A borjúcsontokat sózd meg és borsozd be. Egy nagy lábasban hevítsd fel az olívaolajat, majd pirítsd meg a csontokat minden oldalon, hogy szépen megpiruljanak.
A csontok pirítása fontos, mivel így gazdagabbá válik a hús íze.
A szardellát apróra vágd fel, és add hozzá a lábasban lévő csontokhoz. A szardella ízét a zsiradékban finoman oldd fel.
A szardella sósságot és umami ízt ad az ételnek, ami különlegesebbé teszi a mártást.
Tedd hozzá a felaprított sárgarépát, hagymát és fokhagymát, majd keverj jól össze, és főzd 5-7 percig.
Ha a zöldségek túl száraznak tűnnek, egy kevés vizet adhatunk hozzá.
Öntsd hozzá a fehérbort és a zöldségalaplevet. Keverd össze, majd fedd le a lábast, és főzd alacsony lángon 1,5-2 órán keresztül, amíg a hús puha lesz.
Ha szükséges, pótold a folyadékot, hogy a hús folyamatosan a lében főjön.
Amikor a hús megpuhult, add hozzá a friss petrezselymet és a citromlevet. Keverd össze, és főzd még 5 percig.
A petrezselyem frissessége és a citrom leve a legjobb ízharmóniát adja a ételnek.
Tálald az osso bucot forrón, zöldségekkel és a szafttal, amit a hús alatt főztél.
Ez az étel leginkább egy gazdag pürével vagy rizzsel tálalva finom.
To provide the best experiences, we and our partners use technologies like cookies to store and/or access device information. Consenting to these technologies will allow us and our partners to process personal data such as browsing behavior or unique IDs on this site and show (non-) personalized ads. Not consenting or withdrawing consent, may adversely affect certain features and functions.
Click below to consent to the above or make granular choices. Your choices will be applied to this site only. You can change your settings at any time, including withdrawing your consent, by using the toggles on the Cookie Policy, or by clicking on the manage consent button at the bottom of the screen.