Nutellás macaron

Nutellás macaron

A Nutella 1964-ben jelent meg Olaszországban, és azóta is a világ egyik legismertebb mogyorókrémje. A Nutellás macaron ötvözi a Nutella krémes ízét a francia macaron finom tésztájával, így egy igazán édes és ínycsiklandó desszertet eredményez. Ez a változat a Nutella gazdag ízvilágát használja a töltelékben, és egy igazán krémes élményt ad.

Előkészület 40 perc
Elkészítés 15 perc
Teljes 55 perc
700 Kcal
Facebook
Twitter
LinkedIn

Hozzávalók

Adagok: 12
150 g Mandulaliszt
150 g Porcukor
100 g Tojásfehérje
50 g Kristálycukor
50 g Nutella
100 ml Tejszín
100 g Fehér csokoládé

Bevásárló kosár ikon Bevásárló lista (0)

    Allergén információ
    GluténGlutén
    TejTej

    Elkészítési Lépések

    1

    Készítsd elő a hozzávalókat. A mandulalisztet és a porcukrot egy tálban szitáld át, hogy ne maradjanak csomók.

    A macaron sikerének kulcsa a pontos mérés és a csomómentes alapanyagok.

    2

    Verj kemény habot a tojásfehérjéből, majd fokozatosan add hozzá a kristálycukrot. A habnak szilárdnak kell lennie, és a csúcsoknak meg kell maradniuk.

    A tojásfehérje akkor lesz keményebb, ha egy csipet sót vagy pár csepp citromlevet adsz hozzá.

    3

    Óvatosan keverd bele a mandulalisztet és a porcukrot a tojásfehérjébe. Az elegyet ne keverd túl, hogy megőrizze a habosságát.

    A keverésnél figyelj arra, hogy alulról felfelé forgasd a tésztát, hogy ne törjön össze a hab.

    4

    Habzsákba töltsd a tésztát, majd formázz kis korongokat egy sütőpapírral bélelt tepsire.

    Használj sablont, hogy egyforma méretűek legyenek a macaronok.

    5

    Hagyd a tésztát pihenni 30 percig, hogy megszilárduljon a teteje, mielőtt a sütőbe teszed.

    A pihentetés során a macaronok tetején egy vékony hártya képződik, ami elengedhetetlen a szép talp kialakulásához.

    6

    Közben előmelegítjük a sütőt 150°C-ra. Süsd a macaront 12-15 percig, majd hagyd teljesen kihűlni.

    A sütési idő sütőfüggő, figyelj rá, hogy ne égjenek meg. Ha a macaronok talpa kialakult, akkor jók.

    7

    A tölteléket készítsd el: a Nutellát keverd össze a tejszínnel, majd egy keverőedényben verd habbá.

    A tejszín legyen hideg, hogy könnyebben felverődjön.

    8

    A fehér csokoládét olvaszd fel, majd keverd a Nutellás töltelékhez, hogy sima és krémes állagot kapj.

    A fehér csokoládét vízgőz felett vagy mikrohullámú sütőben olvaszd fel.

    9

    Miután a töltelék egyenletes, tedd a hűtőbe 10-15 percre, hogy kissé megszilárduljon.

    A hűtés segít, hogy a töltelék ne folyjon ki a macaronokból.

    10

    Amikor a macaronok kihűltek, a krémes tölteléket kanalazd az egyik felükre, majd helyezd rá a másik felét.

    A tölteléket habzsákból könnyebb adagolni.

    11

    Hagyd a kész macaronokat hűtőben pihenni legalább 1-2 órán át, hogy az ízek összeérjenek.

    A macaronok íze másnapra lesz a legjobb, amikor a töltelék átjárja a tésztát.