Onsen Tamago Saláta, lágy tojással, friss zöldségekkel és gazdag öntettel

Onsen Tamago Salátán

Az Onsen Tamago Saláta egy könnyed és ízletes japán étel, amely az onsen tamago tojást friss zöldségekkel és avokádóval kombinálja. A saláta tökéletes választás, ha valami tápláló, de könnyű ételt szeretnénk, és gazdag vitaminokban. Az onsen tamago tojás lágy sárgája különleges ízt ad a salátának, míg az öntet frissítő ízeket hoz.

Előkészület 10 perc
Elkészítés 20 perc
Teljes 30 perc
350 Kcal
Facebook
Twitter
LinkedIn

Hozzávalók

Adagok: 2
2 db Tojás
150 g Friss zöldsaláta (pl. rukola, fejes saláta)
1 db Avokádó
100 g Cseresznyeparadicsom
2 ek. Szójaszósz
1 ek. Olívaolaj
1 ek. Friss citromlé
1 tk. Szezámolaj
100 g Főtt csirkehús (opcionális)
1 tk. Szezámmag

Bevásárló kosár ikon Bevásárló lista (0)

    Allergén információ

    Elkészítési Lépések

    1

    Készítsük el az onsen tamagot: A tojásokat forraljunk fel forró vízben, majd tartsuk 60-65 °C-on 15-20 percig, hogy a tojás sárgája lágy maradjon.

    Ha nincs onsen fürdőnk, egy vízfürdőben is elérhetjük a megfelelő hőmérsékletet, ha ügyelünk a víz hőmérsékletére.

    2

    A salátát alaposan mossuk meg, majd egy nagy tálba helyezzük. Az avokádót vágjuk fel és tedd a salátára, majd szórjuk rá a cseresznyeparadicsomot is.

    Az avokádó krémes textúrája jól illik a lágy tojásos salátához.

    3

    Az olívaolajat, szójaszószt, citromlevet és szezámolajat keverjük össze egy kis tálban, majd öntsük a salátára.

    Az öntet friss és gazdag ízt ad a salátának, próbáljunk extra szűz olívaolajat használni.

    4

    A kész onsen tamagot óvatosan törjük fel, és helyezzük a saláta tetejére.

    A tojás sárgája könnyedén szétfolyik, így gazdagabbá teszi a salátát.

    5

    Ha szeretnénk, tehetünk hozzá főtt csirkehúst is, hogy még laktatóbb legyen. Tálalás előtt szórjuk meg szezámmaggal a salátát.