A rizst alaposan mosd át hideg vízben, amíg a lefolyó víz tiszta nem lesz. Ez segít, hogy a szemek pergősek maradjanak.
A rizs mosásával eltávolítjuk a felesleges keményítőt, így a rizs kevésbé fog összeragadni főzés közben.
Forrald fel a vizet, majd add hozzá a rizst, és főzd közepes lángon 12-15 percig, amíg az összes folyadékot felszívja.
Főzés közben ne keverd a rizst, mert összetörhetnek a szemek. Fedő alatt főzd, hogy a gőz ne szökjön el.
Amíg a rizs fő, aprítsd fel a vöröshagymát, fokhagymát és a zöldhagymát.
A hagymákat apróra vágd, hogy egyenletesen oszoljanak el a rizsben.
Egy nagy serpenyőben vagy wokban hevítsd fel az olívaolajat vagy szezámolajat, majd add hozzá a vöröshagymát, és pirítsd üvegesre 3-4 perc alatt.
A szezámolaj különleges ízt ad az ételnek, de helyettesíthető más növényi olajjal is. A vöröshagymát üvegesre pirítsd, ne barnítsd meg.
Add hozzá a fokhagymát és az ötfűszer keveréket, majd pirítsd további 1 percig, hogy az aromák kibontakozzanak.
A fokhagymát és a fűszereket rövid ideig pirítsd, mert könnyen megéghetnek és keserű ízt adhatnak.
Öntsd hozzá a főtt rizst, és keverd el a hagymás-fűszeres keverékkel, hogy minden ízt átvegyen.
A rizst óvatosan keverd, hogy ne törjön össze. Fontos, hogy minden szem rizst bevonjon a fűszeres keverék.
Öntsd hozzá a szójaszószt, sózd, borsozd, majd pirítsd további 3-5 percig közepes lángon.
A szójaszósz sótartalma miatt óvatosan sózd az ételt. Kóstold meg, és csak szükség esetén adj hozzá több sót.
Szórd meg friss zöldhagymával és pirított szezámmaggal, majd tálald melegen köretként vagy önálló fogásként.
A friss zöldhagyma és a pirított szezámmag frissességet és ropogós textúrát ad az ételnek.
To provide the best experiences, we and our partners use technologies like cookies to store and/or access device information. Consenting to these technologies will allow us and our partners to process personal data such as browsing behavior or unique IDs on this site and show (non-) personalized ads. Not consenting or withdrawing consent, may adversely affect certain features and functions.
Click below to consent to the above or make granular choices. Your choices will be applied to this site only. You can change your settings at any time, including withdrawing your consent, by using the toggles on the Cookie Policy, or by clicking on the manage consent button at the bottom of the screen.