Oshizushi makrélával, zöldségekkel és sésámmaggal díszítve

Oshizushi makrélával

Az oshizushi egy hagyományos japán sushi típus, amely különbözik a klasszikus nigiri vagy maki sushiktól, mivel az összes hozzávalót egy tálban összepréselik, így a rizs és a hal együtt formálódik. Eredetileg Osaka városából származik, és a múltban halat sajtoltak a rizsbe, hogy tartósítsák. Az oshizushi friss, ínycsiklandó étel, amely könnyen elkészíthető otthon, ha szeretnél egy igazán autentikus japán élményt.

Előkészület 20 perc
Elkészítés 15 perc
Teljes 35 perc
350 Kcal
Facebook
Twitter
LinkedIn

Hozzávalók

Adagok: 2
200 g Sushi rizs
150 g Makréla filé
2 ek. Rizsvin
1 ek. Cukor
0.5 tk.
0.5 tk. Wasabi
2 db Nori lapok
1 ek. Sésámmag
1 db Agyag tálka (az oshizushi formázásához)

Bevásárló kosár ikon Bevásárló lista (0)

    Allergén információ
    GluténGlutén

    Elkészítési Lépések

    1

    A sushi rizst főzd meg a csomagolás utasítása szerint. Amikor elkészült, add hozzá a rizsvin, cukor és só keverékét, és jól keverd össze.

    A sushi rizsnek ragadósnak kell lennie, ezért ügyelj arra, hogy ne túl főzd.

    2

    A makréla filét vágd vékony szeletekre.

    A makréla szeleteknek nagyon vékonynak kell lenniük, hogy könnyen illeszkedjenek az oshizushi formájához.

    3

    A sésámmagot egy serpenyőben pirítsd meg, amíg enyhén aranybarnára nem sül.

    A pirított sésámmagnak friss, ropogós íze van, amely tökéletes kiegészítője a sushi ízének.

    4

    Vágj egy kis darabot a nori lapokból és helyezd az agyagtál aljára. Nyomj egy réteg főtt rizst a nori lapra, ügyelve arra, hogy egyenletesen eloszlasd.

    Ne túl nyomd meg a rizst, de figyelj arra, hogy szépen elfedje a nori lapot.

    5

    Tedd a makréla szeleteket a rizs tetejére, majd nyomj még egy réteg rizst a tetejére.

    Ha szereted a wasabit, egy kis mennyiséget is elhelyezhetsz a makréla szeletek alatt.

    6

    Nyomd össze az agyagtálat, hogy az oshizushi formát kapja. A formázás során ne nyomd túl erősen, hogy a rizs és a hal szépen összeolvadjon.

    Ha nincs agyag tálad, használhatsz egy másik megfelelő méretű dobozt is.

    7

    A formázás után vágd fel az oshizushit szeletekre, és szórd meg a pirított sésámmaggal.

    A pirított sésámmag frissességet ad az ételnek, és gyönyörűen díszíti.