Nori tsukudani hínár szószban főzve töltelékű onigiri frissen tálalva

Nori Tsukudani Hínár Szószban Főzve Töltelékű Onigiri

Az onigiri Japán egyik legismertebb utcai étele, amit rizsből készítenek különféle töltelékekkel. A nori hínárral és tsukudani hínár szószával készített változatot gyakran fogyasztják reggelire vagy uzsonnára. Az onigiri története régre nyúlik vissza, és a japán konyha elengedhetetlen része. A tsukudani hínár gazdag umami ízével és az egyszerű, de finom nori hínárral kombinálva a legjobb ízélményt nyújtja.

Előkészület 20 perc
Elkészítés 20 perc
Teljes 40 perc
800 Kcal
Facebook
Twitter
LinkedIn

Hozzávalók

Adagok: 4
300 g Rizs
2 lap Nori hínár
2 ek. Tsukudani hínár szósz
1 ek. Szójaszósz
1 ek. Mirin
2 ek. Sushi ecet
1 tk. Cukor
1 ek. Szezámolaj

Bevásárló kosár ikon Bevásárló lista (0)

    Allergén információ
    GluténGlutén
    SzójaSzója

    Elkészítési Lépések

    1

    A rizst alaposan öblítsd le, majd főzd meg az utasítások szerint, hogy ragacsos állagot kapj. Amint elkészült, keverd hozzá a sushi ecetet és cukrot.

    A rizst hagyd egy kicsit hűlni, hogy könnyebb legyen formázni.

    2

    A tsukudani hínár szószt, szójaszószt és mirint keverd össze egy kis tálban, hogy ízes szószt kapj.

    Ha nem találsz tsukudani szószt, egy kis feketeborsot is hozzáadhatsz, hogy fokozd az ízét.

    3

    A nori hínár lapokat vágd kisebb darabokra, hogy könnyebben használhatóak legyenek az onigiribe.

    Ha a nori túl nagy, könnyen széteshet, miközben formázod az onigirit.

    4

    A kész rizst kézzel formázd golyóvá, majd készíts egy mélyedést közepén, amibe egy teáskanálnyi tsukudani hínárt tegyél.

    Használj nedves kezet, hogy a rizs ne ragadjon, miközben formázod.

    5

    Zárd le az onigirit, ügyelve arra, hogy a töltelék ne essen ki. Ha szükséges, egy darab nori hínárral díszítsd a golyót.

    Ha az onigiri nem marad össze, a nori hínár segíthet abban, hogy megtartsa az alakját.

    6

    Tálald az onigiriket egy kis szezámolajjal megkent tányéron, hogy még finomabbá váljon.

    A szezámolaj ad egy különleges, gazdag ízt az ételnek.