A vöröshagymát hámozd meg, és vékony félkarikákra szeleteld. Egy nagy serpenyőben közepes lángon kezd el párolni egy kevés olajon, időnként kevergetve, kb. 15 percig, amíg karamellizálódik.
Ne siesd el a folyamatot! A lassú karamellizálás hozza ki a hagyma édeskés, mély ízét – ne pirítsd magas lángon, mert megkeseredik!
Reszeld le a káposztát, aprítsd fel a fokhagymát és gyömbért, majd a tofuval együtt add a hagymához. Pirítsd tovább az egészet 3-4 percig, amíg a tofu kissé aranybarna lesz.
A tofu felveszi a karamellizált hagyma ízét – használj natúr, kemény állagú tofut a legjobb eredményért!
Add hozzá a szójaszószt, majd keverd össze alaposan. Ha szükséges, picit hűtsd le a tölteléket, hogy formázható legyen. Az állaga legyen sűrű és nem túl nedves.
Ha túl nedves, adj hozzá kevés zsemlemorzsát vagy préseld át finom szűrőn – fontos, hogy a tészta ne ázzon át!
A gyoza tésztalap szélét vizezd be. Helyezz egy teáskanálnyi tölteléket a közepére, hajtsd félbe, majd az ujjaddal csipkézd be a szélét, hogy jól záródjon.
Ha előre szeretnéd elkészíteni, a megtöltött gyozákat lefagyaszthatod lisztezett tálcán – sütés előtt közvetlenül vedd ki!
Egy nagy serpenyőben melegíts olajat. Helyezd bele a gyozákat az aljukra állítva, majd süsd 2 percig, amíg az aljuk ropogós aranybarna nem lesz.
A sütéshez tapadásmentes serpenyőt használj, így biztosan nem ragad le a tészta.
Öntsd alá a vizet, fedd le gyorsan, és párold 5 percig, hogy a tészta megpuhuljon. Ezután vedd le a fedőt, és süsd tovább még 1 percig, hogy újra ropogós legyen az alja.
A végső pirítás adja meg a gyoza jellegzetes állagát – ne hagyd ki, még ha a víz el is párolgott!
To provide the best experiences, we and our partners use technologies like cookies to store and/or access device information. Consenting to these technologies will allow us and our partners to process personal data such as browsing behavior or unique IDs on this site and show (non-) personalized ads. Not consenting or withdrawing consent, may adversely affect certain features and functions.
Click below to consent to the above or make granular choices. Your choices will be applied to this site only. You can change your settings at any time, including withdrawing your consent, by using the toggles on the Cookie Policy, or by clicking on the manage consent button at the bottom of the screen.