Oreo fánk tálalva

Oreo fánk

Az Oreo fánk a klasszikus amerikai édesség és a házi fánk találkozásából született. A kakaós tészta puhasága és a ropogós Oreo morzsa tökéletes egyensúlyt alkot, míg a fehércsokoládé máz extra édességet ad ennek az ellenállhatatlan desszertnek. Tökéletes választás egy bulira, egy különleges reggelire vagy egy kényeztető délutáni nassolnivalónak!

Előkészület 20 perc
Elkészítés 15 perc
Teljes 35 perc
3800 Kcal
Facebook
Twitter
LinkedIn

Hozzávalók

Adagok: 12
500 g Liszt
50 g Cukor
5 g
250 ml Tej
25 g Friss élesztő
50 g Vaj
2 db Tojás
30 g Kakaópor
50 g Porcukor
150 g Oreo keksz
100 ml Tejszín
100 g Fehércsokoládé
500 ml Napraforgóolaj

Bevásárló kosár ikon Bevásárló lista (0)

    Allergén információ
    GluténGlutén
    TejTej

    Elkészítési Lépések

    1

    Langyosítsd meg a tejet, morzsold bele az élesztőt, adj hozzá egy teáskanál cukrot, majd hagyd állni 10 percig, amíg felfut.

    A tej ne legyen se túl hideg, se túl meleg, hogy az élesztő megfelelően felfusson. Ellenőrizd az élesztő lejárati dátumát is.

    2

    Egy nagy tálban keverd össze a lisztet, a kakaóport, a maradék cukrot és a sót.

    A kakaóport szitáld át, hogy ne legyenek benne csomók.

    3

    Öntsd hozzá a felfuttatott élesztőt, az olvasztott vajat és a tojásokat, majd kezd el összegyúrni a tésztát.

    A vajat ne forrón add a tésztához, hagyd egy kicsit hűlni.

    4

    Gyúrd a tésztát alaposan 10 percig, amíg sima és rugalmas lesz. Ha szükséges, adj hozzá még egy kevés lisztet vagy tejet a megfelelő állag érdekében.

    A tészta akkor jó, ha elválik az edény falától és rugalmas.

    5

    Takarj le egy konyharuhával, és hagyd meleg helyen kelni körülbelül 1 órát, amíg a tészta a duplájára nő.

    A konyharuhát nedvesítsd be, hogy a tészta ne száradjon ki kelés közben.

    6

    Lisztezett felületen nyújtsd ki a tésztát kb. 1 cm vastagságúra, majd egy pohár vagy fánkformázó segítségével szaggass ki köröket.

    Ha nincs fánkformázód, használj egy nagyobb és egy kisebb poharat a körök kiszaggatásához.

    7

    Hagyd a fánkokat további 30 percig kelni, hogy még könnyedebbek legyenek sütés közben.

    Ez a második kelesztés nagyon fontos a könnyű és puha fánkokhoz, ne hagyd ki!

    8

    Egy mély serpenyőben vagy lábasban forrósítsd fel az olajat 170-180°C-ra. Süss egyszerre csak néhány fánkot, hogy az olaj hőmérséklete stabil maradjon.

    Használj olajhőmérőt a pontos hőmérséklet beállításához. Ha az olaj túl forró, a fánk kívül megég, belül nyers marad; ha túl hideg, a fánk megszívja magát olajjal.

    9

    Süsd a fánkokat oldalanként 2-3 percig, amíg szép aranybarnák nem lesznek. Szedd ki őket papírtörlőre, hogy a felesleges olaj lecsepegjen.

    A papírtörlőre helyezés segít eltávolítani a felesleges olajat a fánkokról, így kevésbé lesznek zsírosak.

    10

    Olvaszd meg a fehércsokoládét a tejszínnel vízgőz felett, majd mártsd bele a fánkok tetejét.

    Ügyelj, hogy a vízgőz ne érje a csokoládét, mert kicsapódhat. A tejszín segít a csokoládénak a sima, fényes állag elérésében.

    11

    Törd össze az Oreo kekszeket, és szórd a még meleg csokoládébevonatra.

    A kekszet ne törd túl apróra, hogy a ropogós textúra jobban érvényesüljön. A kekszet azonnal szórd a csokira, mielőtt az megszilárdulna.

    12

    Hagyd megszilárdulni a bevonatot, majd tálald frissen, hogy az Oreo ropogós textúrája és a fánk puhasága tökéletes harmóniában legyen.

    A csokoládé gyorsabb megszilárdulásához tedd a fánkokat rövid időre a hűtőbe.