A rizst alaposan öblítsd le, majd főzd meg az utasítások szerint, hogy ragacsos állagot kapj. Amint elkészült, keverd hozzá a sushi ecetet és cukrot.
A rizst hagyd egy kicsit hűlni, hogy könnyebb legyen formázni.
A tsukudani hínár szószt, szójaszószt és mirint keverd össze egy kis tálban, hogy ízes szószt kapj.
Ha nem találsz tsukudani szószt, egy kis feketeborsot is hozzáadhatsz, hogy fokozd az ízét.
A nori hínár lapokat vágd kisebb darabokra, hogy könnyebben használhatóak legyenek az onigiribe.
Ha a nori túl nagy, könnyen széteshet, miközben formázod az onigirit.
A kész rizst kézzel formázd golyóvá, majd készíts egy mélyedést közepén, amibe egy teáskanálnyi tsukudani hínárt tegyél.
Használj nedves kezet, hogy a rizs ne ragadjon, miközben formázod.
Zárd le az onigirit, ügyelve arra, hogy a töltelék ne essen ki. Ha szükséges, egy darab nori hínárral díszítsd a golyót.
Ha az onigiri nem marad össze, a nori hínár segíthet abban, hogy megtartsa az alakját.
Tálald az onigiriket egy kis szezámolajjal megkent tányéron, hogy még finomabbá váljon.
A szezámolaj ad egy különleges, gazdag ízt az ételnek.
To provide the best experiences, we and our partners use technologies like cookies to store and/or access device information. Consenting to these technologies will allow us and our partners to process personal data such as browsing behavior or unique IDs on this site and show (non-) personalized ads. Not consenting or withdrawing consent, may adversely affect certain features and functions.
Click below to consent to the above or make granular choices. Your choices will be applied to this site only. You can change your settings at any time, including withdrawing your consent, by using the toggles on the Cookie Policy, or by clicking on the manage consent button at the bottom of the screen.