A földimogyorót egy serpenyőben, alacsony lángon pirítsd meg 5-7 percig, hogy enyhén aranybarna színt kapjon. Ha kész, hagyd kihűlni.
A mogyoró pörkölése fokozza az ízét, de figyelj arra, hogy ne égjen meg, mert keserűvé válik!
Miután a mogyoró kihűlt, egy turmixgépben vagy aprítógépben őröld finomra, amíg porrá nem válik. Ha szükséges, adj hozzá egy pici sót, hogy kiemeld az ízeket.
Ha a mogyoró túl száraznak tűnik, egy kis vízzel is hígíthatod, hogy krémesebb állagot kapj.
Egy nagy tálban keverd össze az őrölt mogyorót a kókuszreszelékkel, vaníliás kivonattal és a mézzel.
A méz helyett használhatsz édesítőt, ha még szigorúbb diétát követsz, de a méz természetes édességet ad.
A masszát jól keverd el, hogy minden összetevő egyenletesen eloszoljon. Ha szükséges, formázz belőle kis golyókat vagy lapos kis korongokat.
Ha szeretnéd, hűtőben is pihentetheted a masszát, hogy könnyebb legyen formázni.
A fekete csokoládét vízfürdőben olvaszd meg, majd egy villával vagy kanállal locsold meg a kész paçocákat.
A csokoládé extra finom textúrát ad a paçocának, és a keserű csokoládé remekül kiegészíti a mogyoró ízét.
A kész paçocákat tálald, és élvezd a diétás, cukormentes édességet!
To provide the best experiences, we and our partners use technologies like cookies to store and/or access device information. Consenting to these technologies will allow us and our partners to process personal data such as browsing behavior or unique IDs on this site and show (non-) personalized ads. Not consenting or withdrawing consent, may adversely affect certain features and functions.
Click below to consent to the above or make granular choices. Your choices will be applied to this site only. You can change your settings at any time, including withdrawing your consent, by using the toggles on the Cookie Policy, or by clicking on the manage consent button at the bottom of the screen.