A rizslisztet és a vizet keverd össze, hogy egy sima tésztát kapj. Ha szükséges, adj hozzá egy kis extra vizet, hogy a tészta könnyen formázható legyen.
A tésztát ne hagyd túl keményre, hogy könnyebben formázható legyen, de ne is legyen túl híg.
A nori algát darabold fel apró kockákra vagy tépd kisebb darabokra.
A nori algát ne pürésítsd, inkább kis darabokra tépd, hogy az íze jobban kijöjjön, miközben a tésztába kevered.
A tésztát apró golyókká formáld, és mindegyik közepébe helyezz egy kis darabot a nori algából.
Ne nyomd túl erősen a tésztát, hogy a golyók ne törjenek szét a főzés során.
Egy nagy fazékban forralj vizet, majd óvatosan tedd bele a dango golyókat. Főzd őket, amíg fel nem jönnek a víz tetejére, ez körülbelül 5-7 percet vesz igénybe.
A golyók akkor készültek el, amikor feljönnek a víz tetejére. Ha nem jönnek fel, akkor főzd őket még pár percig.
Amikor a golyók elkészültek, szűrd le őket, és tedd félre egy tálra.
Óvatosan szűrd le a dango golyókat, hogy ne törjenek össze.
A szójaszószt, cukrot és szezámolajat keverd össze egy kis tálban, majd öntsd rá a dango golyókra. Tálald melegen.
A szójaszósz és a szezámolaj keveréke segít a golyók ízének kiemelésében, és egy különleges fűszeres, édes ízt ad.
To provide the best experiences, we and our partners use technologies like cookies to store and/or access device information. Consenting to these technologies will allow us and our partners to process personal data such as browsing behavior or unique IDs on this site and show (non-) personalized ads. Not consenting or withdrawing consent, may adversely affect certain features and functions.
Click below to consent to the above or make granular choices. Your choices will be applied to this site only. You can change your settings at any time, including withdrawing your consent, by using the toggles on the Cookie Policy, or by clicking on the manage consent button at the bottom of the screen.