A borjúcsülök szeleteket sózd, borsozd, majd vaj és olívaolaj keverékén forró serpenyőben pirítsd meg mindkét oldalukon aranybarnára. Ezután vedd ki, tedd félre.
A gyors kérgesítés bent tartja a húsnedveket és ízesebb lesz a mártás is a pörzsanyagoktól.
A zsiradékon párold meg az apróra vágott hagymát, sárgarépát és zellert kb. 7 perc alatt, míg enyhén karamellizálódnak.
Ez a zöldségalap – soffritto – adja meg az osso buco szószának testességét és édességét.
Add hozzá a paradicsompürét, pirítsd 1 percig, majd öntsd rá a fehérbort. Forrald el az alkoholt, kb. 2-3 perc alatt.
A paradicsompüré enyhe karamellizálása mélyebb ízeket hoz ki belőle.
Tedd vissza a húsokat, öntsd fel alaplével, fedd le, és főzd alacsony lángon 1,5–2 órán át, amíg a hús omlósra puhul.
Időnként locsold meg a húsokat a szósszal, hogy mindenhol ízes és szaftos maradjon.
A gremolatához keverd össze a reszelt citromhéjat, zúzott fokhagymát és az aprított petrezselymet. Tálalás előtt szórd a hús tetejére.
Mindig frissen készítsd el a gremolatát – a citromhéj illóolajai hamar elpárolognak.
Tálald a borjúcsülköt a saját szaftjával, mellé friss kenyér vagy rizottó is illik. Szórd meg bőven a friss gremolatával.
A gremolata nemcsak díszít, hanem felfrissíti az étel gazdag ízeit – ne hagyd ki!
To provide the best experiences, we and our partners use technologies like cookies to store and/or access device information. Consenting to these technologies will allow us and our partners to process personal data such as browsing behavior or unique IDs on this site and show (non-) personalized ads. Not consenting or withdrawing consent, may adversely affect certain features and functions.
Click below to consent to the above or make granular choices. Your choices will be applied to this site only. You can change your settings at any time, including withdrawing your consent, by using the toggles on the Cookie Policy, or by clicking on the manage consent button at the bottom of the screen.