A diót és a napraforgómagot áztasd be legalább 2 órára, majd csepegtesd le és tedd aprítógépbe.
Az áztatás segít puhábbá tenni a magokat és a diót, így könnyebben apríthatók és emészthetőbbek lesznek. Ha sietsz, forró vízben is áztathatod őket rövidebb ideig.
Reszeld le a répát és a céklát, majd add hozzá a magkeverékhez.
A reszeléshez használhatsz finom vagy durva reszelőt is, attól függően, hogy milyen állagú burgert szeretnél. A céklát érdemes kesztyűben reszelni, mert erősen fog.
A vöröshagymát és fokhagymát aprítsd finomra, majd keverd hozzá a keverékhez.
A hagymát és a fokhagymát minél apróbbra vágd, hogy ne legyenek túl dominánsak a burgerben.
Adj hozzá citromlevet, őrölt lenmagot, füstölt paprikát, sót és borsot, majd keverd össze az egészet egyenletes masszává.
A lenmag segít összetartani a burgert. A füstölt paprika ad egy kis pikáns, füstös ízt. Kóstold meg, és ízlés szerint adj hozzá több fűszert.
Formázz 4 pogácsát a masszából, majd hagyd pihenni legalább 30 percig a hűtőben, hogy összeálljon.
A hűtés segít, hogy a pogácsák jobban formázhatók és stabilabbak legyenek. Ha nagyon lágy a massza, adj hozzá még egy kevés őrölt lenmagot.
A nyers zsemléhez használj dióból készült lapokat, vagy helyettesítsd nagyobb salátalevelekkel.
Ha nincs időd dióból készült lapokat készíteni, használhatsz nagyobb gombafejeket is zsemle helyett.
Állítsd össze a burgert: helyezz egy salátalevelet a zsemle alsó részére, tedd rá a nyers pogácsát, majd paradicsomot, uborkát és avokádókrémet.
Használj friss, ropogós salátaleveleket. Az avokádókrémet készítheted magad is, vagy vásárolhatsz készen.
Tedd rá a zsemle tetejét vagy egy újabb salátalevelet, és tálald azonnal friss zöldségekkel.
A nyers burgert azonnal tálald, mert a zöldségek levet engedhetnek, és elázhat a zsemle.
To provide the best experiences, we and our partners use technologies like cookies to store and/or access device information. Consenting to these technologies will allow us and our partners to process personal data such as browsing behavior or unique IDs on this site and show (non-) personalized ads. Not consenting or withdrawing consent, may adversely affect certain features and functions.
Click below to consent to the above or make granular choices. Your choices will be applied to this site only. You can change your settings at any time, including withdrawing your consent, by using the toggles on the Cookie Policy, or by clicking on the manage consent button at the bottom of the screen.