Nyers vegán burger friss zöldségekkel

Nyers Vegán Burger

A nyers vegán burger egy kiváló alternatíva azok számára, akik teljes mértékben növényi alapú és feldolgozatlan ételeket fogyasztanak. A dió és napraforgómag kombinációja gazdag fehérjében és egészséges zsírokban, míg a répa és cékla friss, természetes édességet ad a pogácsának. A burger nyers, így minden tápanyag megmarad benne, és könnyen emészthető. Tökéletes választás egy könnyed, de laktató étkezéshez.

Előkészület 20 perc
Elkészítés N/A
Teljes 20 perc
420 Kcal
Facebook
Twitter
LinkedIn

Hozzávalók

Adagok: 4
100 g Dió
100 g Napraforgómag
1 db Répa
1 db Cékla
1 db Vöröshagyma
2 gerezd Fokhagyma
2 ek. Citromlé
2 ek. Lenmag (őrölt)
1 ek. Kókuszolaj
1 tk.
0.5 tk. Bors
1 tk. Füstölt paprika
4 levél Salátalevelek
1 db Paradicsom
1 db Uborka
4 tk. Avokádókrém
4 db Dióból készült nyers zsemle vagy salátalevél (alternatíva)

Bevásárló kosár ikon Bevásárló lista (0)

    Allergén információ

    Elkészítési Lépések

    1

    A diót és a napraforgómagot áztasd be legalább 2 órára, majd csepegtesd le és tedd aprítógépbe.

    Az áztatás segít puhábbá tenni a magokat és a diót, így könnyebben apríthatók és emészthetőbbek lesznek. Ha sietsz, forró vízben is áztathatod őket rövidebb ideig.

    2

    Reszeld le a répát és a céklát, majd add hozzá a magkeverékhez.

    A reszeléshez használhatsz finom vagy durva reszelőt is, attól függően, hogy milyen állagú burgert szeretnél. A céklát érdemes kesztyűben reszelni, mert erősen fog.

    3

    A vöröshagymát és fokhagymát aprítsd finomra, majd keverd hozzá a keverékhez.

    A hagymát és a fokhagymát minél apróbbra vágd, hogy ne legyenek túl dominánsak a burgerben.

    4

    Adj hozzá citromlevet, őrölt lenmagot, füstölt paprikát, sót és borsot, majd keverd össze az egészet egyenletes masszává.

    A lenmag segít összetartani a burgert. A füstölt paprika ad egy kis pikáns, füstös ízt. Kóstold meg, és ízlés szerint adj hozzá több fűszert.

    5

    Formázz 4 pogácsát a masszából, majd hagyd pihenni legalább 30 percig a hűtőben, hogy összeálljon.

    A hűtés segít, hogy a pogácsák jobban formázhatók és stabilabbak legyenek. Ha nagyon lágy a massza, adj hozzá még egy kevés őrölt lenmagot.

    6

    A nyers zsemléhez használj dióból készült lapokat, vagy helyettesítsd nagyobb salátalevelekkel.

    Ha nincs időd dióból készült lapokat készíteni, használhatsz nagyobb gombafejeket is zsemle helyett.

    7

    Állítsd össze a burgert: helyezz egy salátalevelet a zsemle alsó részére, tedd rá a nyers pogácsát, majd paradicsomot, uborkát és avokádókrémet.

    Használj friss, ropogós salátaleveleket. Az avokádókrémet készítheted magad is, vagy vásárolhatsz készen.

    8

    Tedd rá a zsemle tetejét vagy egy újabb salátalevelet, és tálald azonnal friss zöldségekkel.

    A nyers burgert azonnal tálald, mert a zöldségek levet engedhetnek, és elázhat a zsemle.