Onion dosa frissen, ropogĂłsra sĂŒtve, hagymĂĄs töltelĂ©kkel tĂĄlalva

Onion dosa

Az Onion dosa egy kĂŒlönleges vĂĄltozata a hagyomĂĄnyos dosa-nak, amely friss hagymĂĄt ad hozzĂĄ a tĂ©sztĂĄhoz. Az Ă©tel gazdag fƱszerekkel Ă©s enyhĂ©n Ă©des, mĂ©gis pikĂĄns Ă­zekkel rendelkezik, amelyeket a hagyma Ă©s a fƱszerek kiemelnek. Az onion dosa egy tökĂ©letes vĂĄlasztĂĄs reggelire vagy vacsorĂĄra, Ă©s a dĂ©l-indiai konyha egyik alapĂ©tele.

ElƑkĂ©szĂŒlet 30 perc
Elkészítés 20 perc
Teljes 50 perc
1200 Kcal
Facebook
Twitter
LinkedIn

HozzĂĄvalĂłk

Adagok: 4
⭕ 200 g Rizs
⭕ 100 g Lencse
⭕ 400 ml Víz
⭕ 1 tk. Só
⭕ 2 ek. Olaj
⭕ 1 db Hagyma
⭕ 1 tk. Mustármag
⭕ 6 levĂ©l Curry levĂ©l
⭕ 2 gerezd Fokhagyma
⭕ 2 db Chili

BevĂĄsĂĄrlĂł kosĂĄr ikon BevĂĄsĂĄrlĂł lista (0)

    Allergén informåció
    GluténGlutén

    Elkészítési Lépések

    1

    A rizst Ă©s a lencsĂ©t alaposan mosd ĂĄt, majd ĂĄztasd be Ƒket 4-6 ĂłrĂĄra.

    Az ĂĄztatĂĄs segĂ­ti, hogy a tĂ©szta simĂĄbb legyen, Ă©s a dosa könnyebben megsĂŒljön.

    2

    MiutĂĄn az alapanyagok megĂĄztak, öntsd Ƒket turmixgĂ©pbe, Ă©s adj hozzĂĄ vizet. Keverd simĂĄra, de ne tĂșl hĂ­gra.

    A tészta ållagånak olyan sƱrƱnek kell lennie, mint a palacsintatésztånak.

    3

    Hagyd pihenni a tésztåt legalåbb 30 percig, hogy a rizs és a lencse jól megszívja magåt a vízzel.

    A pihentetĂ©s segĂ­t, hogy a dosa lĂĄgyabbĂĄ Ă©s könnyen kezelhetƑvĂ© vĂĄljon.

    4

    Egy serpenyƑt melegĂ­ts fel közepes hƑmĂ©rsĂ©kleten, majd vĂ©konyan kend meg olajjal.

    A serpenyƑt ne tedd tĂșl forrĂłra, hogy a dosa egyenletesen sĂŒljön.

    5

    Önts egy merƑkanĂĄlnyi tĂ©sztĂĄt a serpenyƑbe, Ă©s körkörös mozdulatokkal terĂ­tsd el egyenletesen.

    A tésztåt gyorsan kell elteríteni, hogy vékony és ropogós dosa legyen.

    6

    Amikor a dosa szĂ©lei elkezdenek elvĂĄlni a serpenyƑtƑl Ă©s a teteje megszilĂĄrdul, locsold meg egy kevĂ©s olajjal, Ă©s sĂŒsd 2-3 percig.

    Ne próbåld meg gyorsan megfordítani, hagyd, hogy az alja szépen megpiruljon.

    7

    FordĂ­tsd meg a dosĂĄt, Ă©s sĂŒsd a mĂĄsik oldalĂĄt is, amĂ­g aranybarna nem lesz.

    A dosa legyen ropogĂłs, de nem tĂșl szĂĄraz. Ha szĂŒksĂ©ges, Ășjabb olajat adhatsz hozzĂĄ.

    8

    Mikor elkĂ©szĂŒlt a dosa, tedd fĂ©lre, Ă©s kĂ©szĂ­tsd el a hagymĂĄs töltelĂ©ket. Egy serpenyƑben melegĂ­ts olajat, Ă©s add hozzĂĄ a mustĂĄrmagot, curry levelet, Ă©s fokhagymĂĄt, majd pirĂ­tsd meg Ƒket.

    A fokhagyma pirĂ­tĂĄsa közben ĂŒgyelj arra, hogy ne Ă©gjen meg, mert keserƱvĂ© vĂĄlhat.

    9

    Adj hozzå apróra vågott hagymåt és chilit, és pirítsd 2-3 percig, amíg a hagyma megpuhul. Tedd a hagymås keveréket a dosa közepére, és tålald melegen.

    A hagyma Ă©des Ă©s fƱszeres Ă­ze remekĂŒl kiegĂ©szĂ­ti a dosa tĂ©sztĂĄjĂĄt.