Prosciutto-s és parmezános gofri tálalva rukkolával és balzsamecettel

Olasz Prosciutto-s és Parmezános Gofri

Az olasz konyha gazdag ízei és minőségi alapanyagai világszerte népszerűek. Ez a recept a klasszikus olasz prosciutto és parmezán kombinációját ötvözi a könnyed, ropogós gofrival, így egy ízletes és különleges fogást kapunk. A rukkolával és balzsamecettel kiegészített gofri frissességet és karakteres ízt kölcsönöz az ételnek, amely tökéletes választás lehet egy elegáns brunchra vagy könnyed vacsorára. Ha szereted az olasz ízeket, ezt a fogást garantáltan imádni fogod!

Előkészület 15 perc
Elkészítés 15 perc
Teljes 30 perc
580 Kcal
Facebook
Twitter
LinkedIn

Hozzávalók

Adagok: 4
200 g Liszt
2 db Tojás
250 ml Tej
50 g Olvasztott vaj
1 tk. Sütőpor
1 tk.
50 g Frissen reszelt parmezán
100 g Prosciutto (olasz sonka)
1 cs. Friss bazsalikom
50 g Rukkola
1 ek. Balzsamecet
1 ek. Olívaolaj
1 gerezd Fokhagyma

Bevásárló kosár ikon Bevásárló lista (0)

    Allergén információ
    GluténGlutén
    TejTej

    Elkészítési Lépések

    1

    Készítsd elő az összetevőket: reszeld le a parmezánt, aprítsd fel a bazsalikomot és a fokhagymát.

    A parmezánt frissen reszeld le, így intenzívebb lesz az íze. A bazsalikomot csak közvetlenül felhasználás előtt aprítsd, hogy ne barnuljon meg.

    2

    Egy tálban keverd össze a lisztet, sütőport és sót. Egy másik edényben verd fel a tojásokat, majd add hozzá a tejet, az olvasztott vajat és a reszelt parmezánt.

    A száraz és nedves hozzávalókat külön-külön keverd el, így elkerülheted a csomók kialakulását a tésztában. A vajat ne forrón add hozzá a tojáshoz, mert kicsaphatja.

    3

    Öntsd a nedves hozzávalókat a száraz összetevőkhöz, majd keverd össze, amíg sima tésztát kapsz.

    Csak addig keverd, amíg össze nem áll, ne keverd túl, mert a gofri kemény lehet. Egy kis csomó maradhat benne, az nem baj.

    4

    Melegítsd elő a gofrisütőt, majd kanalazz bele egy adag tésztát. Süsd 3-5 percig, amíg aranybarnára sül.

    A gofrisütőt alaposan melegítsd elő, és enyhén kend meg olajjal vagy vajjal, hogy ne ragadjon le a tészta. A sütési idő a gofrisütő típusától függ, figyelj rá, hogy szép aranybarna legyen.

    5

    A kész gofrikat kend meg egy kevés olívaolajjal, majd helyezd rá a prosciutto szeleteket.

    A gofrikat azonnal kend meg olívaolajjal, amíg még melegek, így jobban beszívják az ízt. A prosciutto szeleteket óvatosan helyezd rá, hogy ne szakadjanak el.

    6

    Szórd meg friss rukkolával és bazsalikommal, majd locsold meg egy kevés balzsamecettel az extra ízért.

    A rukkolát és a bazsalikomot közvetlenül tálalás előtt szórd rá, hogy friss és ropogós maradjon. A balzsamecettel óvatosan locsold meg, nehogy eláztassa a gofrit.

    7

    Tálald frissen, opcionálisan még több reszelt parmezánnal a tetején.

    Azonnal tálald, amíg a gofri még meleg és ropogós. A plusz parmezán még intenzívebbé teszi az ízeket.