Ombre torta színátmenetes rétegekkel

Ombre torta

Az Ombre torta egy igazán különleges desszert, amelyet a színátmenetes rétegek tesznek egyedivé és látványossá. Ez a torta tökéletes választás születésnapokra, esküvőkre vagy bármilyen ünnepi alkalomra. Az ombre hatás az ételfestékek kreatív használatával érhető el, és bár látványos, meglepően könnyű elkészíteni. A puha piskótalapok és a krémsajtos bevonat tökéletes harmóniát alkotnak, ami nemcsak szép, de ízletes is. Az Ombre torta nemcsak az asztal dísze lesz, hanem az ünnep fénypontja is.

Előkészület 50 perc
Elkészítés 25 perc
Teljes 1 óra 15 perc
3800 Kcal
Facebook
Twitter
LinkedIn

Hozzávalók

Adagok: 10
300 g Liszt
250 g Kristálycukor
200 g Vaj
4 db Tojás
200 ml Tej
1 cs. Sütőpor
1 csipet
4 csepp Ételfesték (rózsaszín és lila árnyalatok)
400 g Krém sajt
150 g Porcukor
200 ml Tejszín
1 tk. Vanília kivonat

Bevásárló kosár ikon Bevásárló lista (0)

    Allergén információ
    GluténGlutén
    TejTej

    Elkészítési Lépések

    1

    Melegítsd elő a sütőt 180°C-ra. Készíts elő három tortaformát, vajazd ki és szórd be liszttel.

    A tortaformák aljára vágj sütőpapírt is, így biztosan nem ragadnak le a lapok.

    2

    Egy nagy tálban keverd össze a lisztet, a sütőport és a sót.

    A száraz hozzávalókat szitáld össze, hogy a sütőpor egyenletesen eloszoljon, és a tészta könnyebb legyen.

    3

    Egy másik tálban habosítsd fel a vajat a cukorral, majd add hozzá egyenként a tojásokat, és jól dolgozd össze.

    A vaj legyen szobahőmérsékletű, így könnyebben habosítható. A tojásokat is érdemes egy kicsit felverni, mielőtt a vajas keverékhez adod.

    4

    Fokozatosan add hozzá a száraz hozzávalókat, váltogatva a tejjel, amíg sima tésztát nem kapsz.

    Ne keverd túl a tésztát, csak addig, amíg a száraz és nedves hozzávalók össze nem állnak. A túlkeverés rágós tésztát eredményezhet.

    5

    Oszd három egyenlő részre a tésztát, és mindegyikhez adj egyre intenzívebb ételfestéket a kívánt ombre hatás eléréséhez.

    Használj gél állagú ételfestéket, mert az nem változtatja meg a tészta állagát annyira, mint a folyékony. Mérd ki pontosan a tésztát, hogy a lapok egyforma vastagok legyenek.

    6

    Öntsd a színezett tésztákat külön formákba, és süsd 20-25 percig. Hűtsd ki teljesen a lapokat.

    Tűpróbával ellenőrizd, hogy a tészta megsült-e. Ha a tű tisztán jön ki, akkor kész. Hagyd a lapokat a formában hűlni 10 percig, majd tedd át őket rácsra.

    7

    A krémhez verd fel a tejszínt kemény habbá. Egy másik tálban keverd össze a krémsajtot, a porcukrot és a vaníliát, majd óvatosan forgasd bele a tejszínhabot.

    A tejszín legyen nagyon hideg, amikor felvered, különben nem fog kemény habbá válni. A krémsajtot hagyd szobahőmérsékletűre melegedni, hogy könnyebb legyen elkeverni.

    8

    Rétegezd a tortalapokat a krémmel, a legvilágosabb színű lappal kezdve. A torta tetejét és oldalát is vond be egyenletesen a krémmel.

    A tortalapokat kenés előtt érdemes meglocsolni egy kis tejjel vagy sziruppal, hogy ne legyenek szárazak.

    9

    Díszítsd ízlés szerint virágokkal, ehető gyöngyökkel vagy cukordíszekkel. Hűtsd a tortát legalább 1 órán át, hogy a rétegek összeérjenek.

    A díszítéshez használj szezonális virágokat vagy gyümölcsöket. A hűtés segít, hogy a krém megszilárduljon, és a torta könnyebben szeletelhető legyen.