Onsen Tamago Zöldséges Tálon, lágy tojással, friss zöldségekkel és gazdag öntettel

Onsen Tamago Zöldséges Tálon

Az Onsen Tamago Zöldséges Tál egy könnyed és ízletes japán étel, amely az onsen tamago tojást friss zöldségekkel és avokádóval kombinálja. A saláta tökéletes választás egy egészséges ebédhez vagy vacsorához, és gyorsan elkészíthető, miközben gazdag vitaminokban. Az onsen tamago tojás lágy sárgája különleges ízt ad az ételnek, míg az öntet frissítő ízeket hoz.

Előkészület 15 perc
Elkészítés 20 perc
Teljes 35 perc
350 Kcal
Facebook
Twitter
LinkedIn

Hozzávalók

Adagok: 2
2 db Tojás
100 g Friss zöldsaláta (pl. rukola, fejes saláta)
100 g Cseresznyeparadicsom
1 db Avokádó
1 db Sárgarépa
100 g Főtt csirkehús (opcionális)
2 ek. Szójaszósz
1 ek. Olívaolaj
1 ek. Friss citromlé
1 tk. Szezámolaj
1 tk. Szezámmag

Bevásárló kosár ikon Bevásárló lista (0)

    Allergén információ

    Elkészítési Lépések

    1

    Készítsük el az onsen tamagot: A tojásokat forraljuk fel forró vízben, majd tartsuk 60-65 °C-on 15-20 percig, hogy a tojás sárgája lágy maradjon.

    Ha nincs onsen fürdőnk, egy vízfürdőben is elérhetjük a megfelelő hőmérsékletet, ha ügyelünk a víz hőmérsékletére.

    2

    A salátát alaposan mossuk meg, majd egy nagy tálba helyezzük. Az avokádót vágjuk fel és tedd a salátára, majd szórjuk rá a cseresznyeparadicsomot és a reszelt sárgarépát.

    Az avokádó krémes textúrája jól illik a lágy tojásos salátához.

    3

    Az olívaolajat, szójaszószt, citromlevet és szezámolajat keverjük össze egy kis tálban, majd öntsük a salátára.

    Az öntet friss és gazdag ízt ad a salátának, próbáljunk extra szűz olívaolajat használni.

    4

    A kész onsen tamagot óvatosan törjük fel, és helyezzük a zöldséges tál tetejére.

    A tojás sárgája könnyedén szétfolyik, így gazdagabbá teszi a salátát.

    5

    Ha szeretnénk, tehetünk hozzá főtt csirkehúst is, hogy még laktatóbb legyen. Tálalás előtt szórjuk meg szezámmaggal a salátát.