni.

    2

    A hagymát és a fokhagymát apróra vágd. A gyömbért hámozd meg, és reszeld le. A zöld chiliket szeleteld fel.

    A gyömbért mindig frissen érdemes használni, mert erősebb és friss ízt ad az ételnek.

    3

    Egy nagy edényben melegítsd fel az olívaolajat, és add hozzá a hagymát. Pirítsd üvegesre, majd add hozzá a fokhagymát és a gyömbért. Pirítsd őket 1-2 percig.

    Ne hagyd, hogy a hagyma megégjen, mert akkor keserűvé válhat az étel.

    4

    Add hozzá a húst, és pirítsd meg minden oldalát, hogy szép barna színt kapjon. Ezután öntsd hozzá a joghurtot, a szójaszószt, a fűszereket, a fahéjat, és keverd jól össze.

    A joghurt lágyítja az ételt, miközben gazdag ízt ad a húsnak. Ne hagyd túl sokáig forrni, mert a joghurt túlzott melegítés hatására kicsapódhat.

    5

    Önts hozzá vizet, hogy a hús majdnem teljesen ellepje, majd tedd hozzá a sáfrányt és a curry port. Hagyjd főzni alacsony lángon 1,5-2 órán keresztül, amíg a hús megpuhul.

    Minél hosszabb ideig fő a hús, annál ízesebb lesz, és könnyen szét fog esni a csontjáról.

    6

    Miután a hús megpuhult, szórd meg friss korianderrel és tálald az ételt forrón.