A chana dahl-t öblítsd le, majd áztasd be vízbe legalább 4-5 órán át, hogy megpuhuljon.
A hosszú áztatás segít a dahl gyorsabb megfőzésében, és javítja az étel állagát.
Miután a chana dahl megpuhult, tedd egy turmixgépbe, adj hozzá joghurtot, vizet, sót, cukrot, kurkumát, és turmixold simára.
A sima püré a tésztát könnyedé és levegőssé teszi, amely a khaman dhokla egyik fő jellemzője.
Add hozzá a rizslisztet és a szódabikarbónát, majd jól keverd össze. Hagyj pihenni 15-20 percig.
A pihentetés segít, hogy a tészta lazábbá váljon és a szódabikarbóna is megfelelően reagáljon.
A keveréket öntsd egy gőzölőedénybe, és gőzöld 15-20 percig, amíg teljesen meg nem szilárdul.
A gőzölés során ügyelj arra, hogy ne nyisd ki gyakran az edényt, mert a gőz elillanhat, ami miatt nem fog megfelelően megemelkedni.
Miközben a khaman dhokla gőzölődik, készítsd el a temperálást: hevítsd fel az olajat, majd adj hozzá mustármagot, szezámmagot és a curry leveleket. Pirítsd őket, amíg az illatok felszabadulnak.
A temperálásnak köszönhetően az étel gazdagabb ízű lesz, és a fűszerek intenzívebb aromát adnak.
Amikor a khaman dhokla elkészült, öntsd rá a temperálást, és szórd meg friss korianderlevelekkel. Tálald melegen.
A koriander frissessége tökéletesen kiegészíti a fűszeres és gazdag ízeket, és vizuálisan is vonzóvá teszi a tálat.
To provide the best experiences, we and our partners use technologies like cookies to store and/or access device information. Consenting to these technologies will allow us and our partners to process personal data such as browsing behavior or unique IDs on this site and show (non-) personalized ads. Not consenting or withdrawing consent, may adversely affect certain features and functions.
Click below to consent to the above or make granular choices. Your choices will be applied to this site only. You can change your settings at any time, including withdrawing your consent, by using the toggles on the Cookie Policy, or by clicking on the manage consent button at the bottom of the screen.