Nutellás cannoli tálalva

Nutellás cannoli

A Nutella, az ikonikus mogyorókrém 1964-ben jelent meg először Olaszországban, és azóta világszerte a reggelik és desszertek alapanyagává vált. A cannoli – mint szicíliai eredetű édesség – tökéletes alap a krémes töltelékekhez, így nem csoda, hogy a Nutellás verzió is gyorsan népszerű lett. A Nutellás cannoli remekül illik családi ünnepekhez, születésnapokhoz vagy egyszerűen csak egy hétvégi desszertként. A mascarpone lágyítja a mogyorókrém édességét, a ropogós héj pedig kellemes kontrasztot ad hozzá. Tipp: a krémet ízesítheted egy kevés narancshéjjal vagy fahéjjal, hogy még különlegesebb legyen. A cannoli héjat előre is kisütheted, de a töltést csak tálalás előtt végezd el, hogy ne ázzon el a tészta.

Előkészület 45 perc
Elkészítés 10 perc
Teljes 55 perc
1480 Kcal
Facebook
Twitter
LinkedIn

Hozzávalók

Adagok: 6
200 g Liszt
30 g Cukor
30 g Vaj
1 db Tojás
40 ml Fehérbor
1 csipet
150 g Nutella
100 g Mascarpone
30 g Porcukor
1 tk. Vanília kivonat
500 ml Olaj a sütéshez

Bevásárló kosár ikon Bevásárló lista (0)

    Allergén információ
    GluténGlutén
    TejTej

    Elkészítési Lépések

    1

    Egy nagy tálban keverd össze a lisztet, cukrot és egy csipet sót. Add hozzá a lágy vajat, a tojást és a fehérbort, majd gyúrd sima, rugalmas tésztává. Tekerd fóliába, és pihentesd a hűtőben legalább 30 percig.

    A tészta akkor lesz igazán jó, ha a vajat nem olvasztod meg teljesen, hanem csak lágyítod. A fehérbor helyett használhatsz egy kevés ecetet is, ez is segít a tészta rugalmasságában.

    2

    Közben készítsd el a tölteléket: keverd össze a Nutellát, a mascarponét, a porcukrot és a vanília kivonatot egy tálban. Dolgozd simára spatulával, amíg egynemű krémet nem kapsz. Hűtsd be 20–30 percre, hogy megfelelő állagú legyen a töltéshez.

    A mascarponét érdemes előzőleg kicsit lecsepegtetni, hogy ne legyen túl folyékony a krém. Ha nincs vanília kivonatod, használhatsz vaníliás cukrot is.

    3

    A tésztát lisztezett felületen nyújtsd ki vékonyra, majd vágj belőle 10x10 cm-es négyzeteket. Tekerd fel fém cannoli formákra, nedvesítsd be a széleiket, és jól nyomd össze, hogy sütés közben ne nyíljanak szét.

    A tésztát nagyon vékonyra kell nyújtani, különben nem lesz ropogós a cannoli. Ha nincs cannoli formád, készíthetsz papírból is, de a fém formával szebb eredményt kapsz. A széleket tojással is összeragaszthatod a víz helyett.

    4

    Hevítsd fel az olajat egy mély edényben 180°C-ra. Süss 2-3 cannolit egyszerre aranybarnára, majd szedd ki és csepegtesd le papírtörlőn. Amikor kihűltek, óvatosan csúsztasd le a formákról.

    Az olaj hőmérséklete nagyon fontos! Ha túl alacsony, a cannoli megszívja magát olajjal, ha túl magas, megég. A papírtörlőn alaposan csepegtesd le, hogy minél kevesebb olaj maradjon rajta. A formákról óvatosan csúsztasd le, nehogy eltörjenek.

    5

    A teljesen kihűlt héjakat habzsák segítségével töltsd meg a Nutellás krémmel. Mindkét végén töltsd meg, hogy a belseje is teljesen kitöltődjön. Ne hagyd sokáig állni, mert a héj elveszíti a ropogósságát.

    A habzsák megkönnyíti a töltést, de ha nincs, használhatsz egy sima zacskót is, aminek levágod a sarkát. A tölteléket egyenletesen oszlasd el a héjban, hogy ne maradjon üres rész.

    6

    Tálalás előtt szórd meg kevés porcukorral. A Nutellás krém selymes és gazdag ízvilágú, nem igényel extra díszítést. Tálald azonnal, hogy az állag és az íz tökéletes maradjon.

    A porcukor helyett szórhatsz rá kakaóport vagy aprított mogyorót is. A cannolit a legjobb frissen tálalni, de ha előre elkészíted, a héjakat és a tölteléket külön tárold, és csak tálalás előtt töltsd meg.