Melegítsd elő a sütőt 200°C-ra, és vágd a leveles tésztát három egyforma téglalap alakú lapra.
A leveles tészta legyen hideg, amikor vágod, így könnyebben kezelhető és szebben fog sülni.
Helyezd a tésztalapokat sütőpapírral bélelt tepsire, szúrkálj bele villával, és süsd 10-12 percig, amíg aranybarna nem lesz. Hűtsd ki teljesen.
A villával való megszurkálás megakadályozza, hogy a tészta túl magasra emelkedjen sütés közben. Sütés után hagyd teljesen kihűlni a tésztát, mielőtt rétegeznéd.
Közben készítsd el a vaníliakrémet: Forrald fel a tejet a vaníliarúd kikapart magjaival, majd vedd le a tűzről, és hagyd hűlni.
Ha nincs vaníliarúd, használhatsz vanília kivonatot is, de a vaníliarúd sokkal intenzívebb ízt ad a krémnek.
Egy tálban keverd simára a tojássárgáját a cukorral és a kukoricakeményítővel, majd fokozatosan add hozzá a langyos vaníliás tejet.
Fontos, hogy a tojássárgáját alaposan keverd ki a cukorral, hogy ne legyen csomós a krém. A langyos tejet fokozatosan add hozzá, hogy a tojássárgája ne főjön meg.
Tedd vissza a keveréket a tűzhelyre, és közepes lángon, folyamatos keverés mellett sűrítsd be. Hűtsd ki teljesen.
A krémet folyamatosan keverd, hogy ne égjen le az alja. Akkor jó a krém, ha besűrűsödött és bevonja a fakanalat. Hűtsd le teljesen, mielőtt a tejszínhabbal összekevernéd.
A tejszínt verd kemény habbá, majd óvatosan keverd a kihűlt vaníliakrémhez, hogy könnyű és habos legyen.
A tejszín legyen nagyon hideg, amikor felvered, így könnyebben lesz kemény hab. A tejszínt óvatosan forgasd a krémbe, hogy ne törjön össze.
Rétegezd a tortát: helyezz egy tésztalapot az alapra, simíts rá egy réteg vaníliakrémet, majd ismételd meg a rétegezést, amíg elfogynak az alapanyagok.
A rétegezésnél figyelj arra, hogy egyenletesen oszlasd el a krémet a tésztalapokon.
Az utolsó réteg legyen tészta, amelyet porcukorral szórj meg díszítésként.
A porcukrot közvetlenül tálalás előtt szórd a tortára, hogy ne ázzon el.
Hűtsd a tortát legalább egy órán át, hogy a rétegek összeálljanak, majd szeleteld és tálald.
A hűtés segít a rétegeknek összeállni és a torta ízének összeérni. A tortát éles késsel szeleteld, hogy ne nyomd össze a rétegeket.
To provide the best experiences, we and our partners use technologies like cookies to store and/or access device information. Consenting to these technologies will allow us and our partners to process personal data such as browsing behavior or unique IDs on this site and show (non-) personalized ads. Not consenting or withdrawing consent, may adversely affect certain features and functions.
Click below to consent to the above or make granular choices. Your choices will be applied to this site only. You can change your settings at any time, including withdrawing your consent, by using the toggles on the Cookie Policy, or by clicking on the manage consent button at the bottom of the screen.