Nylon khaman dhokla, friss korianderrel és fűszeres temperálással tálalva

Nylon Khaman Dhokla

A Khaman Dhokla egy hagyományos gujarati étel, amely különböző változataiban létezik. A nylon khaman különlegessége, hogy szellős, könnyed textúrája van, ami a gőzölés és a szódabikarbóna kombinációjának köszönhető. Az ételt gyakran tálalják reggelire vagy uzsonnára Indiában, és az ízesített temperálás adja meg a jellegzetes, gazdag ízt. A koriander és a fűszerek frissek és aromásak, így tökéletes kiegészítői az ételnek.

Előkészület 30 perc
Elkészítés 20 perc
Teljes 50 perc
350 Kcal
Facebook
Twitter
LinkedIn

Hozzávalók

Adagok: 4
100 g Chana dahl
50 g Rice flour
100 g Yogurt
1 tk. Baking soda
0.5 tk. Turmeric powder
1 cm Ginger
1 db Green chili
1 tk. Salt
1 tk. Sugar
200 ml Water
1 csokor Coriander leaves
1 tk. Mustard seeds
1 tk. Sesame seeds
5 db Curry leaves
2 ek. Oil

Bevásárló kosár ikon Bevásárló lista (0)

    Allergén információ

    Elkészítési Lépések

    1

    A chana dahl-t öblítsd le, majd áztasd be vízbe legalább 4-5 órán át, hogy megpuhuljon.

    A hosszú áztatás segít a dahl gyorsabb megfőzésében, és javítja az étel állagát.

    2

    Miután a chana dahl megpuhult, tedd egy turmixgépbe, adj hozzá joghurtot, vizet, sót, cukrot, kurkumát, és turmixold simára.

    A sima püré a tésztát könnyedé és levegőssé teszi, amely a khaman dhokla egyik fő jellemzője.

    3

    Add hozzá a rizslisztet és a szódabikarbónát, majd jól keverd össze. Hagyj pihenni 15-20 percig.

    A pihentetés segít, hogy a tészta lazábbá váljon és a szódabikarbóna is megfelelően reagáljon.

    4

    A keveréket öntsd egy gőzölőedénybe, és gőzöld 15-20 percig, amíg teljesen meg nem szilárdul.

    A gőzölés során ügyelj arra, hogy ne nyisd ki gyakran az edényt, mert a gőz elillanhat, ami miatt nem fog megfelelően megemelkedni.

    5

    Miközben a khaman dhokla gőzölődik, készítsd el a temperálást: hevítsd fel az olajat, majd adj hozzá mustármagot, szezámmagot és a curry leveleket. Pirítsd őket, amíg az illatok felszabadulnak.

    A temperálásnak köszönhetően az étel gazdagabb ízű lesz, és a fűszerek intenzívebb aromát adnak.

    6

    Amikor a khaman dhokla elkészült, öntsd rá a temperálást, és szórd meg friss korianderlevelekkel. Tálald melegen.

    A koriander frissessége tökéletesen kiegészíti a fűszeres és gazdag ízeket, és vizuálisan is vonzóvá teszi a tálat.