Melegítsd elő a sütőt 180°C-ra. Készíts elő három tortaformát, vajazd ki és szórd be liszttel.
A tortaformák aljára vágj sütőpapírt is, így biztosan nem ragadnak le a lapok.
Egy nagy tálban keverd össze a lisztet, a sütőport és a sót.
A száraz hozzávalókat szitáld össze, hogy a sütőpor egyenletesen eloszoljon, és a tészta könnyebb legyen.
Egy másik tálban habosítsd fel a vajat a cukorral, majd add hozzá egyenként a tojásokat, és jól dolgozd össze.
A vaj legyen szobahőmérsékletű, így könnyebben habosítható. A tojásokat is érdemes egy kicsit felverni, mielőtt a vajas keverékhez adod.
Fokozatosan add hozzá a száraz hozzávalókat, váltogatva a tejjel, amíg sima tésztát nem kapsz.
Ne keverd túl a tésztát, csak addig, amíg a száraz és nedves hozzávalók össze nem állnak. A túlkeverés rágós tésztát eredményezhet.
Oszd három egyenlő részre a tésztát, és mindegyikhez adj egyre intenzívebb ételfestéket a kívánt ombre hatás eléréséhez.
Használj gél állagú ételfestéket, mert az nem változtatja meg a tészta állagát annyira, mint a folyékony. Mérd ki pontosan a tésztát, hogy a lapok egyforma vastagok legyenek.
Öntsd a színezett tésztákat külön formákba, és süsd 20-25 percig. Hűtsd ki teljesen a lapokat.
Tűpróbával ellenőrizd, hogy a tészta megsült-e. Ha a tű tisztán jön ki, akkor kész. Hagyd a lapokat a formában hűlni 10 percig, majd tedd át őket rácsra.
A krémhez verd fel a tejszínt kemény habbá. Egy másik tálban keverd össze a krémsajtot, a porcukrot és a vaníliát, majd óvatosan forgasd bele a tejszínhabot.
A tejszín legyen nagyon hideg, amikor felvered, különben nem fog kemény habbá válni. A krémsajtot hagyd szobahőmérsékletűre melegedni, hogy könnyebb legyen elkeverni.
Rétegezd a tortalapokat a krémmel, a legvilágosabb színű lappal kezdve. A torta tetejét és oldalát is vond be egyenletesen a krémmel.
A tortalapokat kenés előtt érdemes meglocsolni egy kis tejjel vagy sziruppal, hogy ne legyenek szárazak.
Díszítsd ízlés szerint virágokkal, ehető gyöngyökkel vagy cukordíszekkel. Hűtsd a tortát legalább 1 órán át, hogy a rétegek összeérjenek.
A díszítéshez használj szezonális virágokat vagy gyümölcsöket. A hűtés segít, hogy a krém megszilárduljon, és a torta könnyebben szeletelhető legyen.
To provide the best experiences, we and our partners use technologies like cookies to store and/or access device information. Consenting to these technologies will allow us and our partners to process personal data such as browsing behavior or unique IDs on this site and show (non-) personalized ads. Not consenting or withdrawing consent, may adversely affect certain features and functions.
Click below to consent to the above or make granular choices. Your choices will be applied to this site only. You can change your settings at any time, including withdrawing your consent, by using the toggles on the Cookie Policy, or by clicking on the manage consent button at the bottom of the screen.