Paçoca sós változata szárított hússal tálalva

Paçoca sós változatban (szárított hússal)

A paçoca egy tradicionális brazil étel, amelyet általában édes változatban készítenek. Azonban a sós változat különleges és ínycsiklandó alternatívát kínál, különösen azok számára, akik szeretik a fűszeres, sós ételeket. A szárított hús és földimogyoró kombinációja egy izgalmas, karakteres ételt eredményez, amely remekül illik különböző étkezésekhez. Ezt az ételt gyakran fogyasztják köretként vagy főételként, és rendkívül tápláló is.

Előkészület 10 perc
Elkészítés 15 perc
Teljes 25 perc
400 Kcal
Facebook
Twitter
LinkedIn

Hozzávalók

Adagok: 4
200 g Szárított hús
100 g Földimogyoró
1 tk.
0.5 tk. Bors
2 gerezd Fokhagyma
2 ek. Olívaolaj

Bevásárló kosár ikon Bevásárló lista (0)

    Allergén információ

    Elkészítési Lépések

    1

    A szárított húst aprítsd fel kockákra, és egy serpenyőben kevés olívaolajon pirítsd meg, hogy egy kicsit ropogósabb legyen.

    A szárított húsok gyorsan kiszáradhatnak, figyelj arra, hogy ne égjenek meg.

    2

    A földimogyorót egy tálban pürésítsd vagy törj apró darabokra, hogy megfelelő textúrát kapj.

    Ne törd túl finomra a földimogyorót, mert szükség van a ropogós darabokra, hogy karakteres legyen.

    3

    A fokhagymát zúzd össze, és add hozzá a pürésített földimogyoróhoz.

    A fokhagyma intenzív ízt ad, de ügyelj arra, hogy ne legyen túl erős.

    4

    A keverékhez add hozzá a pirított húst, majd ízesítsd sóval és borssal.

    A só és bors mennyiségét ízlés szerint változtathatod, ha erősebb ízeket szeretnél.

    5

    A kész paçocát egy kis tálban tálald, és ha szükséges, egy kis olívaolajjal meglocsolhatod.