Okara sütemény frissen tálalva, szeletelve

Okara süteményben

Az okara sütemény egy modern, egészséges desszert, amely az okara, vagyis a szója feldolgozásából származó tápanyagokat hasznosítja. Az okara egy kiváló forrása a rostoknak és fehérjéknek, és ezáltal sokkal táplálóbbá teszi a süteményt. Az étel nemcsak finom, hanem remek alternatíva a hagyományos süteményekhez képest, mivel egészségesebb hozzávalókat tartalmaz.

Előkészület 15 perc
Elkészítés 30 perc
Teljes 45 perc
300 Kcal
Facebook
Twitter
LinkedIn

Hozzávalók

Adagok: 6
200 g Okara (szója darált héja)
150 g Búzaliszt
100 g Cukor
2 db Tojás
100 ml Tej
2 ek. Olívaolaj
1 cs. Vaníliás cukor
1 csipet
1 tk. Sütőpor
50 g Mandula (aprítva)

Bevásárló kosár ikon Bevásárló lista (0)

    Allergén információ
    GluténGlutén

    Elkészítési Lépések

    1

    A tojásokat a cukorral és vaníliás cukorral habosra verjük egy tálban.

    A tojásokat akkor verjük habosra, ha jól elkeveredtek a cukorral, hogy a sütemény könnyű és puha legyen.

    2

    Add hozzá a tej és az olívaolaj keverékét, és jól keverd össze.

    A tej és olívaolaj keverékét fokozatosan add hozzá, hogy a tészta ne legyen túl híg.

    3

    Egy másik tálban keverd össze a lisztet, sütőport, sót és az aprított mandulát.

    A mandula finomra aprítása segít abban, hogy egyenletesebben szétoszoljon a tésztában.

    4

    A száraz hozzávalókat fokozatosan add hozzá a tojásos keverékhez, majd jól keverd össze.

    Ne keverd túl a tésztát, csak addig keverd, amíg az összes hozzávaló össze nem áll.

    5

    Az okarát is keverd bele a tésztába, és alaposan dolgozd össze.

    Az okara extra rostot ad a süteményhez, így ez az étel egészségesebb alternatívát kínál.

    6

    Öntsd a tésztát egy sütőformába, és süsd előmelegített sütőben 180 °C-on 25-30 percig.

    A sütemény akkor van kész, amikor a teteje aranybarnára sül, és egy fogpiszkálóval beledugva nem ragad rá tészta.

    7

    Miután a sütemény kihűlt, szeleteld fel és tálald.

    A sütemény frissen tálalva a legfinomabb, de egy éjszakás pihenés után az ízek még jobban összeérnek.