Olasz millefoglie torta ropogós leveles tésztával és vaníliakrémmel

Olasz millefoglie torta

A millefoglie torta az olasz cukrászat egyik legnagyobb klasszikusa, amelynek neve szó szerint \'ezer lapot\' jelent. Ez a desszert a ropogós leveles tésztát és a könnyű, vaníliás krémet ötvözi, hogy tökéletes harmóniát teremtsen az ízek és textúrák között. Az elegáns és látványos torta tökéletes választás ünnepi alkalmakra, vagy egyszerűen csak egy különleges desszertként a hét bármely napján.

Előkészület 30 perc
Elkészítés 12 perc
Teljes 42 perc
2800 Kcal
Facebook
Twitter
LinkedIn

Hozzávalók

Adagok: 8
500 g Leveles tészta
500 ml Tej
4 db Tojássárgája
100 g Kristálycukor
40 g Kukoricakeményítő
1 db Vanília rúd
50 g Porcukor (díszítéshez)
200 ml Tejszín

Bevásárló kosár ikon Bevásárló lista (0)

    Allergén információ
    GluténGlutén
    TejTej

    Elkészítési Lépések

    1

    Melegítsd elő a sütőt 200°C-ra, és vágd a leveles tésztát három egyforma téglalap alakú lapra.

    A leveles tészta legyen hideg, amikor vágod, így könnyebben kezelhető és szebben fog sülni.

    2

    Helyezd a tésztalapokat sütőpapírral bélelt tepsire, szúrkálj bele villával, és süsd 10-12 percig, amíg aranybarna nem lesz. Hűtsd ki teljesen.

    A villával való megszurkálás megakadályozza, hogy a tészta túl magasra emelkedjen sütés közben. Sütés után hagyd teljesen kihűlni a tésztát, mielőtt rétegeznéd.

    3

    Közben készítsd el a vaníliakrémet: Forrald fel a tejet a vaníliarúd kikapart magjaival, majd vedd le a tűzről, és hagyd hűlni.

    Ha nincs vaníliarúd, használhatsz vanília kivonatot is, de a vaníliarúd sokkal intenzívebb ízt ad a krémnek.

    4

    Egy tálban keverd simára a tojássárgáját a cukorral és a kukoricakeményítővel, majd fokozatosan add hozzá a langyos vaníliás tejet.

    Fontos, hogy a tojássárgáját alaposan keverd ki a cukorral, hogy ne legyen csomós a krém. A langyos tejet fokozatosan add hozzá, hogy a tojássárgája ne főjön meg.

    5

    Tedd vissza a keveréket a tűzhelyre, és közepes lángon, folyamatos keverés mellett sűrítsd be. Hűtsd ki teljesen.

    A krémet folyamatosan keverd, hogy ne égjen le az alja. Akkor jó a krém, ha besűrűsödött és bevonja a fakanalat. Hűtsd le teljesen, mielőtt a tejszínhabbal összekevernéd.

    6

    A tejszínt verd kemény habbá, majd óvatosan keverd a kihűlt vaníliakrémhez, hogy könnyű és habos legyen.

    A tejszín legyen nagyon hideg, amikor felvered, így könnyebben lesz kemény hab. A tejszínt óvatosan forgasd a krémbe, hogy ne törjön össze.

    7

    Rétegezd a tortát: helyezz egy tésztalapot az alapra, simíts rá egy réteg vaníliakrémet, majd ismételd meg a rétegezést, amíg elfogynak az alapanyagok.

    A rétegezésnél figyelj arra, hogy egyenletesen oszlasd el a krémet a tésztalapokon.

    8

    Az utolsó réteg legyen tészta, amelyet porcukorral szórj meg díszítésként.

    A porcukrot közvetlenül tálalás előtt szórd a tortára, hogy ne ázzon el.

    9

    Hűtsd a tortát legalább egy órán át, hogy a rétegek összeálljanak, majd szeleteld és tálald.

    A hűtés segít a rétegeknek összeállni és a torta ízének összeérni. A tortát éles késsel szeleteld, hogy ne nyomd össze a rétegeket.