Onomichi ramen halas és sertészsíros alaplével, chashu hússal és tojással

Onomichi Ramen (halas alaplé, zsírosabb karakter)

Az Onomichi ramen a japán Honshu szigetének nyugati részéről, Onomichi városából származik. Ez a változat híres halas alapjáról, amelyet sertészsírral egészítenek ki, így a végeredmény egy gazdag, telt, mégis meglepően letisztult ízvilágú ramen. Ahogy a forró, zsíros alap keveredik a halas aromával és a chashu szaftos ízével, egyedülálló, melengető élményt ad, amely különösen jól esik hűvös estéken. Tipp: A halas íz miatt ügyelj az egyensúlyra – a sertészsír nem csak ízt, hanem textúrát is ad. A tojás és zöldhagyma frissességet, a gomba mélységet hoz a tálba. Ez a ramen ideális azoknak, akik szeretik a karakteres, de nem túl zsíros, harmonikus japán ízeket – különlegesség a ramenvilágban, egy csipetnyi tengerrel és gazdag földi ízekkel ötvözve.

Előkészület 15 perc
Elkészítés 20 perc
Teljes 35 perc
860 Kcal
Facebook
Twitter
LinkedIn

Hozzávalók

Adagok: 2
200 g Ramen tészta
800 ml Hal alaplé (szardella vagy makréla alapú)
20 g Sertészsír
20 ml Szójaszósz
150 g Főtt chashu sertésszelet
2 db Főtt tojás
30 g Zöldhagyma
60 g Shiitake gomba
1 gerezd Fokhagyma
1 ek. Szezámmag
10 ml Szezámolaj
1 db Nori lap

Bevásárló kosár ikon Bevásárló lista (0)

    Allergén információ
    GluténGlutén
    SzójaSzója

    Elkészítési Lépések

    1

    Szeleteld fel a chashu sertéshúst, a shiitake gombát, és karikázd fel a zöldhagymát. Vágd félbe a főtt tojásokat, zúzd össze a fokhagymát.

    2

    Egy lábasban melegítsd fel a hal alaplevet. Add hozzá a szójaszószt és a zúzott fokhagymát, majd főzd 5 percig közepes lángon.

    3

    Add hozzá a sertészsírt és a szeletelt shiitake gombát, majd főzd további 3 percig. Tipp: a sertészsír gazdagítja az alap ízét és segít megőrizni a hőt a tálaláskor.

    4

    Főzd meg a ramen tésztát a csomagolás szerint. Öblítsd le hideg vízzel, majd keverd át kevés szezámolajjal, hogy ne ragadjon össze.

    5

    Tedd a tésztát mély tálakba, öntsd rá a gőzölgő alaplevet. Tedd rá a chashu szeleteket, a fél tojásokat, gombát, zöldhagymát.

    6

    Szórd meg szezámmaggal, tegyél mellé fél nori lapot, és locsold meg kevés szezámolajjal. Tipp: Az Onomichi ramen karakteres, zsírosabb alapja kiváló hideg időben, előmelegített tálban tálalva különösen tartósan meleg marad.