Niku Jaga szójaszósszal tálalva, friss zöldhagymával és szezámmaggal

Niku Jaga szójaszósszal

A Niku Jaga egy hagyományos japán étel, amelyet marhahúsból, burgonyából és szójaszószból készítenek. Az étel fűszeres és gazdag ízvilágú, és gyakran tálalják családi étkezéseken. A szójaszósz és a cukor egyensúlya adja meg az étel édes-sós ízét, míg a marhahús és a zöldségek gazdagítják a tápanyagokat. A Niku Jaga az egyik legnépszerűbb japán otthoni étel, amelyet gyorsan és könnyedén elkészíthetünk.

Előkészület 10 perc
Elkészítés 35 perc
Teljes 45 perc
500 Kcal
Facebook
Twitter
LinkedIn

Hozzávalók

Adagok: 4
400 g Marhahús (lapocka)
3 ek. Sója szójaszósz
1 ek. Cukor
2 gerezd Fokhagyma
1 db Vöröshagyma
2 db Sárgarépa
3 db Burgonya
2 szál Zöldhagyma
500 ml Víz
1 tk. Szezámmag
2 ek. Olaj

Bevásárló kosár ikon Bevásárló lista (0)

    Allergén információ
    SzójaSzója

    Elkészítési Lépések

    1

    A marhahúst vágd apró csíkokra, a vöröshagymát és fokhagymát apróra, a sárgarépát és burgonyát pedig vékony szeletekre vágd.

    A marhahús csíkjait egyenlő méretűre vágd, hogy egyenletesen süljenek és puhuljanak meg.

    2

    Egy nagy serpenyőben melegítsd fel az olajat, majd pirítsd meg a vöröshagymát és fokhagymát, amíg üvegesek nem lesznek.

    A fokhagymát alacsony hőmérsékleten pirítsd, hogy megőrizze friss ízét, és ne égjen meg.

    3

    Add hozzá a marhahúst, és pirítsd, amíg a hús szépen meg nem barnul.

    A hús barnításához fontos, hogy a serpenyő ne legyen túl zsúfolt, így egyenletesen pirulhat.

    4

    Öntsd hozzá a szójaszószt, cukrot és vizet. Keverd össze, hogy az ízek jól összeérjenek.

    A cukor és a szójaszósz egyensúlyba hozza az ízeket, így ne hagyd ki őket.

    5

    Tedd hozzá a sárgarépát, burgonyát, és főzd alacsony lángon 20-25 percig, amíg minden hozzávaló megpuhul.

    A zöldségeket a hús főzése alatt kell puhítani, hogy az ízek jól összeérjenek.

    6

    Miután elkészült, szórd meg friss zöldhagymával és szezámmaggal, majd tálald melegen.

    A zöldhagyma frissességet ad az ételnek, míg a szezámmag gazdagítja az ízeket.