A sushi rizst főzd meg a csomagolás utasítása szerint. Amikor elkészült, add hozzá a rizsvin, cukor és só keverékét, és jól keverd össze.
A sushi rizsnek ragadósnak kell lennie, ezért ügyelj arra, hogy ne túl főzd.
A makréla filét vágd vékony szeletekre.
A makréla szeleteknek nagyon vékonynak kell lenniük, hogy könnyen illeszkedjenek az oshizushi formájához.
A sésámmagot egy serpenyőben pirítsd meg, amíg enyhén aranybarnára nem sül.
A pirított sésámmagnak friss, ropogós íze van, amely tökéletes kiegészítője a sushi ízének.
Vágj egy kis darabot a nori lapokból és helyezd az agyagtál aljára. Nyomj egy réteg főtt rizst a nori lapra, ügyelve arra, hogy egyenletesen eloszlasd.
Ne túl nyomd meg a rizst, de figyelj arra, hogy szépen elfedje a nori lapot.
Tedd a makréla szeleteket a rizs tetejére, majd nyomj még egy réteg rizst a tetejére.
Ha szereted a wasabit, egy kis mennyiséget is elhelyezhetsz a makréla szeletek alatt.
Nyomd össze az agyagtálat, hogy az oshizushi formát kapja. A formázás során ne nyomd túl erősen, hogy a rizs és a hal szépen összeolvadjon.
Ha nincs agyag tálad, használhatsz egy másik megfelelő méretű dobozt is.
A formázás után vágd fel az oshizushit szeletekre, és szórd meg a pirított sésámmaggal.
A pirított sésámmag frissességet ad az ételnek, és gyönyörűen díszíti.
To provide the best experiences, we and our partners use technologies like cookies to store and/or access device information. Consenting to these technologies will allow us and our partners to process personal data such as browsing behavior or unique IDs on this site and show (non-) personalized ads. Not consenting or withdrawing consent, may adversely affect certain features and functions.
Click below to consent to the above or make granular choices. Your choices will be applied to this site only. You can change your settings at any time, including withdrawing your consent, by using the toggles on the Cookie Policy, or by clicking on the manage consent button at the bottom of the screen.