A borjúcsülök szeleteket sózd, borsozd, majd forró vaj és olívaolaj keverékén pirítsd meg mindkét oldalról aranybarnára, majd vedd ki őket az edényből.
Fontos, hogy a hús szeletek jól le legyenek pirítva – ez adja az alap ízt az egész ételnek.
A visszamaradt zsiradékban párold meg az apróra vágott sárgarépát, zellert és hagymát kb. 5-7 perc alatt, amíg megpuhulnak.
A zöldségeket ne pirítsd túl – elég, ha csak megfonnyadnak, így édesebb és aromásabb ízt adnak a mártásnak.
Add hozzá a fehérbort, forrald fel, és főzd 2-3 percig, hogy az alkohol elpárologjon. Ezután öntsd fel az alaplével.
Mindig forrón öntsd fel, hogy megőrizd a hőmérsékletet és fellazítsd a pörzsanyagokat.
Tedd vissza a hússzeleteket az edénybe, fedd le, és főzd alacsony hőfokon 1,5–2 órán át, amíg a hús omlósra puhul.
Ha van fedős sütőtálad, átteheted a sütőbe is 160°C-on – egyenletesebben fő, és gazdagabb lesz az íze.
Keverd össze a gremolatához a reszelt citromhéjat, zúzott fokhagymát és aprított petrezselymet. Tálalás előtt szórd meg vele az osso buco tetejét.
A gremolata mindig frissen készüljön, közvetlenül tálalás előtt – így marad élénk az aromája.
To provide the best experiences, we and our partners use technologies like cookies to store and/or access device information. Consenting to these technologies will allow us and our partners to process personal data such as browsing behavior or unique IDs on this site and show (non-) personalized ads. Not consenting or withdrawing consent, may adversely affect certain features and functions.
Click below to consent to the above or make granular choices. Your choices will be applied to this site only. You can change your settings at any time, including withdrawing your consent, by using the toggles on the Cookie Policy, or by clicking on the manage consent button at the bottom of the screen.