Pakon pitha cukorsziruppal tálalva

Pakon pitha cukorsziruppal

A Pakon pitha egy hagyományos indiai édesség, amely a rizslisztből készült tésztából, kókuszreszelékből és cukorszirupból áll. Az étel gyakran szerepel ünnepi étkezéseken, és különböző fűszerekkel, mint például fahéjjal és vaníliával ízesítik. A cukorszirupnak köszönhetően a pitha egy édes, lágy étel, amely könnyedén elnyeri az ínycsiklandó desszertek kedvelőinek tetszését. Az étel könnyen elkészíthető, és ideális választás egy színes, fűszeres desszerthez.

Előkészület 10 perc
Elkészítés 30 perc
Teljes 40 perc
450 Kcal
Facebook
Twitter
LinkedIn

Hozzávalók

Adagok: 4
200 g Rizsliszt
250 ml Tej
150 g Cukor
50 g Kókuszreszelék
2 ek. Olaj
0.5 tk. Fahéj
1 csipet
1 cs. Vaníliás cukor

Bevásárló kosár ikon Bevásárló lista (0)

    Allergén információ

    Elkészítési Lépések

    1

    A rizslisztet és a tejet egy tálban jól keverd össze, hogy sima tésztát kapj.

    A tészta állaga legyen sűrű, de még nyújtható.

    2

    Egy serpenyőben hevítsd fel az olajat, és pirítsd meg a kókuszreszeléket, amíg enyhén aranybarna nem lesz.

    Ne hagyd felügyelet nélkül a kókuszt, mert gyorsan megéghet.

    3

    Add hozzá a fahéjat és a vaníliás cukrot a kókuszhoz, majd jól keverd össze.

    A fahéj és vanília illata segít kiemelni az édességet és aromát ad az ételnek.

    4

    A kész kókuszkeveréket oszd el a tésztán, majd formázz belőle kis gombócokat vagy rudakat.

    Formázáskor ne nyomd túl erősen, hogy a pitha könnyed és puha maradjon.

    5

    Egy edényben készíts cukorszirupot úgy, hogy a cukrot és a vizet felforralod, majd 10-15 percig főzöd, amíg szirupos állagú nem lesz.

    A szirupot ne hagyd túl sokáig főzni, hogy ne legyen túl sűrű.

    6

    A pithákat tedd a szirupba, és hagyd őket ázni pár percig, hogy jól megszívják magukat a cukros lével.

    A pitha gyorsan felszívja a szirupot, így ne hagyd őket túl sokáig a folyadékban, hogy ne váljanak túl puhává.

    7

    Tálald a pakon pithát melegen, és élvezd a gazdag ízeket!