A paladát öblítsd le hideg vízben, majd forrásban lévő vízbe tedd és főzd 5-7 percig, míg félig megpuhul. Ezután szűrd le és tedd félre.
Ha túl sokáig főzöd a paladát, pépessé válhat – ellenőrizd gyakran, hogy még tartása legyen.
Egy nagy, vastag aljú edényben forrald fel a tejet, majd vedd vissza a lángot, és lassú tűzön főzd tovább, amíg kissé besűrűsödik. Ez körülbelül 20-25 percig tart.
Használj spatulát a keveréshez, és gyakran kevergesd, hogy ne kapjon le az alján a tej.
Add hozzá a főtt paladát a sűrű tejhez, és főzd további 15-20 percig, amíg a lapok teljesen megpuhulnak és a tej ízét magukba szívják.
Időnként keverd meg óvatosan, hogy a palada ne törjön össze teljesen.
Szórd hozzá a cukrot és főzd tovább alacsony lángon, amíg a cukor teljesen felolvad és karamelles árnyalatot ad a tejnek.
Ne növeld a lángot, mert a cukor gyorsan karamellizálódhat és megéghet.
Egy kis serpenyőben melegítsd fel a ghee-t, majd pirítsd meg benne a kesudiót és a mazsolát, amíg aranybarnára sülnek.
A mazsola akkor jó, ha megdagad és enyhén karamellizálódik – ne süsd túl sokáig, különben megkeményedik.
Add a pirított kesudiót, mazsolát és az őrölt kardamomot a kheerhez, majd keverd össze. Melegen vagy langyosan tálald.
Tálalás előtt hagyd állni 10 percet, hogy az ízek jól összeérjenek.
To provide the best experiences, we and our partners use technologies like cookies to store and/or access device information. Consenting to these technologies will allow us and our partners to process personal data such as browsing behavior or unique IDs on this site and show (non-) personalized ads. Not consenting or withdrawing consent, may adversely affect certain features and functions.
Click below to consent to the above or make granular choices. Your choices will be applied to this site only. You can change your settings at any time, including withdrawing your consent, by using the toggles on the Cookie Policy, or by clicking on the manage consent button at the bottom of the screen.