Osso Buco olívabogyóval frissen tálalva

Osso Buco olívabogyóval

Az Osso Buco egy hagyományos olasz étel, amelyet általában borjúcsonttal készítenek, és gazdag paradicsomszószban főznek. Az étel Lombardia régiójából származik, és a neve olaszul \'csontot lyukat\' jelent, utalva a csont belsejében lévő ínycsiklandó csontvelőre. Az olívabogyóval készült változat új ízeket ad az ételnek, miközben megőrzi az olasz konyha hagyományos ízvilágát.

Előkészület 10 perc
Elkészítés 2 óra
Teljes 2 óra 10 perc
450 Kcal
Facebook
Twitter
LinkedIn

Hozzávalók

Adagok: 4
4 db Borjúcsont
100 g Olívabogyó
1 db Vöröshagyma
1 db Zöldpaprika
3 gerezd Fokhagyma
200 ml Fehérbor
200 ml Fűszeres paradicsomszósz
1 ág Friss rozmaring
1 ág Friss kakukkfű
100 ml Tej
2 ek. Olívaolaj
1 csipet
1 csipet Fekete bors

Bevásárló kosár ikon Bevásárló lista (0)

    Allergén információ

    Elkészítési Lépések

    1

    A borjúcsontokat sózd, borsozd, és egy nagy serpenyőben, közepes lángon pirítsd meg az olívaolajban, amíg szépen meg nem barna.

    A csontokat nem szabad túl sokáig pirítani, hogy megőrizzük a szaftosságukat.

    2

    Add hozzá az apróra vágott vöröshagymát, zöldpaprikát és fokhagymát, majd párold 5-7 percig, amíg megpuhulnak.

    A zöldpaprika édeskés íze jól kiegészíti a borjúcsont ízét, míg a hagyma és fokhagyma gazdagítja a szószt.

    3

    Öntsd rá a fehérbort, és hagyd egy kicsit forrni, hogy az alkohol elpárologjon.

    A fehérbor segít az ízek egyesítésében, és segít a hús pörköltjeihez ragadt fűszerek feloldásában.

    4

    Tedd hozzá a fűszeres paradicsomszószt, a rozmaringot és a kakukkfüvet, majd öntsd fel annyi vízzel, hogy ellepje a csontokat.

    A fűszerek gazdag ízt adnak, és a paradicsomszósz krémessé teszi az ételt.

    5

    Fedd le az edényt, és főzd 1,5-2 órán keresztül, amíg a hús teljesen megpuhul.

    A hosszú főzés segít, hogy a hús omlós legyen, és az ízek jól összeérjenek.

    6

    Miután a hús megpuhult, add hozzá az olívabogyókat, és főzd még 10 percig, hogy az olívabogyók átmelegedjenek és az ízek összeérjenek.

    Az olívabogyók friss, sós íze remekül kiegészíti az ételt, de ne főzd túl, hogy megőrizzék a frissességüket.

    7

    A végén öntsd rá a tejet, és keverd jól össze, hogy a szósz krémes legyen.

    A tej segít enyhíteni a fűszeres ízeket és krémessé teszi a szószt.

    8

    Tálald a kész osso bucot frissen, rizs vagy friss kenyér kíséretében.

    A rizs segít felszívni a gazdag szószt, míg a friss kenyér tökéletes választás a szósz tálalására.