Pamonha Assada sült kukoricával és korianderrel

Pamonha Assada

A Pamonha Assada egy hagyományos brazil étel, amelyet főként a vidéki területeken készítenek. Az étel gazdag, édes ízét a sült kukorica, a kókusztej és a vaj egyesítése adja. A pamonha sokféleképpen készíthető, de a sült változata különleges textúrát és ízt biztosít. Az ételt friss korianderrel tálalják, hogy a fűszeres, friss ízek kiemelkedjenek. Ezt az ételt gyakran készítik különleges alkalmakra, mivel rendkívül laktató és ínycsiklandó.

Előkészület 10 perc
Elkészítés 40 perc
Teljes 50 perc
400 Kcal
Facebook
Twitter
LinkedIn

Hozzávalók

Adagok: 4
300 g Kukoricadara
200 ml Tej
2 db Tojás
100 g Cukor
1 csipet
50 g Vaj
100 ml Kókusztej
100 g Főtt kukorica (finomra vágva)
1 ág Friss koriander

Bevásárló kosár ikon Bevásárló lista (0)

    Allergén információ
    TejTej
    GluténGlutén

    Elkészítési Lépések

    1

    A kukoricadarát egy tálba tedd, és add hozzá a tejet, a kókusztejet, a tojásokat, a cukrot és a sót. Keverd jól össze.

    Ha sűrűnek találod a masszát, adj hozzá még egy kis tejet, hogy elérd a kívánt állagot.

    2

    A vajat egy serpenyőben olvaszd meg, majd öntsd a keverékhez. Keverd tovább, hogy minden összetevő jól eloszoljon.

    A vaj gazdagabbá teszi az ízeket, és puhábbá teszi a pamonhát.

    3

    A főtt kukoricát add hozzá a keverékhez, majd keverd bele, hogy egyenletesen eloszoljon.

    A főtt kukorica adja meg a töltelék roppanós textúráját, amely jól illik a puha masszához.

    4

    A masszát öntsd egy sütőformába, és 180°C-ra előmelegített sütőben süsd 30-40 percig, amíg szép aranybarna nem lesz.

    Ha szeretnéd, a tetejét megszórhatod egy kis extra cukorral, hogy karamellizálódjon a sütés során.

    5

    Miután elkészült, hagyd hűlni, majd tálald friss korianderrel díszítve.

    A koriander friss íze és színe jól illik a sült kukoricás ételhez.