A borjúcsülökszeleteket sózd, borsozd, majd vaj és olívaolaj keverékén pirítsd meg mindkét oldalukon aranybarnára. Vedd ki őket, tedd félre.
A magas hőfok gyors kérget ad a húsnak, megőrzi a szaftosságot és fokozza az ízeket.
A zsiradékon dinszteld meg az apróra vágott hagymát, sárgarépát és zellert 6-8 perc alatt, majd add hozzá az apróra vágott fokhagymát, és pirítsd 1 percig.
A fokhagymát ne pirítsd túl, mert keserű lehet – amint illatozni kezd, jöhet a következő lépés.
Öntsd hozzá a fehérbort, főzd 2-3 percig, hogy elpárologjon az alkohol. Add hozzá az alaplevet, tedd vissza a húsokat, fedd le, és főzd alacsony hőfokon 1,5–2 órán át.
Ha lehet, főzés közben néha locsold meg a húsokat a szafttal – így még szaftosabb marad.
Amikor a hús már puha, keverd a mártáshoz a tejszínt és forrald 5 percig. Ez gazdag, selymes textúrát ad a fokhagymás szósznak.
A tejszínnel csak a végén sűrítsd, hogy ne váljon szét a főzés során.
A gremolatához keverd össze a reszelt citromhéjat és az aprított petrezselymet. Tálalás előtt szórd meg vele a hús tetejét.
Ez a frissítő fűszeres keverék tökéletesen ellensúlyozza a fokhagymás szósz gazdagságát.
Tálald a húst a fokhagymás szósszal nyakon öntve, mellé friss kenyérrel vagy krémes burgonyapürével.
A csontban található velő különleges ízbomba – kínáld külön kis kanállal!
To provide the best experiences, we and our partners use technologies like cookies to store and/or access device information. Consenting to these technologies will allow us and our partners to process personal data such as browsing behavior or unique IDs on this site and show (non-) personalized ads. Not consenting or withdrawing consent, may adversely affect certain features and functions.
Click below to consent to the above or make granular choices. Your choices will be applied to this site only. You can change your settings at any time, including withdrawing your consent, by using the toggles on the Cookie Policy, or by clicking on the manage consent button at the bottom of the screen.