Osso buco szardellával gazdagítva, friss petrezselyemmel tálalva

Osso buco szardellával gazdagítva

Az Osso buco egy hagyományos olasz étel, amelyet főként a lombardiai régióban készítenek. A borjúcsontok ízét szardellával, zöldségekkel és borral gazdagítják, hogy egy igazán gazdag ízvilágot alkossanak. Az étel sokféle kísérővel, például rizst vagy zöldségekkel tálalható.

Előkészület 15 perc
Elkészítés 2 óra
Teljes 2 óra 15 perc
350 Kcal
Facebook
Twitter
LinkedIn

Hozzávalók

Adagok: 4
4 db Borjúcsont (osso buco)
2 db Sárgarépa
1 db Vöröshagyma
2 gerezd Fokhagyma
4 db Szárított szardella
250 ml Fehérbor
500 ml Zöldségalaplé
2 ág Friss petrezselyem
1 ek. Friss citromlé
1 csipet
1 csipet Frissen őrölt bors
2 ek. Olívaolaj

Bevásárló kosár ikon Bevásárló lista (0)

    Allergén információ
    GluténGlutén

    Elkészítési Lépések

    1

    A borjúcsontokat sózd meg és borsozd be. Egy nagy lábasban hevítsd fel az olívaolajat, majd pirítsd meg a csontokat minden oldalon, hogy szépen megpiruljanak.

    A csontok pirítása fontos, mivel így gazdagabbá válik a hús íze.

    2

    A szardellát apróra vágd fel, és add hozzá a lábasban lévő csontokhoz. A szardella ízét a zsiradékban finoman oldd fel.

    A szardella sósságot és umami ízt ad az ételnek, ami különlegesebbé teszi a mártást.

    3

    Tedd hozzá a felaprított sárgarépát, hagymát és fokhagymát, majd keverj jól össze, és főzd 5-7 percig.

    Ha a zöldségek túl száraznak tűnnek, egy kevés vizet adhatunk hozzá.

    4

    Öntsd hozzá a fehérbort és a zöldségalaplevet. Keverd össze, majd fedd le a lábast, és főzd alacsony lángon 1,5-2 órán keresztül, amíg a hús puha lesz.

    Ha szükséges, pótold a folyadékot, hogy a hús folyamatosan a lében főjön.

    5

    Amikor a hús megpuhult, add hozzá a friss petrezselymet és a citromlevet. Keverd össze, és főzd még 5 percig.

    A petrezselyem frissessége és a citrom leve a legjobb ízharmóniát adja a ételnek.

    6

    Tálald az osso bucot forrón, zöldségekkel és a szafttal, amit a hús alatt főztél.

    Ez az étel leginkább egy gazdag pürével vagy rizzsel tálalva finom.