Osso buco rozmaringgal, gazdag szószban, tálalva

Osso Buco Rozmaringgal

Az Osso Buco egy hagyományos olasz étel, amely a borjúcsont szaftos húsát és gazdag szószát egyesíti. Az étel Lombardiában, Milánó környékén vált híressé, és azóta számos variációval elkészíthető. A rozmaring, mint fűszer, kiválóan illik a húsokhoz, és ezen ételben kiemeli az ízek gazdagságát. A hosszú párolásnak köszönhetően a húsok tökéletesen omlósak lesznek, miközben a szósz telített és krémes állagot kap.

Előkészület 20 perc
Elkészítés 1 óra 30 perc
Teljes 1 óra 50 perc
550 Kcal
Facebook
Twitter
LinkedIn

Hozzávalók

Adagok: 4
4 db Borjúcsont (osso buco)
1 db Vöröshagyma
2 db Sárgarépa
1 szál Zeller
2 gerezd Fokhagyma
1 ág Rozmaring
200 ml Fehérbor
2 db Paradicsom
2 ek. Olívaolaj
1 tk.
0.5 tk. Bors
50 ml Tej

Bevásárló kosár ikon Bevásárló lista (0)

    Allergén információ

    Elkészítési Lépések

    1

    A borjúcsontokat sózd, borsozd és egy serpenyőben, forró olívaolajban süsd meg mindkét oldalukat, amíg szépen meg nem pirulnak.

    A húsok megpirítása fontos lépés, hogy szép, aranybarna kérget kapjanak, így gazdagabb ízűek lesznek.

    2

    A sárgarépát, zellert és vöröshagymát vágd apró kockákra, a fokhagymát pedig finomra.

    A zöldségek egyenletes felaprítása segíti, hogy az ízek jól összeérjenek a főzés során.

    3

    A serpenyőben, ahol a hús sült, adj hozzá egy kevés olívaolajat, és pirítsd meg benne a zöldségeket 5-7 percig.

    A zöldségek pirítása segíti az ízek felszabadulását, és gazdagítja a mártást.

    4

    Add hozzá a fehérbort és a felaprított paradicsomokat. Forrald fel, majd csökkentsd a hőmérsékletet és hagyd párolódni 5-10 percig.

    A fehérbor segít az ízek intenzívebbé válásában, és a paradicsom frissessége remek kiegészítése a húsnak.

    5

    Tedd vissza a húsokat a zöldséges keverékbe, és öntsd rá a friss rozmaringot. Adj hozzá 200 ml vizet, és hagyd lassú tűzön párolódni 1-1,5 órán át.

    A hosszú párolás segít, hogy a húsok omlósak legyenek, és a szósz sűrűsödjön.

    6

    Miután a húsok megpuhultak, adj hozzá egy kevés tejet a szószhoz, hogy krémesebb állagot kapj.

    A tej lágyítja a szósz ízét, és még gazdagabbá teszi a textúrát.

    7

    Tálald az osso bucot a gazdag szósszal és a párolt zöldségekkel. Friss kenyérrel vagy rizssel tálalva a legfinomabb.

    A friss kenyér remekül passzol a sűrű, gazdag szószhoz, így nem marad egy csepp sem.