Pakora burgonyával, frissen tálalva, fűszeres és ropogós

Pakora burgonyával

A Pakora egy népszerű indiai étel, amelyet különböző zöldségekből, például burgonyából, és fűszerekkel készítenek. A burgonyás pakora egy könnyen elkészíthető, ínycsiklandó falat, amelyet gyakran fogyasztanak chai mellé vagy snackként. Az étel gazdag fűszerekben, és a ropogós réteg teszi igazán különlegessé. Az indiai konyha egyik kedvenc étele, amely az egész világon elterjedt.

Előkészület 15 perc
Elkészítés 15 perc
Teljes 30 perc
600 Kcal
Facebook
Twitter
LinkedIn

Hozzávalók

Adagok: 4
3 db Burgonya
150 g Csicseriborsó liszt
2 gerezd Fokhagyma
1 tk. Garam masala
1 tk. Kömény
1 csokor Friss koriander
0.5 tk. Frissen őrölt fekete bors
0.5 tk. Chili por
1 tk.
3 ek. Olívaolaj
100 ml Víz

Bevásárló kosár ikon Bevásárló lista (0)

    Allergén információ
    GluténGlutén

    Elkészítési Lépések

    1

    A burgonyákat hámozd meg, és vágd őket apró kockákra. A kockákat főzd meg sós vízben, amíg teljesen megpuhulnak, majd törd össze őket egy villával.

    A burgonyát nem szükséges túl pürésíteni, legyenek benne kisebb darabok, hogy a pakora textúrája változatos maradjon.

    2

    A csicseriborsó lisztet tedd egy tálba, majd add hozzá a garam masalát, köményt, chili port, sót és borsot. Keverd össze jól.

    A csicseriborsó liszt egy különleges ízt ad az ételnek, de ha nem találsz ilyet, használhatsz sima búzalisztet is, de az ízvilág más lesz.

    3

    A tálba tedd a főtt, törött burgonyát, majd adj hozzá apróra vágott fokhagymát és friss koriandert. Keverd jól össze.

    A koriander frissebb ízt ad a pakorának, és a fűszeres töltelékhez tökéletesen illik.

    4

    A keverékhez adj hozzá annyi vizet, hogy egy sűrű, de formálható masszát kapj.

    Ne adj túl sok vizet, hogy a massza ne legyen túl híg, mert akkor nem fog összeállni jól a pakora.

    5

    A masszát formázz kis golyókká vagy lapos korongokká, és forró olívaolajban süsd őket aranybarnára és ropogósra.

    A pakorákat ne tedd túl zsúfoltan a serpenyőbe, hogy egyenletesen süljenek.

    6

    A kész pakorákat szedd ki az olajból, tedd papírtörlőre, hogy eltávolítsd a felesleges olajat, majd tálald melegen.

    A pakorákat frissen tálalva a legfinomabbak, és különféle mártogatósokkal, mint például joghurtos szósz vagy chutney, tökéletes étel lesz belőlük.