Egy nagy tálban keverd össze a lisztet, cukrot és egy csipet sót. Add hozzá a lágy vajat, a tojást és a fehérbort, majd gyúrd sima, rugalmas tésztává. Tekerd fóliába, és pihentesd a hűtőben legalább 30 percig.
A tészta akkor lesz igazán jó, ha a vajat nem olvasztod meg teljesen, hanem csak lágyítod. A fehérbor helyett használhatsz egy kevés ecetet is, ez is segít a tészta rugalmasságában.
Közben készítsd el a tölteléket: keverd össze a Nutellát, a mascarponét, a porcukrot és a vanília kivonatot egy tálban. Dolgozd simára spatulával, amíg egynemű krémet nem kapsz. Hűtsd be 20–30 percre, hogy megfelelő állagú legyen a töltéshez.
A mascarponét érdemes előzőleg kicsit lecsepegtetni, hogy ne legyen túl folyékony a krém. Ha nincs vanília kivonatod, használhatsz vaníliás cukrot is.
A tésztát lisztezett felületen nyújtsd ki vékonyra, majd vágj belőle 10x10 cm-es négyzeteket. Tekerd fel fém cannoli formákra, nedvesítsd be a széleiket, és jól nyomd össze, hogy sütés közben ne nyíljanak szét.
A tésztát nagyon vékonyra kell nyújtani, különben nem lesz ropogós a cannoli. Ha nincs cannoli formád, készíthetsz papírból is, de a fém formával szebb eredményt kapsz. A széleket tojással is összeragaszthatod a víz helyett.
Hevítsd fel az olajat egy mély edényben 180°C-ra. Süss 2-3 cannolit egyszerre aranybarnára, majd szedd ki és csepegtesd le papírtörlőn. Amikor kihűltek, óvatosan csúsztasd le a formákról.
Az olaj hőmérséklete nagyon fontos! Ha túl alacsony, a cannoli megszívja magát olajjal, ha túl magas, megég. A papírtörlőn alaposan csepegtesd le, hogy minél kevesebb olaj maradjon rajta. A formákról óvatosan csúsztasd le, nehogy eltörjenek.
A teljesen kihűlt héjakat habzsák segítségével töltsd meg a Nutellás krémmel. Mindkét végén töltsd meg, hogy a belseje is teljesen kitöltődjön. Ne hagyd sokáig állni, mert a héj elveszíti a ropogósságát.
A habzsák megkönnyíti a töltést, de ha nincs, használhatsz egy sima zacskót is, aminek levágod a sarkát. A tölteléket egyenletesen oszlasd el a héjban, hogy ne maradjon üres rész.
Tálalás előtt szórd meg kevés porcukorral. A Nutellás krém selymes és gazdag ízvilágú, nem igényel extra díszítést. Tálald azonnal, hogy az állag és az íz tökéletes maradjon.
A porcukor helyett szórhatsz rá kakaóport vagy aprított mogyorót is. A cannolit a legjobb frissen tálalni, de ha előre elkészíted, a héjakat és a tölteléket külön tárold, és csak tálalás előtt töltsd meg.
To provide the best experiences, we and our partners use technologies like cookies to store and/or access device information. Consenting to these technologies will allow us and our partners to process personal data such as browsing behavior or unique IDs on this site and show (non-) personalized ads. Not consenting or withdrawing consent, may adversely affect certain features and functions.
Click below to consent to the above or make granular choices. Your choices will be applied to this site only. You can change your settings at any time, including withdrawing your consent, by using the toggles on the Cookie Policy, or by clicking on the manage consent button at the bottom of the screen.