Nori dango, rizsliszt golyók szárított algával és szójaszószos öntettel

Nori dango

A Nori Dango egy hagyományos japán étel, amelyet rizslisztből készítenek, és gyakran fűszeres szójaszószban és nori algával ízesítenek. A dango étel eredetileg egy étkezéshez készült, de mára már snackként és ünnepi alkalmakra is gyakran tálalják. A nori és a szójaszósz kombinációja az ételt különlegessé teszi, míg a rizsliszt golyók puha textúrája gazdag élvezetet ad. A Nori dango egy egyszerű, mégis ínycsiklandó étel, amely tökéletes választás azok számára, akik szeretnék kipróbálni a japán konyha ételeit.

Előkészület 15 perc
Elkészítés 10 perc
Teljes 25 perc
300 Kcal
Facebook
Twitter
LinkedIn

Hozzávalók

Adagok: 4
200 g Rizsliszt
150 ml Víz
2 db Nori (szárított algalevél)
2 ek. Szójaszósz
1 ek. Cukor
1 tk. Szezámolaj
500 ml Víz a főzéshez

Bevásárló kosár ikon Bevásárló lista (0)

    Allergén információ
    GluténGlutén
    SzójaSzója

    Elkészítési Lépések

    1

    A rizslisztet és a vizet keverd össze, hogy egy sima tésztát kapj. Ha szükséges, adj hozzá egy kis extra vizet, hogy a tészta könnyen formázható legyen.

    A tésztát ne hagyd túl keményre, hogy könnyebben formázható legyen, de ne is legyen túl híg.

    2

    A nori algát darabold fel apró kockákra vagy tépd kisebb darabokra.

    A nori algát ne pürésítsd, inkább kis darabokra tépd, hogy az íze jobban kijöjjön, miközben a tésztába kevered.

    3

    A tésztát apró golyókká formáld, és mindegyik közepébe helyezz egy kis darabot a nori algából.

    Ne nyomd túl erősen a tésztát, hogy a golyók ne törjenek szét a főzés során.

    4

    Egy nagy fazékban forralj vizet, majd óvatosan tedd bele a dango golyókat. Főzd őket, amíg fel nem jönnek a víz tetejére, ez körülbelül 5-7 percet vesz igénybe.

    A golyók akkor készültek el, amikor feljönnek a víz tetejére. Ha nem jönnek fel, akkor főzd őket még pár percig.

    5

    Amikor a golyók elkészültek, szűrd le őket, és tedd félre egy tálra.

    Óvatosan szűrd le a dango golyókat, hogy ne törjenek össze.

    6

    A szójaszószt, cukrot és szezámolajat keverd össze egy kis tálban, majd öntsd rá a dango golyókra. Tálald melegen.

    A szójaszósz és a szezámolaj keveréke segít a golyók ízének kiemelésében, és egy különleges fűszeres, édes ízt ad.